Ultima oră

TOP STIRI:Mama presedintelui Traian Basescu a murit

Ziarul de Vrancea
4 oct 2010 511 vizualizări
Mama presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu, a murit luni, in jurul orei 14.30, a anuntat fratele sefului statului, Mircea Basescu, potrivit cugetliber.ro. Informatia privind decesul mamei presedintelui tarii a fost confirmata, pentru Mediafax, de apropiati ai familiei.

UPDATE - Presedintele Traian Basescu, aflat la Bruxelles, va reveni in tara in cursul noptii de luni, cu primul avion de linie disponibil, potrivit unui anunt al purtatorului de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan.


Presedintele Basescu se afla intr-o vizita de doua zile la Bruxelles, unde participa la cel de-al optulea Summit Asia-Europa (ASEM 8) si urma sa revina in tara marti. Potrivit Agerpres, presedintele l-a chemat la Bruxelles pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, pentru a asigura conducerea delegatiei nationale la summitul UE - Asia, in lipsa sefului statului.



Elena Basescu a murit la Constanta, la varsta de 81 de ani, ea suferind de o boala grava si fiind operata la Institutul Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu".


In octombrie 2009, Elena Basescu, ce suferea de cancer la san a fost internata la Institutul Oncologic Fundeni din Capitala.


Atunci, seful statului nu a dorit sa dea detalii despre starea de sanatate a mamei sale, precizand ca are grija de aceasta.



Potrivit cugetliber.ro, trupul neinsufletit al Elenei Basescu va fi depus la Casa Albastra.


UPDATE - Mai multi membri ai familiei Basescu au ajuns, luni dupa-amiaza, la locuinta din municipiul Constanta a mamei sefului statului, transmite Mediafax. In fata blocului de pe strada Arcului din Constanta unde locuia mama presedintelui se afla un agent SPP, care le-a transmis jurnalistilor ajunsi acolo ca familia Basescu a solicitat intimitate.



Mama sefului statului avea 81 de ani si locuia in Constanta. Seful statului isi vizita mama la Constanta in majoritatea ocaziilor cand mergea pe litoral.


Anul trecut, in cadrul unei emisiuni de divertisment, presedintele Basescu a recitat o poezie scrisa de el in tinerete, pe puntea Bricului Mircea, dedicata mamei si celor de acasa: "Deasupra-ti cerul se inalta / Si de pe el privesc in jos / Sute de stele ce-l admira / Pe bravul om prietenos".


Presedintele a marturisit ca a uitat ultimele randuri, scrise cu multi ani in urma, insa, pana la finalul emisiunii, si le-a amintit.


"Iar dupa luni de mers pe-ntinderea albastra / Intors din nou la tarmul tau iubit / Ai alergat grabit spre casa / Sa vezi iar chipul mamei fericit. / Casa era pustie si cernita / Si ai plecat incet, spre cimitir / Ca sa asezi in tarana inca proaspat ravasita / Un trandafir, trei lacrimi si-un sarut / La capul mamei ce murise trista / Cu gandul la copilul ce-a crescut", a recitat Traian Basescu, vizibil emotionat, aplaudat de cei prezenti, relateaza Mediafax.




de V.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739402 zile, 19 ore, 32 minute, 53 secunde
IN ACESTE MONENTE GRELE DORIM FAMILIEI BASECU ,SINCERE CONDOLEANTE. ORGANIZATIA PDL ADJUD
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.