Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
19 nov 2010 452 vizualizări
Cei care nu au marit RCA o vor face din 2011

Unele companii de asigurari vor mari tarifele la RCA. Asta pentru ca multi dintre conducatorii auto solicita si primesc de la instantele de judecata despagubiri mult mai mari decit contravaloarea RCA-ului. Majorarea ar urma sa fie cuprinsa intre 15 si 50%, dar unele societati ar putea sa nu modifice tariful pentru a nu-si pierde clientii. Altele, in schimb, au prevazut situatia actuala si au majorat pretul inca de la inceputul anului. "La noi nu se pune problema sa se mai mareasca tarifele. Vor ramine la acelasi nivel pentru ca aveam oricum un pret mai mare decit alte societati de profil. Pretul RCA se face in functie de rata daunei si, daca nu ai profit sau chiar iesi in pierdere, este normal sa cresti pretul. La noi polita RCA asigura contravaloarea daunelor, dar existau societati care aveau pretul la jumatate", ne-a spus Ionut Constantinescu, reprezentantul societatii de asigurari Groupama SA Focsani. Daca tarifele la RCA se vor majora, atunci pentru autoturismele cu capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.201 si 1.400 cmc, vrincenii vor scoate din buzunar, in medie pentru polita, 110 euro. Pentru o masina de lux, asigurarea poate ajunge si 300 de euro. (D. C.)


Dezvoltarea sistemului de justitie pentru copii


Mai multi reprezentanti ai sistemului juridic din judet vor participa saptamina viitoare, pe 23 si 24 noiembrie, la un seminar la Bucuresti, pe tema dezvoltarii sistemului de justitie pentru copii in Romania. Conform invitatiei, sint asteptati sa participe procurori, judecatori si lucratori ai serviciilor de probatiune din intreaga tara. Din partea Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani va merge la seminar procurorul Marinela Arginteanu, care este de altfel si purtatorul de cuvint al institutiei. Intilnirea face parte dintr-un proiect de asistenta bilaterala cu Germania si are in vedere discutarea principalelor probleme care apar in cauzele in care sint implicati si copii, din pacate, din ce in ce mai multe in ultimul timp. (G. S.)


Batrin pe patul de spital oparit cu tuica


Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Focsani au tratat ieri un batrin care a ajuns la sectia de Chirurgie Plastica dupa ce s-a oparit cu tuica. Batrinul, de 78 de ani, din Nicoresti, judetul Galati, lucra la cazanul de tuica din propria gospodarie in momentul in care lichidul fierbinte i-a tisnit in fata. Norocul barbatului a fost ca jetul de lichid amestecat cu aburi nu i-a atins decit zona picioarelor, pacientul fiind diagnosticat cu arsura prin lichid fierbinte antepicioare si gamba, veche de doua zile. Batrinul nu a considerat necesar sa mearga la spital din ziua in care s-a oparit si a incercat sa se trateze cu leacuri babesti, fara succes insa. Medicii il vor mai tine internat citeva zile. (G. S.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.