Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
30 nov 2010 873 vizualizări
Doi investitori straini la Soveja

Comuna cu aerul cel mai ozonat din judet reuseste sa atraga in ultima vreme o serie de intreprinzatori straini dispusi sa investeasca in Romania. Potrivit primarului Costel Plesa, in sedinta de saptamina trecuta s-a aprobat concesionarea unei suprafete de teren in suprafata de 6.000 mp unei firme italo-romane care si-a aratat interesul sa-si deschida la Soveja o fabrica de ladite. "Avem doua firme interesate sa dezvolte afacerile in zona noastra. Una de timplarie de aluminiu care isi va muta sediul la noi si una care va face ladite. Firma italiana ne-a promis ca va oferi 15 locuri de munca. Noi sintem multumiti fiindca reusim sa ne chibzuim destul de bine astfel incit sa nu stam cu mina intinsa la finantari", ne-a declarat primarul Costel Plesa. Edilul spune ca pe linga creearea de locuri de munca, investitorii contribuie si la bugetul local. (Doina GANEA)


Trecerile de pietoni, un adevarat pericol in Focsani


Sirul accidentelor in care au fost implicati pietonii a continuat si duminica. In Focsani, s-au produs alte doua accidente in care victime au cazut cei angajati in traversarea strazii. Pe strada Cuza Voda, Neculai R., de 36 ani, din localitate, aflat la volanul masinii sale a acrosat un minor de sapte ani, care traversa pe zebra. Tot in Focsani, pe str.1 Decembrie, Adrian G., 33 ani, din localitate, a lovit-o pe Oana L., de 21 ani, din Focsani. Si in acest caz, pieotnul traversa pe zebra. In ambele cazuri, soferii au ramas fara permise si sint cercetati pentru vatamare corporala din culpa. Numai saptamina trecuta, in Focsani au avut loc sase astfel de accidente, lucru care ii determina pe politistii rutieri sa organizeze mai multe actiuni in care vizati vor fi cei care nu acorda prioritate pietonilor. Un alt accident s-a produs duminica la Brosteni. Dumitru C., 56 ani, din Odobesti, aflat pe un moped, a intra intr-un pod din beton. Omul a pierdut controlul directiei de mers intr-o succesiune de curbe. (Dan CHIRIAC)


Detinutele de la Penitenciarul Focsani, transferate la Bacau


In Penitenciarul Focsani nu mai sint incarcerate detinute. Decizia a fost luata de Ministerul Public, care a decis ca toate femeile condamnate in zona Moldovei sa fie incarcerate intr-un singur penitenciar. "Detinutele din Penitenciarul Focsani au fost transferate la Bacau. Pentru fiecare inchisoare din tara s-a stabilit un anumit statut. Astfel, toate femeile condamnate in zona Moldovei sint inchise la Bacau. Totusi, la noi ramin cele arestate preventiv. Femeile nu mai ramin la noi pina la solutionarea dosarului, dar stau in penitenciar in perioada de arest preventiv. Angajatele noatre au de lucru in continuare. In permanenta avem 1-2 detinute in arest provizoriu", ne-a spus comisarul sef Ionel Dita, seful Penitenciarului Focsani. Printre cele mutate in inchisoarea din Bacau se afla si Emilia Oancea, condamnata in dosarul Bancorex. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.