Ultima oră

Turul Vrancei

Gabriela Draghici
8 oct 2010 667 vizualizări
Cimitirul Sudic Vilcele se extinde

Proiectul privind amenajarea Cimitirului Sudic Vilcele al municipiului Focsani, aflat in etapa a II-a, a fost aprobat de Consiliul Local. Avind in vedere ca orasul este in continua dezvoltare, Cimitirul Sudic intimpina o dificultate in privinta locurilor de veci, fapt ce impune extinderea acestuia cu inca 4.000 mp. Astfel, vor rezulta 33 loturi de inmormintare, ce vor cuprinde aproximativ 5.000 morminte. Conform proiectului de hotarire, se impun printre altele, "realizarea unei alei de acces asfaltat si bordurata, racordata la aleea principala, realizarea unei treceri peste calea ferata, realizarea de grupuri sanitare, a unei retele de alimentare cu energie electrica pentru iluminat (...)". Valoarea investitiei se ridica la 8,6 milioane lei. La momentul de fata functioneaza patru cimitire in Focsani: Cimitirul Nordic din Obor, Cimitirul Sf. Mina, Cimitirul de la Biserica cu hramul Sf. Dumitru si Cimitirul Sudic Vilcele. (G. D.)


Lucrari de amenajare la ANL-urile din Brailei


Edilii spera ca pina la prima zapada sa rezolve o parte din problemele locatarilor locuintelor ANL din strada Brailei. In repetate rinduri acestia s-au plins de caile de acces improprii in locuinte, de lipsa iluminatului stradal in zona, haitele de ciini vagabonzi si multimea de boschetari care s-a aciuat in fosta amenajare de santier a SCCM-ului, firma care a lasat balta constructia de locuinte din fonduri ANL din zona Brailei. Din acest motiv, primarul Decebal Bacinschi a fost marti dupa-amiaza la o intilnire cu tinerii "ANL-isti" din zona, pentru a vedea daca dispozitiile sale au fost respectate. "Am dat dispozitie sa se ridice baracile care au ramas de la fosta organizare de santier a SCCM-ului, fiindca acolo se adaposteau oamenii strazii. De asemenea, am stabilit sa se faca un racord pentru ca aleile din zona sa fie luminate noaptea fiindca veneau seara oamenii de la serviciu si era bezna in tot cartierul. Mai vrem sa amenajam o cale de acces normala si dupa aceea o sa vedem de ce mai avem nevoie", ne-a precizat primarul Bacinschi. (D. G.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.