Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
6 dec 2010 560 vizualizări
2.500 cutii de lapte praf pentru Vrancea

DSP Vrancea a primit de la Ministerul Sanatatii 2.500 cutii cu lapte praf pentru bebelusii bolnavi. Institutia are de impartit, in mod gratuit, in acest moment 4.253 de cutii. Dr Alin Lazea, consilier la DSP Vrancea, spune ca stocurile vor ajunge pina in martie 2011. "Un copil primeste intre cinci si sase cutii pe luna, nu mai mult de trei luni. O parte dintre copii primesc mai mult de trei luni - cei din asistenta maternala si copiii ai caror parinti sint bolnavi de o boala grava", spune dr. Lazea. Laptele praf poate fi prescris doar de catre medicii de familie daca greutatea sugarilor scade sub limita inferioara virstei din cauza absentei sau insuficientei cantitative a laptelui matern. Laptele praf mai poate fi acordat si copiilor a caror mame sufera de boli grave, precum si copiilor adoptati si orfanilor. (R. M.)


Furtul de placute reflectorizante inseamna inchisoare


Politistii demareaza o campanie pentru prevenirea furturilor de placute reflectorizante de pe drumurile nationale din judet. Se incearca astfel constientizarea ca placutele sint de mare ajutor celor care conduc noaptea pe drumurile publice. "Avind in vedere ca in ultima perioada au fost semnalate cazuri in care diferite persoane au sustras elemenete reflectorizante montate pe glisierele metalice amplasate pe DN 2 D, drum reabilitat recent, atragem atentia ca aceste elemente fac parte din amenajarea rutiera pentru siguranta circulatiei pe drumurile publice. In consecinta, sustragerea unor astfel de elemente reflectorizante constituie infractiune si este pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda", spune inspectorul Bogdan Toader. (D. C.)


116.111 - telefonul copiilor abuzati


Persoanele care observa un abuz asupra unui copil pot apela 116.111. Serviciul gratuit este gestionat de Asociatia Telefonul Copilului, iar sesizarea abuzurilor va permite interventia politistilor, a asistentilor sociali si a altor specialisti pentru rezolvarea fiecarei situatii. Oamenii legii atrag atentia ca numarul 116.111 nu se substituite apelului de urgenta 112, ci vine in sprijinul cetatenilor care pot primi informatii si consiliere in domeniul drepturilor copilului. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.