Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
27 dec 2010 536 vizualizări
Mos Craciun a venit cu autospecialele pompierilor

In Ajunul Craciunului, micutii de la Centrul Familial "Foster Home" Paunesti, precum si cei de la Adapostul temporar pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat si expus traficului/migratiei din Focsani au primit vizita ajutoarelor lui Mos Craciun, pompierii. Lucratorii ISU le-au adus cadouri copiilor cu ajutorul a doua autospeciale, una de la Focsani si una de la Adjud. Dupa ce a coborit din masina acompaniat de aplauze, Mosul pompier a impartit copiilor cadouri constind in dulciuri, jocuri interactive (dartz, remmy, sah), mingi de fotbal, CD Player etc. Si reprezentantii ISU au putut asista la un moment artistic pregatit de micuti, constind in colinde si poezii de Craciun. (R. M.)


Jucarii si dulciuri oferite de Posta Romana


Inainte de Craciun, o echipa de la Oficiul Judetean de Posta Vrancea a oferit cadouri de Mos Craciun copiilor de la Centru de Zi Brosteni si de la Centrul de copii Odobesti. La Brosteni, "postasii" au impartit dulciuri la cei 20 de copii aflati in centru, alaturi de pachetul "Scrisoare catre Mos Craciun". Prin aceasta actiune copiii au avut posibilitatea sa-i scrie lui Mos Craciun si, prin tragere la sorti, sa cistige premii sub forma de voucere in valoare de 300 lei. La Odobesti, reprezentantii Postei au mers la Centrele de Asistenta si Sprijin: Johnny England 1, Johnny England 2, CAS George, CAS Irina, locatii in care locuiesc 40 copiii abandonati cu virste intre 5 si 17 ani. Din delegatia OJP au facut parte directorul Neculai Tutuianu, Rozeta Vasiloiu, inspector de exploatare, Carmen Dobrescu, diriginte la Oficiul Adjud si Angela Joldes si Ionut Acatrinei "" factori la Adjud. (Z. V.)


Mosul "¦ veterinar a venit cu multe amenzi


92 de controale au efectuat inspectorii veterinari in perioada premergatoare Craciunului. Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) a verificat zece depozite alimentare, trei unitati procesare lapte si doua unitati de procesare a carnii. Totodata au mai fost verificate patru abatoare , sase unitati de alimentatie publica, 19 magazine alimentare, sapte supermarketuri, 11 piete agroalimentare, 15 unitati de panificatie, dar si sase patiserii. In ceea ce priveste tirgurile de animale veterinarii au efectuat opt controale. In urma tuturor controalelor au fost aplicate 26 de amenzi in valoare de 16.440 lei. "Vinzarea sau instrainarea in orice mod a animalelor, cumpararea ori luarea acestora in proprietate cu orice titlu, fara documentele prevazute de legislatia sanitar veterinara in vigoare; nerespectarea conditiilor de depozitare, conditii de igiena necorespunzatoare", sint abaterile principale descoperite de veterinari potrivit unui comunicat de presa al institutiei. (S. T.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739406 zile, 10 ore, 38 minute, 59 secunde
As propune ca sa scrieti un articol despre parintele VATRA GEORGICA de la biserica SF ANDREI din STR BRAILEI care a avut initiativa de a chema copii la biserica in ziua de CRACIUN si le-a oferit citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.