Ultima oră

ESENTIAL:Anca Boagiu i-a demis pe directorii generali de la Autoritatea Rutiera Romana si Registrul Auto Roman

Ziarul de Vrancea
2 oct 2010 778 vizualizări
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a eliberat din functie vineri pe directorul general al ARR, Iancu Craciunoiu, si pe directorul general al RAR, Daniel Patentasu, transmite Mediafax.

Celor doi li s-a reprosat lipsa de implicare in efectuarea controalelor eficiente pentru asigurarea sigurantei traficului. Saptamana trecuta, Boagiu a demis-o din functie pe Dorina Tiron, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Decizia a fost luata in urma un control realizat la CNADNR care a demonstrat ca managementul in cadrul companiei nationale a fost unul defectuos, sustine ministrul Transporturilor.


Intr-un comunicat de presa, Anca Boagiu a precizat ca "nu doar politia rutiera are responsabilitati in prevenirea accidentelor de circulatie, ci si autoritatile de reglementare si control, ARR si RAR in acest caz. Din statisticile politiei, accidentele cu cele mai multe victime sunt cele care implica transportul de pasageri, ca urmare a defectiunilor tehnice ale autovehiculelor. Incepand de azi vom avea in teren echipe de control ale RAR si ARR impreuna cu Politia Romana, astfel incat activitatea de prevenire a accidentelor sa fie intensificata. In afara controalelor in trafic, ARR va efectua controale zilnice si la sediile operatorilor de transport rutier. Aceste masuri trebuie sa sporeasca siguranta pasagerilor conform standardelor europene referitoare la transportul rutier de persoane".


Atributiile de director general al ARR vor fi preluate temporar de catre Florian Coman Melus, iar la conducerea RAR a fost numit, tot temporar, Stancu Sotir.


Demiterea celor doua directori a venit la o zi dupa ce patru persoane au murit iar alte 40 au fost ranite la Tulcea in urma unui accident in care a fost implicat un autobuz supraincarcat.


Dorina Tiron, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a fost demisa joia trecuta din functie la ordinul ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. Decizia a fost luata in urma un control realizat la CNADNR care a demonstrat ca managementul in cadrul companiei nationale a fost unul defectuos, sustine ministrul Transporturilor. Atributiile Dorinei Tiron au fost preluate temporar de catre Liviu Costache, director coordonator proiecte autostrazi in cadrul CNADNR.


"Raspunderea pentru aceste rezultate dezastruoase pentru Romania trebuie sa fie si manageriala, nu doar politica, pentru ca ele au prejudiciat procesul de absorbtie a fondurilor europene pentru infrastructura, atat a celor pre-aderare, cat si a celor aferente Programului Operational Sectorial-Transport. Explicatiile primite de la doamna Tiron nu au fost concludente si nu sunt dispusa sa tolerez un asemenea act de ineficienta manageriala. Ministerul Transporturilor trebuie sa devina actorul principal al absorbtiei fondurilor europene vitale pentru relansarea economica a Romaniei", a declarat atunci Boagiu.


Potrivit acesteia, demiterea Dorinei Tiron este un pas important in demersul de reorganizare a CNADNR si de imbunatatire a managementului fondurilor europene alocate Romaniei pentru drumuri si autostrazi.



de A.N. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.