Ultima oră

Destinul tragic al unei mame: tinara politista, externata din spital ca sa moara sub ochii parintilor

Ziarul de Vrancea
16 nov 2010 6278 vizualizări
Subinspectorul Adina Vizitiu a fost plinsa ieri de toata politia vrinceana, unde sicriul a poposit pentru ca prietenii si colegii sa-si ia adio u primele rezultate ale necropsiei arata ca tinara suferea de o malformatie congenitala la nivelul unei artere, care nu a fost se pare depistata la timp u vineri, tinara mamica a mers la spital, cu dureri insuportabile de cap, insa nu a ramas internata si a fost rechemata sa faca o investigatie ¦ luni u luni insa, rudele au scos-o de la morga in sicriu u dupa o scurta sedere la spital, politista a plecat acasa simbata pentru a avea grija de copil u duminica, tinara mamica a picat din picioare in fata parintilor veniti de la Slobozia sa o ajute u in urma sa ramin o multime de necunoscute


Familia indoliata dar si colegii din politie o pling pe Adina Vizitiu Bordea, politista care s-a stins din viata atit de brusc, la numai 25 de ani si la doar zece zile dupa ce a adus pe lume un copilas.Inca de la primele ore ale diminetii, in toate birourile Politie se discuta doar despre decesul tinarului ofiter aflat in concediu de maternitate. Aproape de prinz, trupul politistei a fost scos de la Serviciul de Medicina Legala si sicriul a poposit pentru citeva minute in fata IPJ Vrancea.

Primele rezultate de la medicina legala arata ca politista a murit dupa ce i s-a spart aorta, artera care transportă singele de la inimă către toate organele din corp. De asemenea, medicii legisti au descoperit malformatii in aceasta zona, care nu au fost se pare depistate la controalele efectuate. Probleme Adinei Vizitiu s-au acutizat vineri seara, cind aceasta a poposit pentru citeva ore la spital ca urmare a unei dureri insuportabile de cap. Nu a ramas internata, mai ales ca starea sa parea ca s-a imbunatatit usor iar acasa avea un copil de alaptat.

Duminica, tinara a cazut din picioare in fata parintilor veniti de la Slobozia pentru a o ajuta sa aiba grija de micuta Bianca. In ciuda faptului ca prezenta simptomele unei afectiuni foarte grave, nici un specialist dintre cei care au consultat-o la Spitalul Judetean nu i-a spus starea reala in care se afla. Mai mult, nici nu a putut face toate investigatiile necesare la Focsani, in conditiile in care tomograful spitalului este inchis la sfirsitul sapatminii. In urma sa ramin regretele dar si superficialitatea unor medici si a unui sistem sanitar care ar fi putut depista la timp problemele de sanatate ale tinerei femei si care, astazi sau miine, ar putea face si alte victime.


A venit la Focsani din dragoste


Ieri, dupa orele 12.00, colegii din politie au iesit cu totii in curte si putini au reusit sa nu verse o lacrima pentru colega lor, care a murit la doar zece zile dupa ce a devenit mama. Cornel Vizitiu , sotul politistei, ofiter la Serviciul Economic, a fost imbarbatat chiar de seful Politiei, comisarul sef Ionel Popescu. Tatal fetei, Cornel Bordea, adjunctul Politiei Rutiere din Ialomita, nu si-a putut stapini lacrimile vazindu-si fata in sicriu la doar 25 de ani. Murise chiar sub ochii lui. Colegele de serviciu au aprins cite o luminare, iar una dintre ele a pupat-o de despartire pe Adina. Colegele pareau cele mai afectate de tragedie. Nimeni nu a avut puterea sa spuna vreun cuvint in fata cortegiului funerar. Dupa citeva minute de reculegere, cortegiul funerar a plecat spre Slobozia, acolo unde Adina Vizitiu isi va dormi somnul de veci. Citeva claxoane au anuntat despartirea definitiva de politia virnceana a Adinei Vizitiu, care a venit la Focsani din dragoste, pentru a-si urma sotul. Aceasta va fi inmormintata azi, in cimitirul din comuna nantala Gheorghe Doja, judetul Ialomita. La inmormintare vor participa si colegii si prietenii din Vrancea, care au inchiriat un autocar.


A lucrat pina aproape de nastere


Adina Vizitiu s-a nascut in judetul Ialomita, intr-o familie de politisti. Legaturile sale cu Vrancea au inceput in timpul facultatii, la Academia de Politie, unde si-a cunoscut sotul. Fostul purtator de cuvint al Politiei vrincene, subinspectorul Catalina Olteanu, a fost colega de generatie cu Adina Vizitiu. "Era indragita de toata lumea, si-n facultate, dar si la inspectorat. Nu am auzit pe nimeni, vreodata, sa spuna ceva de rau de ea. Nu pot spune ca am fost foarte bune prietene in facultate. Ea era de la Slobozia, eu de la Focsani. Dar, dupa ce a venit la Focsani ne-am apropiat foarte mult. Sotul ei, Cornel Vizitiu, a fost coleg de generatie cu noi. Asa s-au cunoscut, iar dupa un timp s-au mutat in Vrancea. Intre ei parea totul perfect. Erau fericiti si nimic nu parea ca le poate afecta relatia. Adina era foarte vioaie, a venit la serviciu pina aproape de nastere. Saptamina trecuta, marti sau miercuri, a trecut pe la mine. Nascuse si era multumita. Parea implinita si mi-a povestit despre fetita, ca doarme, ca nu are probleme cu ea. Nu a pomenit nimic ca o doare capul sau ca se simte rau", ne-a spus Catalina Olteanu. Adina Vizitiu era absolventa a Academiei de Politie si a lucrat la cercetari penale pina in 2009. Odata cu desfiintarea serviciului, aceasta a trecut ca ofiter de cercetare penala la Serviciul Rutier.


"E timp pentru toate"


Adina Vizitiu a nascut in urma cu zece zile, dar a lucrat pina aproape de ziua de 4 noiembrie, cind a nascut-o pe micuta Bianca, la o maternitate din Bucuresti, asistata chiar de o doctorita din Vrancea. "Cu o saptamina inainte de nastere a trecut pe la mine. Era foarte vesela. Am intrebat-o daca are emotii cu nasterea, dar avea un tonus ridicat. Asa era firea ei. Si la serviciu, chiar daca aveai o problema te facea sa treci mai usor peste ea. Pe plan profesional se implica foarte mult. A venit inainte de nastere sa rezolve niste dosare. Chiar m-am mirat si i-am spus sa aiba grija ca trebuie sa nasca. Mi-a zis: «seful, stati linistit, e timp pentru toate!» Avea grija ca totul sa fie pus in ordine", ne-a spus comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Serviciului Rutier. Si comanda IPJ Vrancea este foarte afectata de cele intimplate. Comisarul sef Ionel Popescu nu a putut sa-si retina lacrimile ieri. "Era o colega desoebita. Tragic este ca era si mama. Cred ca nu numai politia vrinceana a pierdut un om, un politist de mare viitor, ci intreaga politie romana. De cind a venit in aceasta unitate nu a lasat nici un motiv colegilor sa-i reproseze ceva. Ma simt asa de sfirsit de pierderea sa incit mi-e greu sa reproduc in cuvinte durerea colegilor mei. Toti cei care am ramas sa ne continuam activitatea nu o vom uita niciodata! Inainte cu doua saptamini de nastere venea la serviciu. O sfatuiam sa se pregateasca pentru acest moment, dar atasamentul si devotamentul sau pentru institutia politiei a facut sa intirzie pregatirile pentru nastere", ne-a spus Ionel Popescu.


"Un barbat mai pleaca zece minute, ea niciodata"


Colegii de birou o regreta pe cea care a pus atita inima in activitatea sa. "Era o fire echilibrata care muncea cu adevatrat. Daca un barbat isi mai permite sa plece zece minute, ea statea opt ore la birou sa-si faca treaba. Un an de zile am lucrat cu ea in acelasi birou. A fost o fire sportiva, a facut tenis de performanta. Toata familia ei a facut sport. Mama a fost voleibalista, iar tatal ei era cu fotbalul", ne-a spus subcomisarul Daniel Fatu, fostul sef al Politiei Rutiere Vrancea. Adina Manuela Vizitiu a decedat duminica pe un pat de spital. S-a stins din viata desi medicii au incercat sa ii faca din nou inima sa bata. Tinara mamica a fost preluata de acasa de catre un echipaj al Ambulantei, care a ajuns la urgenta la patru minute de la solicitare. A picat din picioare chiar in fata parintilor sai, veniti in vizita de la Slobozia. Mama politistei venise special la Focsani pentru a o ajuta sa aiba grija de fetita abia nascuta. "Pacienta se afla in stop cardio-respirator. A fost resuscitata la domiciliu si mai apoi a fost transferata la UPU unde s-au continuat manevrele de resuscitare", ne-a spus dr. Cristina Ciocan, de la SAJ Vrancea. Ajunsa la spital, doctorii de la UPU au incercat sa ii salveze viata dar fara nici o sansa. Poate ca destinul ar fi fost "deturnat" daca medicii care au consultat-o in prealabil i-ar fi spus ca sufera de o maladie care ii poate pune viata in pericol sau daca Spitalul Judetean ar fi fost dotat cu toata aparatura necesara in situatii de o asemenea gravitate.


A ajuns la spital cu dureri mari de cap


Adina Vizitiu s-a prezentat la spital si vineri noaptea cu o durere insuportabila de cap. A fost intocmita in acest sens o foaie de internare de zi in sectia de neurologie, unde politista a fost internata cu diagnosticul de "sindrom migrenos". "Pacienta s-a prezentat in seara zilei de 12 noiembrie la UPU unde a fost diagnosticata cu sindrom migrenos. I s-a facut o internare de zi in sectia de neurologie, unde i s-au facut o serie de investigatii medicale. Medicii i-au recomandat insistent transferul la o clinica de specialitate neurologica pentru a face toate investigatiile de imagistica necesare. Familia si pacienta au refuzat pe motiv ca starea ei se ameliorase", sustine Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului din Focsani. Medicii spun ca i-au recomandat sa mearga la Bucuresti pentru efectuarea unui RMN cerebral, dar si a altor investigatii in cazul in care acesta nu ar fi iesit bine. "S-a simtit mai bine si am zis sa o tinem acasa si daca se intimpla ceva sa mergem din nou la medic. Din cite am inteles, a avut ceva la inima din nastere, a fost o moarte patologica", a spus Cornel Vizitiu, care isi plinge acum sotia. Acesta a mentionat insa ca medicii i-ar fi sugerat sa plece la Bucuresti doar daca are cunostinte in sistem, iar in caz contrar trebuie sa astepte pina luni pentru a incepe o serie de investigatii.


Tomograful de la Spitalul Judetean este inchis in week-end


Nici daca ar fi vrut sa faca macar o parte din aceste investigatii, tinara nu ar fi avut unde deoarece clinica particulara care si-a facut loc in curtea Spitalului din Focsani nu are program in weekend si nici nu efectueaza RMN cerebral. Cum sistemul public de sanatate din Focsani nu a fost pregatit sa o trateze, tinara mama a decis sa se intoarca acasa pentru a fi alaturi de fetita sa. Starea ei s-a agravat in urmatoarele 24 de ore, iar Adina Manuela Vizitiu a pasit in lumea celor drepti mult prea devreme. De acolo va veghea, in continuare, asupra celor ce o iubeau si mai ales asupra fetitei de 10 zile care nu se va putea bucura de imbratisarile si dragostea mamei. Adina Manuela Vizitiu era ofiter de politie, absolventa a Academiei de Politie Al. I. Cuza "" Bucureºti, promotia 2007. Avea gradul de subinspector si isi desfasura activitatea ca ofiter de cercetare penala in cadrul Serviciului Rutier din I.P.J.Vrancea. Politista se afla in concediu postnatal pentru ca pe 4 noiembrie 2010 a nascut o fetita sanatoasa, Bianca Maria. Dumnezeu sa o odihneasca in pace! (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


"Ce tara, in care se moare din cauza unei dureri de cap!"


Decesul tinerei politiste a fost comentat si de cititorii Ziarului de Vrancea. In opinia celor mai multi dintre acestia, sistemul de sanatate este in cea mai mare mare parte vinovat de disparitia prematura a subinspectorului de politie. "Adina a venit in Vrancea pentru ca aici si-a gasit jumatatea. O fata extraordinara. Cinste ei, dar... sistemul a ucis-o. Este o crima. Doamne, Dumnezeule... ce mare pacat sa desparti si sa nenorocesti asa o familie. Fetita va creste pentru ca are familia ce i-a ramas... dar...Adina??? Pacat, mare pacat, de ce Doamne?Sintem alaturi de familia Adinei (parinti, frati) si de familia Vizitiu Cornel, Marian, Elena, Alina si de micuta care nu-si va cunoaste mama. Adina era o tinara de viitor, inteligenta, pregatita, verticala, parca ireala pentru vremurile noastre", spune "Marin M". Un alt cititor afirma: "ce tara, in care se moare din cauza unei dureri de cap!". "In ce tara ne aflam daca o tinara in floarea virstei moare de la o durere de cap? Chiar asa, sa te trimita pe drumuri sa vii a doua zi? Ce profesionalism e asta? Cita indiferenta si cita iresponsabilitate, cita superficialitate in tratarea unui caz. Sint curios daca va fi tras la raspundere cineva? Medicii din spitale lucreaza dupa ureche, cum ii taie capul, nu respecta nici o procedura de lucru, nici nu stii cine e sef in spitale, infirmierele isi fac de cap, asistentele sint mai sefe decit doctorii, doctorii sint mai preocupati de cabinetele particulare si de cum sa nu te trateze mai bine ca sa te duci la cabinetele lor", este de parere "Ilies". Aceasta tragedie nu a fost trecuta cu vedere nici de cei ce o cunosteau, care au postat zeci de comentarii pe forumul ziarului nostru. "Alaturi de familiile indurerate suferim si noi cei care am cunoscut-o pe Adina. Un om deosebit.Cuvintele nu pot exprima durerea din sufletele tuturor. Vai, Doamne, ce nedrept esti! Cum ai putut sa iei o tinara mama de linga ingerasul ei,cum ai putut sa iei o tinara de numai 25 de ani de linga parintii ei, cum ai putut sa iei o tinara sotie de linga sotul ei?Acesti tineri se iubeau asa de tare iar rodul dragostei lor, fetita, sa nu poata sa-si cunoasca niciodata mama?! Viz, curaj, putere sa-ti poti creste copilasul.Sintem alaturi de tine si de cele doua familii, parinti, socri", spune "mama unui fost coleg de academie". Cititorii spun ca ar trebui ca autoritatile sa se sesizeze pentru ca asemenea drame sa nu se repete.


Cititi si:

O politista a murit aseara la Spitalul Judetean


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 22

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 2 ore, 32 minute, 45 secunde
Al doilea caz in care se naste la Bucuresti si dupa doua saptamani moare! Primul caz a fost in Odobesti unde Mirela avea doar 25,iar acuma o lata victima tot la 25. Nimeni nu le va intelege citeste integral
, acum 739407 zile, 2 ore, 32 minute, 45 secunde
La aceasta unitate de spalat si produs bani nu exista nici un individ care sa merite titlu de DOCTOR .... sunt numai spagari... indivizi care se concureaza intre ei ..nu in meserie cum ar fi normal ci citeste integral
, acum 739407 zile, 2 ore, 32 minute, 45 secunde
Imi este si frica sa ma mai duc la spital, cind ii vezi cu nasul pe sus si ochii la portofelul omului, o iei razna, nu le-ar fi rusine, imediat au gasit diagnostic pentru aceasta tinara politista, si citeste integral
, acum 739407 zile, 2 ore, 32 minute, 45 secunde
Tomograful nu este al spitalului este al unei firme private.In week end Centru de Imagistica Euromedic are deschis la solicitarile medicilor dar acestia nu o fac.
, acum 739407 zile, 2 ore, 32 minute, 45 secunde
Condoleante familiei!Rusine sa le fie celora care au tratat-o cu indiferenta si iresponsabilitate.Asteapta spaga sa se poata uita la tine pt ce mai platim contributiile?RUSINE.RUSINE,RUSINE!!!!!!
, acum 739407 zile, 2 ore, 32 minute, 45 secunde
Sotia mea a nascut in Focsani in 1987. Pentru ca asistenta din tura de noapte sa poata dormi a grabit nasterea sotiei rupandu-i apa. Asta era pe vremurile apuse in 1989 cand erai vizitat de medicul de citeste integral
, acum 739407 zile, 2 ore, 32 minute, 45 secunde
In fata unor asemenea cazuri ramai socat, ramai fara cuvinte! Cum este posibil ca sistemul medical romanesc sa fi ajuns intr-o asemenea stare de degradare???... Adina Vizitiu avea toata viata inainte, citeste integral
, acum 739407 zile, 2 ore, 32 minute, 45 secunde
Cadrele medicale,niste imbecili carora nu le pasa de bolnav ci doar de banii lui si nici atunci nu se preocupa prea mult ptr ca sunt obisnuiti ca bolnavii sa se umilesca in fata lor .Nu au niciun citeste integral
, acum 739407 zile, 2 ore, 32 minute, 45 secunde
Draga mea Adina, la 3 jumate mi-ai scris un mail ca te simti rau si la scurt timp...te-ai dus, buna prietena..Este socant, nu-mi pot reveni dupa o asemenea pierdere, este de necrezut cum Dumnezeu a citeste integral
, acum 739407 zile, 2 ore, 32 minute, 45 secunde
NU VA MAI MINUNATI OAMENI BUNI,O ALTA DOVADA CA SISTEMUL SANITAR E DE NEDESCRIS SI FARA CUVINTE.UNDE MAI AUZI ASA CEVA.IN CE TARA?RAU,FOARTE RAU AM AJUNS.SUNT ATAT DE SCARBITA DE TOT CE SE INTAMPLA IN citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.