Ultima oră

LIFE: Utile: Prieteniile solide prelungesc viata; Minciunile te fac sa te simti murdar

Ziarul de Vrancea
4 oct 2010 417 vizualizări
Gutuia elimina toxinele din organism;; Omleta iese mai pufoasa cu bicarbonat

Prieteniile solide prelungesc viata


Persoanele care au un cerc de prieteni apropiati traiesc mai mult decat cele care nu cultiva si nu mentin prietenii solide tot timpul vietii. Prieteniile solide ii tin pe batrani in forma. Concluzia, publicata in Jurnalul de Epidemiologie si Sanatate Comunitara si citata de webmd.com, apartine unor cercetatori care au monitorizat timp de zece ani 1.500 de persoane cu varsta de peste 70 de ani, informeaza EVZ.


Gutuia elimina toxinele din organism


Medicii nutritionisti considera gutuile drept o sursa semnificativa de zaharuri simple, usor asimilabile de organism, elemente minerale si vitamine. Specialistii adauga ca aceste fructe au un continut ridicat de substante pectice, cu rol important in reducerea colesterolului din organism, gutuile avand si proprietati antidepresive. Mai mult, ele ajuta la reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si la eliminarea substantelor toxice din organism, scrie Gandul.


Minciunile te fac sa te simti murdar


Oamenii care spun minciuni ajung sa se simta murdari si incearca sa scape de aceasta senzatie clatindu-se cu apa de gura sau spalandu-se pe maini cu sapun. Asa sustine o echipa de cercetatori de la Universitatea din Michigan, SUA, care a analizat comportamentul a 87 de persoane care fie au mintit, fie au spus adevarul, relateaza "The Daily Telegraph". Potrivit studiului, persoanele care denatureaza adevarul sunt mai predispuse sa dea fuga la baie pentru a se spala, in comparatie cu cele care nu se simt cu musca pe caciula. Afla mai multe din Adevarul.


Omleta iese mai pufoasa cu bicarbonat


Secretul prepararii unei omlete mai aerate este sa adaugati la fiecare trei oua o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Pentru ca omleta sa fie gustoasa, in timpul baterii oualor se adauga o lingura de lapte sau smantana, scrie Click.


Cum poti sa faci bani din Feng Shui?


Multi romani apeleaza la tehnici chinezesti pentru a-si imbunatati locuinta si viata. Amenajarea casei dupa principiile chinezesti stravechi poate da rezultate doar daca acestea sunt aplicate cum trebuie, spun specialistii. "A venit la mine o prietena care apelase la un consultant Feng Shui. Eu am numai oglinzi prin casa si a inceput sa-mi spuna sa scot aceste oglinzi, adica, mai bine zis, sa distrug mobilierul. Imi spunea ca oglinzile iti sug energia", scrie Alina, pe un forum de specialitate, in cautarea unui raspuns de la cei care au incercat sa aplice tehnici de tip Feng Shui. Citeste articolul integral in Adevarul.


Cum iti ingrijesti pielea toamna


Schimbarile bruste ale vremii afecteaza pielea, aceasta devenind uscata, sensibila si predispusa rapid la inrosire, spune dr. Ana-Maria Oproiu, medic primar in chirurgie plastica. Potrivit specialistului, racirea vremii afecteaza in special tenurile uscate, iar folosirea cremelor hidratante este esentiala. "In sezonul rece este indicat sa folosim cremele puternic hidratante, in special pentru tenul uscat, care este mai predispus la riduri", subliniaza dr. Oproiu. Medicul recomanda cremele cu retinol, vitamina A si C, pentru a preveni uscarea si imbatranirea prematura a tenului. "Pe timpul noptii sunt indicate creme foarte hidratante, iar ziua creme mai usoare pentru toate tipurile de ten", indica medicul estetician, citat de Gandul.




de Constantin Barbu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.