Ultima oră

ESENTIAL:Mii de pelerini se inchina la moastele Sfantei Parascheva

Ziarul de Vrancea
10 oct 2010 445 vizualizări
Aproximativ 2.500 de pelerini stau la rand duminica la Mitropolia din Iasi pentru a se inchina la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, care au fost scoase in cursul diminetii din interiorul Catedralei Mitropolitane, randul pelerinilor intinzandu-se pe o distanta de jumatate de kilometru.

Duminica dimineata, credinciosii au asistat in interiorul Catedralei la slujba oficiata de IPS Teofan, mitropolit al Moldovei si Bucovinei, dupa care moastele au fost scoase intr-o procesiune pe bulevardul Stefan cel Mare, fiind apoi depuse intr-un baldachin special amenajat in curtea Mitropoliei, alaturi de moastele Sfantului Maxim Marturisitorul, aduse din Grecia.


In momentul in care moastele au fost scoase din Catedrala Mitropolitana, in curtea Catedralei se formase deja o coada de 1.000 de persoane. La ora 11.00, randul de pelerini se intindea pe cateva sute de metri, iar, potrivit jandarmilor, in total, asteptau sa se inchine la sfintele moaste peste 2.500 de credinciosi.


"Sf. Parascheva si Sf. Maxim Marturisitorul au reusit cu mila lui Dumnezeu sa depaseasca si sa zdrobeasca lantul pacatelor, fiind binecuvantati de Dumnezeu cu darul Sfantului Duh. Sfintii atrag atat de multa lume in primul rand datorita sfinteniei lor. Pelerinii se simt binecuvantati, orotiti de puterea si binecuvantarea sfintilor si de aceea alearga spre ei. De aceea credinciosii din toata tara se indreapta spre Iasi, pentru a-si aseza sufletul in mana Sfintei Parascheva, a Sfantului Maxim, iar mainile lor sa duca sufletele noastre in fata Tronului Preasfintei Treimi", a spus IPS Teofan in fata credinciosilor prezenti in curtea Catedralei Mitropolitane.


Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva vor ramane timp de sase zile expuse in fata Catedralei Mitropolitane, la Iasi fiind asteptati in aceasta perioada peste 100.000 de credinciosi din intreaga tara.


Autoritatile se asteapta ca in urmatoarele zile coada pelerinilor sa se intinda pe o distanta de doi kilometri, mai multe strazi din centrul orasului fiind inchise circulatiei rutiere.


Sursa;www.ziaruldeiasi.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.