Ultima oră

POLITICA: Cum este folosita metoda de votare Anastase de ani de zile. Zeci de legi suspecte de frauda la vot

Ziarul de Vrancea
5 oct 2010 480 vizualizări
Viorel Hrebenciuc, Valer Dorneanu, Ioan Oltean au condus, de-a lungul timpului, sedinte ale Camerei Deputatilor in care votul a fost viciat folosind metoda Anastase.

Totul a fost surprins pe camere video. HotNews.ro a aratat cum si care sunt metodele de fraudare. Acum va prezentam si probele video. Zeci de sedinte si sute de ore de inregistrari video care arata cum voturile nu sunt numarate si sute de acte normative intra in vigoare fara ca ele sa fie votate corect.


PSD a depus plangere penala impotriva presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase pentru presupusa frauda de la votul legii pensiilor.


NOTA: Acestea sunt doar cateva exempe extrase aleatoriu din sedintele Parlamentului



Controversa fraudarii s-a mutat la Curtea Constitutionala. Partidele de opozitie isi construiesc strategia de suspendare a presedintelui bazandu-se pe acest scandal. Scandalul fraudarii voturilor in Parlament nu este nici pe departe nou.


17.02.2004 La sedinta condusa de Viorel Hrebenciuc (PSD) s-a supus la vot un proiect de ordonanta pentru infiintarea unei institutii publice. In mai putin de cinci secunde Viorel Hrebenciuc numara: 25 voturi impotrivă, 2 abÃineri ºi 202 pentru. Nu s-a folosit tabela electronica. A fost numaratoare prin ridicarea mainilor. Alte proiecte sunt votate cu unanimitate, desi in sala deputatii voteaza si impotriva. La aceeasi sedinta se voteaza un memorandum de finantare a unui program PHARE. In cinci secunde Viorel Hrebenciuc a numarat 233 de voturi si o abtinere.


9.11.2004 Alta sedinta condusa de Valer Dorneanu (PSD). Se supune la vot un proiect de lege care priveste Academia de Stiinta Agricole. In trei secunde presedintele de sedinta noteaza: unanimitate. Sta cateva secunde si revine: 174 de voturi pentru. In aceeasi sedinta se voteaza cinci proiecte de lege in mai putin de 40 de secunde. Printre ele si reorganizarea Institututului pentru Tehnologia Informatiei. Pentru acest proiect, presedintele a reusit ca dupa ce a decretat unanimitate la vot sa refaca numaratoarea in cinci secunde si sa numere 192 de voturi pentru si o abtinere in conditiile in care din imagini in sala se vede clar ca bancile deputatilor sunt in mare parte goale.


22.11.2004 O alta sedinta a Camerei Deputatilor. Au fost votate mai multe legi organice in cateva zeci de minute. Unii senatori nici nu mai ridica mana pentru ca presedintele de sedinta numara oricum dupa bunul plac.


20 februarie 2009 Sedinta Planului votul pentru bugetul de stat. Zeci de amendamente si legi votate pe banda rulanta. Presedintele de sedinta Ioan Oltean (PDL) a facut un maraton numarand in 3 sau 5 secunde sute de voturi. In unele cazuri acesta a anuntat numarul de voturi inainte ca deputatii si senatorii sa ridice mana. Si in acest caz votarea s-a facut prin ridicare de maini si nu prin utilizarea sistemului electronic.


S-ar putea argumenta ca presedintele de sedinta are o memorie fotografica extraordinara si stie in fiecare milisecunda unde sta fiecare parlamentar si atunci cand ridica mana, nu face decat o operatiune de scanare si calculeaza intr-o secunda voturile. Dar pe imagini se vede clar ca deputatii se misca din banci, schimba locurile, nu toti ridica mainile pentru.


15 septembrie 2010 In finalul sedintei s-a votat legea pensiilor. Presedinta sedintei Roberta Anastase a anuntat 170 de voturi cand in sala nu erau nici pe departe atatia parlamentari.




de Attila Biro HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.