Ultima oră

Focurile de arma i-au linistit pe hotii de cablu

Ziarul de Vrancea
13 nov 2010 839 vizualizări
Agentii de la postul de politie Dumitresti au folosit armamentul din dotare pentru a retine doi suspecti

Doi tineri din comuna Dumitresti au fost retinuti de politisti dupa ce au incercat sa sustraga cablu telefonic. Joi seara, politistii din Dumitresti au fost sesizati prin 112, despre faptul ca pe raza satului Tinoasa, s-a declansat alarma de pe cablul de telefonie. "Cei de la telefoane au un sistem de siguranta care se declanseaza automat atunci cind se taie cablul. Informatia ajunge imediat in dispecerat, la firma de paza sau la cei de la telefoane. Acestia ne-au anuntat si pe noi de incident", ne-a spus inspectorul Bogdan Toader, ofiterul de presa al politiei. La fata locului s-a deplasat un echipaj de politie care a surprins in flagrant doi barbati care sectionau cablul telefonic din cupru. Pentru ca cei doi au incercat sa fuga, politistii au folosit armamentul din dotare, tragind doua focuri in plan vertical. "Politistii au folosit armamentul din dotare, executind doua focuri in plan vertical, fapt care a condus la imobilizarea si retinerea unui suspect, Alin V., 17 ani, din localitate, care a fost condus la sediul postului de politie pentru continuarea cercetarilor. în urma audierilor a rezultat faptul ca a doua persoana se numeste Doru B., 32 ani, din localitate", ne-a mai spus Bogdan Toader. Politistii au mai stabilit ca cei doi sunt suspecti de comiterea unor infractiuni similare pe 19 octombrie 2010. Incidentul a avut loc chiar in momentul in care politistii din tot judetul erau angrenati intr-o razie de amploare. In cadrul actiunilor, oamenii legii au descoperit si alte infractiuni. Astfel, politistii din Cirligele au fost sesizati despre faptul ca persoane necunoscute au patruns intr-un imobil nelocuit si au sustras bunuri in valoare de circa 1500 lei. în urma cercetarilor s-a stabilit ca hotul este Nicolae M., 43 ani, din comuna Slobozia Bradului, ce locuia fara forme legale pe raza localitatii. Bunurile sustrase au fost gasite si predate persoanei vatamate.

Deoarece s-a stabilit ca acesta este suspect de comiterea a inca sase furturi din locuinta pe raza comunei Cirligele a fost luata masura retinerii pentru 24 ore. Barbatul va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva.


Societati fara nici un fel de paza


Politia vrinceana a prezentat si rezultatele actiunilor desfasurate joi seara pe raza intregului judet. "în vederea asigurarii unui climat de siguranta civica si diminuarea fenomenului infractional, joi seara, politistii au organizat mai multe actiuni preventiv-reactive in sistem integrat in zonele identificate cu risc criminogen. Un numar de 199 de politisti si 20 de jandarmi au actionat pe raza judetului si au constatat 11 infractiuni, au aplicat 341 contraventii in valoare de 52.140 lei si au confiscat bunuri in valoare de 5830 lei. De asemenea s-a reusit identificarea a sase suspecti care au comis anterior infractiuni pe raza judetului Vrancea. Un barabat de 43 de ani a fost retinut pentru 24 de ore pentru comiterea mai multor infractiuni de furt calificat", este bilnatul prezentat de politia vrinceana. Politistii au verificat si 84 de societati comerciale privind modul de asigurare a pazei. Trei dintre firmele controlate s-au ales cu amenzi pentru ca nu au nici un fel de paza. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 1 ora, 42 minute, 51 secunde
DORU B.: -asta a fost localizat prin Spania unde se ocupa tot cu aceasta meserie,lasa spanioli fara internet si telefonie fixa! Prin localitate sustinea ca lucreaza pe un taxi in Spania...tot el este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.