Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
14 sep 2010 649 vizualizări
Vrancei i-au fost aprobate 28 de case verzi

Primul contract pentru proiectul "Casa Verde" in Vrancea s-a semnat ieri, in timp ce 28 de dosare inaintate de locuitori ai judetului au primit acceptul finantarii de la Administratia Fondului pentru Mediu. Valoarea lor totala este de 169.493 lei. Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Vrancea declara ca-i asteapta pe proprietarii de case eco la sediul din str.Dinicu Golescu nr. 2 pentru semnarea contractului de finantare. "Se considera renuntare la finantarea aprobata neprezentarea solicitantului pentru semnarea contractului de finantare nerambursabila in termen de 60 de zile de la comunicarea aprobarii dosarului de finantare, respectiv publicarea pe site-ul Autoritatii a listei dosarelor de finantare aprobate. Ghidul de finantare si alte informatii utile se gasesc pe site-ul www.afm.ro", a declarat Adrian Colin, directorul executiv al APM Vrancea. In judetul Vrancea, pina la aceasta data, au fost depuse 153 dosare, in valoare totala de aproape 1 milion lei. (I. CRETU)


Alegerile CSM, pe ultima suta


Ieri a avut loc la Tribunalul Braila ultima intilnire din cele trei programate intre candidatii la Consiliul Superior al Magistraturii si judecatorii alegatori. Dupa ce vinerea trecuta cei trei judecatori din cadrul Curtii de Apel Galati s-au intilnit cu judecatorii din Vrancea, luni au mers la Tribunalul Galati, iar ieri au sustinut proiectele la Tribunalul Braila. Pentru mandatele CSM-ului se bat din partea CA Galati trei judecatori, presedintele Tribunalului Vrancea, jud. Adrian Toni Neacsu, jud. Mariana Sandina Croitoru si jud. Rodica Arhip de la Tribunalul Galati. Aceasta a fost ultima intilnire in care judecatorii candidati au avut ocazia sa ii convinga pe alegatori ca le vor reprezenta interesele cit mai bine cu putinta. Vineri, 17 septembrie, va avea loc alegerea prin vot secret la CA Galati, urmind ca pina la finele lunii sa fie cunoscuti cei noua judecatori si cinci procurori care trebuie sa ia locul actualilor membri. (D. GIRLEANU)


Soferii fara centura au ramas fara bani si puncte


Politistii rutieri din Focsani au aplicat ieri dupa-amiaza 71 de sanctiuni contraventionale, in doar doua ore. Opt echipaje au iesit pe bulevardele din oras si pe soseaua de centura pentru a-i descoperi pe cei care nu poarta centura de siguranta. Nu mai putin de 71 de soferi au calcat pe bec si au primit amenzi contraventionale, fiecare in valoare de 60 de lei. Totodata, soferii s-au ales si cu cite doua puncte de penalizare. In cadrul actiunii a fost retinut un permis de conducere, a fost retras un certificat de inmatriculare si a fost constatata o infractiune, constind in punerea in circulatie a unui autoturism neinmatriculat. (D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.