Ultima oră

ESENTIAL: Sindicalistii au ajuns la un acord pe stimulente cu reprezentantii Ministerului de Finante

Ziarul de Vrancea
16 oct 2010 524 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net negocierile de la Ministerul de Finante dintre sindicalisti si ministrul de resort Gheorghe Ialomitianu s-au incheiat. Dupa cateva zile de negocieri, cele doua parti au ajuns la o intelelgere

ReprezentanÃii Ministerului de Finante au declarat sambata, inainte sa intre la discutiile cu sindicalistii ca au stabilit coeficientii de acordare a stimulentelor pentru angajati fără să ii consulte pe sindicalisti. Seful ANAF, Sorin Blejnar a spus că noile criterii de acordare a stimulentelor au fost făcute de specialisti si nu sunt negociabile cu sindicalistii.


"Am terminat criteriile! O să le prezentăm sindicatelor. Nu sunt negociabile, sunt făcute de specilaistii nostrii,care sunt clar făcute pe principii de competentă. Nu ne interesează acordarea de stimulente pe criterii sociale, cu toate că salariile in institutia aceasta sunt mici. Cei buni cu salarii mari vor primi stimulente iar cei care au salarii mici si nu sunt buni nu vor primi stimulente. Desigur dacă au salarii mici si sunt buni, vor primi stimulente", a explicat seful ANAF, Sorin Blejnar.


Noile criterii au fost insă acceptare de sindicalisti iar acestia au renuntat, cel putin momentan, la greva generală.


"Dacă la nivel teritorial nu vor apărea blocaje in ceea ce priveste punerea in aplicre a protocolului, cu sigurantă colegii nostri vor fi multumiti. Dacă nu, vom declansa proteste. Cele trei criterii propuse de reprezentantii din minister au făcut parte si din solicitările noastre numai ponderea nu ne multumea. De exemplu, aseara (n.r. vineri), pondera primului criteriu era de 50 %, astăzi e de 35%, la al doilea e tot de 35% si ultimul are 30% ",a explicat presedintele Sindicatului NaÃional al FuncÃionarilor Publici, Sebastian Oprescu.


Presedintele SNFP a spus că nu stie dacă această formă ii multumeºte si pe reprezentantii Sed Lex, care nu au participat la negocieri.


"Am discutat foarte mult cu colegii din teritoriu si nu am avut timp să vorbesc si cu cei de la Sed Lex. Ne-au venit multe recomandări dintÃară", a explicat Sebastian Oprescu.


Acordul la care au ajuns cele două părti este insă valabil numai pentru lunile august si septembrie, adică bani restanti pe care angajatii nu i-au incasat. Stimulentele din octombrie vor fi acordate conform legii salarizării unitare.


"Noi am stabilit aceste criterii pentru acestă perioadă. în perioada următoare stimulentele se vor acorda numai acelor persoane care vor aduce bani in mod suplimentar la bugetul de stat",a explicat ministrul Gheorghe Ialomitianu.


El a explicat si mecanismul de acordare a acestor stimulente.


"Aceste criterii nu se aplicau pană acum. Sunt criterii de eficientă pentru fiecare stuctură si mai avem si criterii individuale. Sumele transmise in teritoriu sunt maxime la nivelul fondului constituit: cei care nu au atins fondul nu vor primi. Directorii din teritoriu fac propuneri pentru toti angajatii iar listele vin la minister si membrii comisiei de la minister vor analiza pozitie cu pozitie dacă propunerile respectă criteriile sau nu", a explicat Ialomitianu.


El a spus că nu este posibil ca un director să se propună pe el insusi, intrucat acestia vor fi analizati special de către comisia din Minister.


Primele analize la nivel teritorial vor fi făcute chiar de luni.


"Luni comisiile din directiile generale de finante, compuse din reprezentantii directiilor si ai sindicatelor vor analiza criteriile, le vor valida si vor da drumul la stimulente. Cu sigurantă sunt stimulative pentru personal, pentru stimularea eficientei fiecărui angajat si cine si-a făcut treaba va primi aceste stimulente. Analizele vor fi făcute la nivel teritorial", a mai explicat ministrul.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.