Ultima oră

Info-Cultural

Ziarul de Vrancea
14 oct 2010 680 vizualizări
Incepe Toamna culturala Odobesteana

Casa de Cultura "C. C. Giurescu" din Odobesti organizeaza, de miine, "Toamna culturala Odobesteana", care va culmina cu manifestarile culturale desfasurate in timpul zilelor orasului Odobesti din perioada 22-24 octombrie. Seria de manifestari debuteaza la orele 17.00 cu un vernisaj organizat in parteneriat cu Asociatia "Euro CulturArt" din Bucuresti, unde vor fi prezentate lucrari ale unor autori sirbi dintr-o colectie privata. Apoi, scriitorii odobesteni vor marca reluarea activitatii "Clubului Artelor Magura", prin citeva prezentari si lansari de carte si reviste culturale. Printre cei invitati la eveniment se numara Gheorghe Mocanu, Culita Usurelu, Stanica Budeanu, Costel Florea, Anda Bejan, Simion Constantin, Virgil Lovin, Adrian Jugaru, dar si invitati de la Asociatia "Duiliu Zamfirescu" din Focsani. De asemenea, pictorita Virginia Hossu va prezenta si cele mai recente creatii publicate intr-o prestigioasa lucrare editata de curind la Bucuresti, despre spiritualitatea traditionala interbelica. (A. M.)


Expozitie cu artisti din sase judete la Galeriile de Arta


O noua expozitie este deschisa pentru focsanenii iubitori de frumos la Galeriile de Arta din Focsani. Vineri, 15 octombrie, de la ora 17.00, va avea loc vernisajul expozitiei "Abstract", care va reuni lucrari de arta ale unor artisti importanti din cinci judete, dar si din Focsani. Pe simezele Galeriilor de Arta vor expune: Ilie Boca "" Bacau, Marius Burhan "" Bucuresti, Mihai Chiuaru "" Bacau, prof. univ. Florin Ciubotaru "" Bacau, Gheorghe Dica "" Rm. Vilcea, Amelia Gherasim "" Bucuresti, prof. univ. Florin Maxa "" Cluj, prof. univ. Teodor Moraru "" Bucuresti, Liviu Nedelcu "" Focsani, Vasile Pop Negresteanu "" Bucuresti, prof. univ. Romul Nutiu "" Timisoara, conf. univ. Dumitru Serban "" Timisoara, Liviu Stoicoviciu "" Bucuresti, Napoleon Tiron "" Bacau, Corneliu Vasilescu "" Bucuresti si Dany Zarnescu "" Bacau. Expozitia va fi vernisata de profesorii universitari Alexandra Titu si Constantin Prut. Organizatori sint Consiliul Judetean, Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale, Artelor si Meseriilor Vrancea si Uniunea Artistilor Plastici din Romania. (M. B.)



Filme la Cinema Odobesti


Incepind de azi, la Cinema Odobesti vor rula urmatoarele filme: azi, de la orele 17.00, productia americana "2012" (Roland Emmerich), simbata si duminica, de la 13.00, "Bun venit in Zombiland" (cu Jesse Eisenberg, Woody Harrelson si Emma Stone), orele 15.00, "Salt 2010" (cu Angelina Jolie) si de la orele 17.00, "Looser". Tariful este 2 lei. "In perspectiva avem in vedere sa incheiem un parteneriat cu Casa de Cultura din Marasesti, unde vom avea proiectii fie lunar, fie si saptaminal, in functie de public", ne-a spus Lucian Cristea, operator cinema la Odobesti. (A. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.