Ultima oră

Electrica a stins lumina la Statia de Pompieri din Panciu

Ziarul de Vrancea
16 nov 2010 861 vizualizări
Pompierii ar fi trebuit sa plateasca o chirie lunara de aproape 4.500 de euro catre Electrica si, cum nu au platit, stau pe intuneric u in lipsa de spatiu, pompierii pot ajunge sa-si retraga fortele din Panciu Problema spatiului in care functioneaza Statia de Pompieri Panciu este in continuare disputata intre Agentia de Furnizare a Energiei Electrice (AFEE) si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU).

Pentru ca nu s-a ajuns la niciun acord pina la aceasta data in ceea ce priveste plata de catre pompieri a unei chirii catre Electrica, in sediul careia sint "oaspeti" de trei ani, AFEE a luat decizia, pentru a forta mina ISU, sa deconecteze de la curent electric Statia panceana. Aceasta problema va fi decisa in cursul acestei saptamini, in urma consultarii conducerii Electrica de la Ploiesti. "ISU a pierdut dreptul de folosinta asupra cladirii, caz in care contractul de furnizare a energiei electrice se reziliaza. Legea spune ca pentru a putea incheia un contract cu societatea noastra trebuie sa prezinti un act de proprietate sau de inchiriere, ori ISU nu are nici unul dintre ele. Noi nu vrem sa-i dam afara pe pompieri, dar sa plateasca si ei o chirie pentru ca stau in cladirea noastra. Am fost la nenumarate negocieri, dar se pare ca nu exista o alta solutie, ei nu vor sa plateasca nimic. Vom decide la Ploiesti soarta Statiei de Pompieri de la Panciu si vom actiona ca atare. Deja am facut adrese si catre ISU si catre Prefectura", ne-a declarat Ionel Preda, directorul AFEE Focsani.


"Pompierii nu platesc nimic din anul 2008"


Sediul in care functioneaza in prezent pompierii de la Panciu este preluat de Electrica in urma cu doi ani de la falimentara SCGL Panciu, in contul unor datorii istorice la electricitate, dupa ce anterior aceeasi cladire trecuse si prin patrimoniul Primariei Panciu. Directorul Ionel Preda a incercat sa lamureasca situatia sediului Statiei de Pompieri Panciu. "Pe 3 iunie 2008 am preluat cladirea in contul unei datorii de 23-24 miliarde de lei vechi. In baza actului de adjudecare am obtinut titlul de proprietate pentru imobil, l-am intabulat, l-am trecut in cartea funciara si am platit impozite catre stat. Pompierii nu platesc nimic din anul 2008. Avem insa un proces cu ISU legat de plata chiriei. I-am chemat de multe ori la concilieri. La propunerea lor am acceptat suma de 4.300 de euro fara TVA pe luna ca si chirie. La prima vedere ar putea parea o suma mare. Dar e vorba de o suprafata de 2.779 metri patrati. Adica 3,5 euro pe metru patrat, pretul zonei", ne-a spus Ionel Preda. Pina la rezolvarea situatiei, pompierii vor trebui sa se descurce pe intuneric. Seful ISU spera in continuare sa nu se ajunga la masuri extreme. "Sintem in discutii, cei de la Electrica ne-au informat despre nulitatea contractului de furnizare a energiei electrice pentru ca nu sintem proprietari si nici chiriasi. Am purtat discutii cu conducerea Electrica. Am cerut o prelungire de sase luni a contractului, dar am fost refuzati. Pentru identificarea unor solutii ne-am adresat Primariei Panciu, IGSU si Institutiei Prefectului. Daca nu vom gasi un spatiu unde sa functionam, cel actual sau altul, putem ajunge si la retragerea fortelor din Panciu si redistribuirea lor in judet. Nu ne dorim acest lucru si speram ca situatia sa se clarifice", ne-a spus colonelul Flaviu Chiscop, seful ISU Vrancea. (M. BESLEAGA, D. CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.