Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
15 oct 2010 703 vizualizări
11 angajati disponibilizati de la ITRSV

Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare (ITRSV) Focsani are schema de personal mai saraca. Sefii institutiei au fost nevoiti sa se dispenseze de serviciile a nu mai putin de 11 persoane. Totul dupa ce Ministerul Mediului si Padurilor a dat dispozitii sa fie "subtiata" schema de personal din ITRSV-urile din tara, potrivit restructurarilor impuse. Tinind cont ca institutia raspunde de padurile din sase judete, paza si controalele vor fi semnificativ mai dificil de realizat in actuala conjunctura. O parte dintre cei trimisi acasa s-ar putea angaja la unitatile silvice care vor prelua administrarea terenurilor forestiere retrocedate, deoarece si acestea au nevoie de angajati calificati. Cel putin aceasta este directia indicata de conducerea Regiei Nationale a Padurilor in cazul disponibilizatilor din directiile silvice. Conducerea ITRSV Focsani este formata in acest moment din inspectorul sef Alexandru Lefter si directorii adjuncti pe domeniile tehnic si economic, Gica Ticoiu si Georgeta Manea. (C. F.)


Schimbari de orar la microbuzul spre Dalhauti


Credinciosii care vor sa mearga la inchinaciune si reculegere la Manastirea Dalhauti vor avea o noua cursa pe ruta Focsani-Cirligele-Dalhauti, cu plecare din oras la ora 17.20 si retur la ora 18.10. Aceasta a fost aprobata la sedinta de CJ de miercuri, alaturi de alte trei trasee. Ruta Focsani-Bolotesti-Vidra sufera modificare la ora de plecare din municipiu, de la 19.30 la 19.55. Spre Cotesti-Poiana Cristei vor mai pleca doua curse din Focsani, la 11.00 si 20.00, cu retur din punctul terminus la ora 12.00 si 21.00. Pentru traseul Focsani-Milcovul-Tataranu se modifica graficul plecarilor: microbuzul va pleca de la Focsani de acum inainte la 13.05, in loc de 13.45, si se va intoarce de la Tataranu la 14.15 in loc de 14.45. (I. C.)


Tigarile timbrate in Moldova l-au dus in fata judecatorilor


Un ilfovean de 22 de ani din comuna Stefanestii de Jos a fost trimis in fata instantei de procurorii vrinceni dupa ce a fost prins de politistii vrinceni cu peste 3.000 de pachete de tigari luate de peste Prut. Conform rechizitoriului, pe 5 august, politistii de la Serviciul Rutier au oprit in trafic autoturismul apartinind lui Alexandru Raducanu, condus de Marian Sandu. La un control amanuntit, oamenii legii au descoperit 3.230 de pachete de tigari de diferite marci, cu timbru fiscal specific vecinilor din Republica Moldova. Alexandru Raducan le-a spus polistilor ca a cumparat tigarile din bazarul de la Suceava, pe sume cuprinse intre 5 si 6 lei pachetul. Pentru detinerea de produse accizabile in afara unui antrepozit fiscal si fara a fi inregistrate la organele fiscale, anchetatorii au decis trimiterea in judecata a ilfoveanului. (G. S.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.