Ultima oră

INTERNATIOL: Celula radicala islamista, descoperita in Bulgaria

Ziarul de Vrancea
11 oct 2010 452 vizualizări
Autoritatile bulgare sustin ca au descoperit dovezi clare ale existentei unei celule radicale islamiste in sudul Bulgariei, in urma unei operatiuni desfasurate in mai multe comunitati musulmane din regiune, a declarat ministrul de Interne de la Sofia, Tsvetan Tsvetanov.

Oficialul bulgar a anuntat, luni, ca au fost confiscate carti si brosuri trimise in Bulgaria de organizatii islamiste din afara tarii, subliniind ca problema legata de radicalii islamisti este foarte grava, potrivit Novinite.


Tsvetan Tsvetanov a adaugat ca operatiunea comuna a Agentiei Nationale pentru Siguranta Statului, politia anti-mafie si procurorii din Lazhnitsa a vizat confiscarea de carti si brosuri islamiste, scopul fiind impiedicarea raspandirii acestora. Seful Politiei bulgare si-a exprimat convingerea ca astfel de celule islamiste, precum cea descoperita in Lazhnitsa, sunt finantate din afara tarii.


Joia trecuta, autoritatile bulgare au perchezitionat mai multe case din satul Lazhnitsa, confiscand mai multe brosuri si carti, dar si componente PC. Una dintre locuintele perchezitionate a fost cea a imamului din Lazhnitsa, Mohamed Kamber. Oamenii din sat, inclusiv Kamber, au reactionat puternic, negand cu fermitate orice legatura cu miscarile radicale islamiste.


Mai mult, comunitatea musulmana din sudul Bulgariei sustine ca operatiunea autoritatilor ar fi doar o actiune de PR a Ministerului de Interne de la Sofia.




de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.