Ultima oră

Campania Colecteaza selectiv! a avut ecou si in Vrancea

Gabriela Draghici
11 oct 2010 619 vizualizări
Colecteaza selectiv! Deseurile de ambalaje se recicleaza! este o campanie de informare si educare privind colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, ajunsa acum la final

Actiunea s-a desfasurat in Bucuresti si alte 16 orase din tara, printre care si Focsani. In cadrul campaniei, timp de o luna, au fost distribuite in Focsani, precum si in celelalte 16 locatii, peste 100.000 de materiale informative, 20.000 de seturi de saci in culorile colectarii selective si 1.500 de pix-uri, confectionate exclusiv din PET-uri reciclate. Campania s-a desfasurat in perioada 8 septembrie - 3 octombrie si a avut rezultate incurajatoare. "Putem afirma ca, la nivelul anului 2010, romanii sint receptivi la mesajele de colectare selectiva. Vor sa stie cum se face colectarea, ce anume se colecteaza selectiv si ce nu, cer puncte de colectare in apropierea locuintei", a declarat Lorita Constantinescu, director relatii publice si comunicare al Eco-Rom Ambalaje, compania care a organizat actiunea. In cadrul campaniei, romanii au fost invitati sa participe la concursul national "Tu ce deseuri de ambalaje ai generat astazi?", cu scopul constientizarii fiecaruia dintre noi cu privire la deseurile pe care le generam si efectul pe care il producem. In mai putin de o luna de campanie, s-au inregistrat peste 17.000 de inscrieri la acest concurs. In perioada ianuarie "" iunie 2010, cantitatea totala colectata de la populatie a fost de 9.370 de tone, dintre care: 5.868 tone hirtie /carton, 2.914 tone plastic, 544 tone sticla si 44 tone metal. (Gabriela DRAGHICI)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.