Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Geoana despre Ponta: A nu candida la prezidentiale inseamna a recunoaste ca nu esti un adevarat lider;

Ziarul de Vrancea
7 dec 2010 378 vizualizări
Corlatean: Laszlo Tokes a dat dovada de lipsa de loialitate fata de statul roman; Mircea Geoana: "Nu exista jacuzzi la Vantu acasa, nici masa de sah"

Corlatean: Laszlo Tokes a dat dovada de lipsa de loialitate fata de statul roman


Presedintele Comisiei pentru politica externa din Senat, Titus Corlatean (PSD), a sustinut, luni, ca Laszlo Tokes a dat dovada de lipsa de loialitate fata de statul roman, al carui cetatean este, atunci cand a afirmat ca Ziua Nationala a Romaniei este o zi de doliu pentru maghiari, informeaza Mediafax. El a criticat, de asemenea, intr-o declaratie politica facuta in Senat, solicitarea acestuia ca autoritatile sa schimbe data serbarii zilei nationale a Romaniei pentru a se tine, astfel seama, de sensibilitatile minoritatii maghiare. Corlatean a spus ca afirmatiile episcopului sunt cu atat mai grave cu cat Tokes reprezinta statul roman la nivel foarte inalt in cadrul Parlamentului European. Senatorul PSD a mentionat ca Romania a facut lucruri extrem de importante in plan intern, institutional si financiar pentru protejarea intereselor minoritatilor nationale, masuri care nu se regasesc in alte state din Uniunea Europeana, mentioneaza Romania libera.


Geoana despre Ponta: "A nu candida la prezidentiale inseamna a recunoaste ca nu esti un adevarat lider"


Intr-o postare pe blogul personal, fostul lider al PSD, Mircea Geoana, il taxeaza pe actualul sef al partidului, Victor Ponta, pentru declaratia conform careia PSD ar putea da premierul, iar PNL presedintele. Afirmatia lui Geoana vine in contextul in care Victor Ponta vorbea in urma cu doua saptamani la Pro Tv despre varianta in care PSD sa dea premierul, iar PNL presedintele. "Eu inteleg ca este nevoie de o relatie cu liberalii, este nevoie sa mai cedezi, dar nu fotoliul prezidential. Pentru partid, a nu candida ca presedinte de partid este a recunoaste ca de fapt nu esti un adevarat lider", spune Geoana. Fostul candidat al social-democratilor la presedintie explica regula care a functionat ani la rand in partid: presedintele PSD era cel care se arunca in batalia pentru Cotroceni. "Cred ca este foarte greu sa pretinzi ca esti presedinte la PSD sau sef la PSD si sa nu-ti propui sa ajungi presedintele Romaniei. De aceea cred ca declaratiile lui Victor Ponta au creat confuzie in interiorul partidului nostru si la baza de partid", este de parere Geoana, citat de Adevarul.


PDL face planuri de excludere a lui Preda


Ideea "despartirii" de Cristian Preda s-a lovit ieri doar de lipsa de argumente a PDL-istilor in a explica public, in acest moment, mutarea. Europarlamentarul Cristian Preda e la un pas de excluderea din PDL. Ceea ce a declansat ieri la varful partidului noul val de critici la adresa sa sunt declaratiile recente potrivit carora "orice coruptie este iertata (in PDL - n.r.) daca ai performanta electorala". Iritati de "recidiva", liderii partidului au luat, ieri, serios in discutie inclusiv excluderea, au declarat pentru EVZ surse din PDL. Ideea, imbratisata de o larga majoritate in Biroul Permanent National, s-a impiedicat, pe moment, doar in indecizia lui Emil Boc si in dificultatea de a explica public o astfel de mutare. Planul ramane insa in picioare. Enervarea la varf a fost zgandarita de Ioan Oltean, care a cerut ca "denigratorii" sa fie scuturati. Pe masa au fost puse mai multe nume care au starnit nemultumire: de la Sulfina Barbu si Monica Macovei, tot pentru referiri la coruptia din PDL, la Valeriu Stoica, organizator al dezbaterii in care s-a criticat partidul. In final, furia partidului s-a oprit la Preda, informeaza EVZ.


Ponta: Daca Geoana nu mai minte despre mine, eu promit sa nu mai spun adevarul despre el


Liderul PSD Victor Ponta i-a transmis luni predecesorului sau, Mircea Geoana, ca nu va mai spune adevarul despre el, daca si fostul presedinte PSD va renunta la a mai "minti" despre actualul sef al partidului, informeaza NewsIn. In cadrul unei emisiuni la Antena 3, Ponta i-a dat replica lui Mircea Geoana care, la un an de la pierderea alegerilor pentru Cotroceni, a povestit despre actualul presedinte al PSD, la acel moment purtator de cuvant al prezidentiabilului partidului, spunand ca l-a sfatuit "sa minta" in confruntarea finala cu Traian Basescu daca acesta il intreba despre vizita la Sorin Ovidiu Vintu. "Sincer, nu mai vreau sa comentez pentru ca eu, ca si dumneavoastra, ca si foarte multi oameni chiar am facut tot ce am putut, votand in primul rand si prin celelalte eforturi sa nu castige Traian Basescu. Faptul ca la un an dupa ne aducem aminte de anumite evenimente e foarte bine ca sa nu uitam cum a castigat Traian Basescu. In rest, despre declaratiile domnului Geoana nu vreau sa comentez. Mi-am adus aminte doar de o replica dintr-un film. O sa-i propun o intelegere domnului Geoana: daca dansul nu mai minte despre mine, eu n-o sa mai spun adevarul despre el", a comentat presedintele PSD, citat de Romania libera.


Mircea Geoana: "Nu exista jacuzzi la Vantu acasa, nici masa de sah"


Fostul purtator de cuvant in campania pentru prezidentiale a lui Mircea Geoana si actualul lider al PSD, Victor Ponta, a negat intr-o emisiune la Realitatea TV ca l-ar fi invatat pe acesta sa minta cu privire la vizita acasa la Sorin Ovidiu Vantu. "Nu, asa cum nu l-am invatat sa se duca la Vantu", a raspuns Ponta, intrebat daca l-a sfatuit pe Geoana sa nu spuna adevarul si sa sustina ca a stat acasa "cu sotia". El a adaugat ca, initial, Geoana a negat ca s-ar fi dus la Vantu. "La pranz cand au aparut in presa pozele (n.r.fotografiile in care era surprinsa prezenta lui Geoana la Sorin Ovidiu Vantu), Geoana mi-a spus ca nu a fost acolo", a sustinut Ponta. Apoi liderul PSD a conchis ironic: "Nu stim adevarul (n.r.- cu privire la vizita cu pricina), dar stim rezultatul alegerilor. Traian Basescu a fost reales". Dupa cum explica Mircea Geoana, vizita acasa la Sorin Ovidiu Vantu nu a avut legatura cu Nicolae Popa, ci cu dezbaterea electorala televizata care urma sa aiba loc a doua zi. "Nu exista jacuzzi la Vantu acasa, nici masa de sah.(... )Am incercat sa aflu daca dezbaterea va fi pe un teren echitabil", spune fostul prezidentiabil, citat de Adevarul.


Antonescu: PNL nu poate face un buget alternativ cu PSD


Crin Antonescu considera ca PNL si PSD nu pot elabora un buget alternativ, invocand viziunile diferite ale celor doua partide si lipsa datelor reale. "Eu nu cred ca este posibil, din mai multe motive: pe de o parte pentru ca avem, probabil, viziuni diferite fundamental asupra bugetului si mai cu seama pentru faptul ca, pur si simplu, un buget alternativ nu se poate face in lipsa tuturor datelor reale pe care cineva, cand guverneaza, le are la dispozitie", a declarat Antonescu inaintea sedintei conducerii PNL. Presedintele PSD, Victor Ponta, a transmis, miercuri, o scrisoare liderilor PNL si PC in care a propus elaborarea unui buget alternativ de catre opozitie, relateaza EVZ.


Guvernul blocheaza si in 2011 angajarile din sectorul public


Guvernul a decis sa blocheze si in 2011 posturile prin angajarea doar a unui functionar la sapte posturi eliberate, motivand ca iesirea din recesiune este "inceata", si estimeaza astfel o reducere a costurilor de personal cu 350 mil. lei, dar si o scadere a incasarilor din taxele platite de angajati. "Au fost extinse constrangerile bugetare la angajari si pentru anul 2011", a declarat, luni seara, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, informeaza Mediafax. Decizia a fost luata prin ordonanta de urgenta, avizata de Executiv inca din luna noiembrie. Ordonanta, obtinuta de MEDIAFAX, prevede suspendarea pana la 31 decembrie 2011 a procedurilor de ocupare prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice. Actul normativ stabileste ca ocuparea posturilor vacante din toate institutiile si autoritatile administratiei centrale, indiferent de forma de finantare, poate fi aprobata doar de Guvern, prin memorandum, cu incadrarea intr-un procent de maximum 15% din totalul posturilor ce se elibereaza, respectiv prin angajarea doar a unui functionar pentru sapte posturi vacantate. Posturile libere din Senat si Camera Deputatilor sau din institutiile administratiei locale vor fi ocupate pe acelasi principiu, cu aprobarea ordonatorilor principali de credit, scrie Romania libera.



de Cristina Bobe HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.