Ultima oră

Nebunii soselelor nu au stat acasa de Craciun

Ziarul de Vrancea
27 dec 2010 1463 vizualizări
Un tinar din judetul Vaslui a fost oprit de politistii din Gologanu doar cu ajutorul armamentului din dotare u acesta avea permisul retinut in urma unui scandal monstru rezolvat cu mascatii u alte trei accidente au avut loc in zilele de Craciun din cauza cetii sau a carosabilului umed u in judet Mos Craciun a adus pe lume sase bebelusi u chiar daca aproape imperceptibil, pamintul Vrancei s-a zguduit in prima zi de Craciun u ieri, vrincenii s-au ingramadit sa cumpere produse de Craciun cu 1 lei bucata

Urmarire ca-n filme, tamponari si focuri de arma in Ajun de Craciun, in comuna Gologanu. Un tinar din judetul Vaslui, venit sa petreaca Craciunul la rude, a fost oprit cu greu de politisti. Vlad Ciprian Onofrei, 26 ani, s-a speriat de rigorile legii, dupa ce in urma cu zece zile a fost implicat intr-un alt scandal in judetul Vaslui. In urma incidentului de atunci, Onofrei avea permisul retinut. Problemele s-au ivit pentru Onofrei cu citeva ore inainte de venirea lui Mos Craciun. Un localnic din Gologanu a sesizat pe 112 ca a fost tamponat din spate de un autoturism BMW cu numere de Italia al carui conducator a refuzat sa opreasca. "Politistii din Gologanu s-au deplasat la fata locului si intrucit conducatorul autoturismului BMW a refuzat sa opreasca la semnalul regulamentar, acestia au plecat in urmarire cu autoturismul din dotare, avind semnalele acustice si luminoase in functiune. în timpul urmaririi, din cauza carosabilului acoperit cu zapada, autoturismul BMW a derapat. Deoarece soferul a refuzat in continuare sa opreasca, politistii au folosit armamentul din dotare, tragind doua focuri de avertisment in plan vertical, moment in care soferul a oprit", a spus inspectorul Bogdan Toader, de la Politia vrinceana. Vlad Ciprian Onofrei si prietenul sau, aflat pe bancheta din dreapta, au fost dusi la sediul postului de politie. La nivelul IPJ Vrancea s-a format o comisie speciala care ancheteaza cazul. "Politistii au folosit in conditiile legii armamentul din dotare. Tinarul respectiv a fost implicat intr-o tamponare si nu a vrut sa opreasca decit dupa ce politistii au tras focuri de avertisment. In urma cercetarilor s-a stabilit ca soferul avea permisul retinut. Numai ca, acesta avea o dovada de circulatie pe baza careia putea conduce pina pe 4 ianuarie 2011. Probabil ca s-a speriat dupa ce a fost implicat in incidentul rutier si a incercat sa paraseasca zona. Tinarul nu are dosar penal, dar i se va prelungi cu o perioada suplimentara suspendarea permisului de conducere pentru refuzul de a opri la semnalul agentului de circulatie", ne-a spus comisarul sef Ionel Popescu, seful IPJ Vrancea.


Spaima Vasluiului


Potrivit presei din judetul Vaslui, Ciprian Vlad Onofrei nu este usa de biserica, fiind implicat in citeva incidente violente. Numai in luna decembrie, acesta a fost implicat in doua scandaluri la Vaslui. Mai intii, Onofrei a fortat cu masina poarta unui liceu din oras pentru ca nu voia sa fie legitimat de jandarmi. La citeva zile, acesta a fost implicat intr-un incident singeros intr-o parcare din comuna Munteni de Jos. Ciprian Onofrei si-a urmarit un amic cu masina si i-a cerut o datorie mai veche. între cei doi soferi a izbucnit o cearta, care a degenerat, iar Onofrei i-a facut zob geamurile masinii. Rivalul sau a scos sabia si l-a "hacuit" pe Onofrei, care a ajuns in soc hemoragic la Spitalul de Urgenta din Vaslui. In urma acestui incident, lui Onofrei i-a fost suspendat permisul de conducere. Ranile suferite atunci au fost observate si de politistii vrinceni.


Ceata a dat batai de cap soferilor


Soferii care au circulat in Vrancea au avut de infruntat si ceata. "In Ajunul Craciunului, pina la orele 17.00 a fost infernal. Toata lumea alerga la cumparaturi si se circula ca-n jungla. Ceata a facut si mai multe probleme soferilor. Seara, desi ceata s-a accentuat, traficul s-a subtiat. Toata lumea s-a retras la domiciliu si a preferat sa lase masina in parcare", ne-a spus comisarul sef Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere. Inainte sa se retraga, ceata a mai provocat insa un accident, in apropierea municipiului Adjud. Pe E 85, Ionut Z., 18 ani, din Sascut, aflat la volanul unui VW, s-a angajat intr-o depasire neregulamentara si a intrat in coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de Dragos B. 27 ani, din Botosani. Cel din urma a fost ranit grav. O tinara de 25 de ani din Dorohoi a fost la rindul sau ranita. In zilele de Craciun, ceata a disparut, dar pentru soferi a aparut o alta capcana. Carosabilul umed a dus la producerea a doua accidente. Pe E 85, Ioan M., 54 ani, din municipiul Roman, s-a rasturnat cu masina Dacia. Politistii au stabilit ca accidentul a avut loc pe fondul neadaptarii vitezei. Valentin B., 22 ani, din Bacau, aflat in autoturism a fost ranit grav. Acesta a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Adjud. Un alt accident s-a produs tot in zona Adjudului si a fost provocat de un sofer baut. Politistii au stabilit ca Ion Paul S., 18 ani, s-a rasturnat intr-un sant cu masina Renault. Cu ocazia testarii cu aparatul etilotest, conducatorul auto a fost gasit cu o alcoolemie de 0,26 mg/l alcool pur in aerul expirat. în urma accidentului a rezultat ranirea usoara a unui minor de 15 ani si a lui Alois-Francisc C., 18 ani, ambii din Ploscuteni, pasageri in autoturism. (Dan CHIRIAC)


Un Craciun potolit de criza


  • Ieri, vrincenii s-au ingramadit la ofertele speciale din supermarketuri


  • Vrincenii au avut parte de un Craciun linistit anul acesta, cu atit mai mult cu cit cea mai speciala sarbatoare a crestinatatii a picat in week-end. Daca in anii trecuti medicii de la Urgente si politistii nu puteau nici sa respire in aceste zile, anul acesta au fost mai putine agresiuni, la fel si accidente. Tinind cont de criza financiara care a afectat destul de mult bugetul alocat de vrinceni mesei de Craciun, cei de la Unitatea de Primiri Urgente nu s-au confruntat nici cu indigestii. Seful Politiei vrincene considera Craciunul 2010 unul mai linistit decit cele precedente. Daca in anii precedenti, politistii aveau de anchetat crime, tilharii sau scandaluri provocate pe fondul consumului de alcool, de aceasta data, oamenii legii nu au avut fapte cu violenta comise pe raza judetului. "In afara incidentelor produse pe sosele, a fost liniste. E imbucurator cu nu am avut fapte cu violenta in primele doua zile ale Craciunului", ne-a spus comisarul sef Ionel Popescu. Asa s-a intimplat si anul trecut, cind insa, din pacate, a treia zi de Craciun a fost marcata de o crima comisa la Paunesti, cind fiul si-a omorit tatal la pomana porcului. Ieri, vrincenii s-au ingramadit inca de dimineata la unul dintre marile centre comeciale din Focsani care a avut o oferta speciala la produsele de Craciun, care se vindeau la pretul de numai 1 lei. Cum preturile de la raft au scazut si de 20 de ori, in cazul ornamentelor pentru pom, de exemplu, sute de vrinceni s-au calcat in picioare pentru a prinde ofertele. Unii dintre clienti au amenintat chiar cu Politia crezind ca unii dintre angajatii magazinului dosesc din produsele scoase "la oferta". Cele mai multe probleme au avut insa cei de la Politia Rutiera, care au fost nevoiti sa faca si uz de arma pentru a potoli un sofer mult prea nervos. In ciuda citorva incidente rutiere, chiar si pe sosele a fost mai multa liniste ca in anii trecuti. Chiar si taximetristii au remarcat ieri ca in Focsani nu aveau cu cine sa se tamponeze. De astazi, pentru citeva zile, si functionarii se vor intoarce la lucru, cel putin pina la finalul saptaminii, cind vom serba intrarea in noul an. (S. V.)


    Minuni de Craciun la maternitate


    Sase vrincence si-au daruit de Craciun cel mai frumos "cadou" de pe aceasta lume, un bebelus sanatos. Cei sase copilasi au venit pe aceasta lume chiar de sarbatoarea Nasterii Domnului, clinchetul de clopotel fiind inlocuit la maternitatea de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani de scincetele micutilor. Este vorba de un baietel si cinci fetite, minuni cu greutatea cuprinsa intre 1,3 kg si 3,5 kg. Familiile fericite sint: Avram "" baietel 3,1 kg, Covaci "" fetita 2,8 kg, Caluta - fetita 3 kg, Ivan ""fetita 1,3 kg, Gaston "" fetita 3,5 kg, Chirita - fetita 2,6 kg. Micutii vor fi luati acasa in urmatoarele zile dupa ce medicii se vor asigura ca totul este in regula cu ei. Copiii nascuti in ziua Sfinta primesc de obicei nume alese, precum Cristian sau Cristina si sint mai speciali, in sensul ca norocul le va suride toata viata. Le felicitam pe proaspetele mamici si le uram multa sanatate noilor nascuti! (Raluca MANOLACHE)


    Pamintul s-a cutremurat de Craciun


    Un seism cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs simbata la prinz, la orele 12.56, in Vrancea. Potrivit informatiilor furnizate de seismologi, cutremurul s-a produs la o adincime de 120 de kilometri si nu a a fost resimtit de cea mai mare parte a populatiei. Intensitatea seismului a fost de trei grade pe scara Mercalli, in zona epicentrala. Specialistii spun ca miscarea tectonica se inscrie in activitatea seismica normala din zona Vrancei si ca nu ar fi cazul sa ne facem griji. Directorul Institutului National pentru Fizica Pamintului, Gheorghe Marmureanu, a declarat in mai multe rinduri ca in perioada urmatoare nu se va inregistra un cutremur de magnitudine mare in tara noastra. Seismul de simbata a "facut" pereche cu un seism produs in muntii Fagaras si care a avut o intensitate de 2,4 grade pe scara Richter. (Dan CHIRIAC)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.