Ultima oră

LIFE: Utile: Cum isi imbolnavesc parintii fumatori copiii; Verifica-ti gratuit nivelul colesterolului din sange

Ziarul de Vrancea
9 sep 2010 529 vizualizări
Tine gripa departe de tine fara ace si reactii adverse

Tine gripa departe de tine fara ace si reactii adverse


Potrivit studiilor, in medie, un adult este afectat de o viroza respiratorie intre o data si de trei ori pe sezon, fiecare episod clinic durand trei sau patru zile. Finalul verii si schimbarile de temperatura aduc dupa sine virozele, denumite popular si raceli. Cei mai expusi, inclusiv la virusul gripal, sunt copiii si batranii, ca urmare a stresului imunitar la care sunt supusi. Simptomele racelii apar dupa aproximativ 3 zile de la expunerea la virusul gripal. Printre semnele clinice ale virozelor respiratorii se numara congestia nazala, aparitia secretiilor nazale in cantitati crescute, stranutul, tusea, durerile in gat, dificultati la inghitire, durerile de cap, febra, starea de oboseala si lacrimarea excesiva. O noua generatie de suplimente alimentare, care au la baza lactoferina si imunoglobulina G naturala din colostru se gasesc pe piata farmaceutica din Romania. Ele sunt destinate consolidarii sistemului imunitar, avand proprietati antivirale, antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare si antioxidante, scrie Gandul.


Fructele toamnei iti intaresc imunitatea


Racirea vremii iti poate da peste cap metabolismul: te poti trezi cu migrene, cu oboseala si, mai rau, vei raci foarte repede. Ca sa scapi de probleme, intareste-ti organismul cu fructe de sezon, pline de vitamine si de minerale. Cercetari recente au aratat ca o singura pruna are o cantitate de vitamine si de minerale similara cu cea a unui pumn de afine, fructe considerate pana acum ca fiind cele mai bogate in antioxidanti. Prunele cresc imunitatea si au puterea de a preveni aparitia a numeroase maladii. Ele sunt recomandate mai ales varstnicilor. Se zice ca un mar pe zi tine doctorul la distanta. Aceasta vorba populara spune totul despre forta acestui fruct in lupta cu problemele de sanatate. Pentru prepararea unui elixir-minune se curata trei mere si se scufunda intr-un litru de apa clocotita. Se stinge focul si se lasa peste noapte. Se beau zilnic 3-4 cani de compot cu pulpa de fruct, anunta Libertatea.


Cum isi imbolnavesc parintii fumatori copiii


Cei care obisnuiesc sa fumeze in preajma copiilor, chiar daca o fac intr-o camera separata, ii expun pe acestia riscului sa faca bronsite, astm, cancer pulmonar si sa moara subit. Exista trei situatii in care copiii devin, fara voia lor, "fumatori" pasivi: cand mama fumeaza in timpul sarcinii, cand o gravida este, la randul ei, fumatoare pasiva sau cand copilul traieste intr-o casa in care se fumeaza. Medicii atrag atentia ca aparatul respirator al copiilor este nedezvoltat si vulnerabil, iar micutii risca sa moara subit in somn in primele luni de viata si sa stea luna de luna pe la usile doctorilor pentru tratarea unor boli precum bronsitele, astmul si chiar a unor probleme cardiace. Copiii aflati in preajma unui fumator inspira atat fumul expirat de acesta, cat si pe acela provenit de la tigara aprinsa, informeaza EVZ.


Cistita la barbati poate ascunde boli grave


In 90% din cazuri, aceasta afectiune poate fi semnul unui adenom de prostata sau cancer de vezica. Nevoia de a urina frecvent, usturimile, sangerarile si senzatia de mictiune incompleta sunt simptome ale cistitei. La barbatii care sufera de aceasta afectiune, jetul urinar poate fi intrerupt, fara forta, urina tulbure, urat mirositoare, in cazuri mai grave putand aparea chiar febra. Medicii atrag atentia ca, de cele mai multe ori, cistita este o afectiune secundara unei alte patologii si necesita investigatii suplimentare, precum ecografie sau urografie. "La barbati, in 90% din cazuri, cistita este o complicatie secundara. Ea poate ascunde un cancer vezical, un adenom de prostata sau un cancer de prostata", atrage atentia Cristian Surcel, medic urolog la Spitalul Fundeni din Bucuresti. Alte complicatii ale cistitelor sunt pielonefritele si abcesul renal, cand o bucata de rinichi se transforma intr-o punga de puroi, boli care apar atunci cand infectiile urinare se cronicizeaza, pentru ca nu sunt tratate la timp, scrie Romania Libera.


Verifica-ti gratuit nivelul colesterolului din sange


Potrivit specialistilor, cu cat nivelul colesterolului rau este mai ridicat, cu atat mai mare este si riscul de a dezvolta boli cardiovasculare Doi din trei romani sufera de boli ale inimii, asa ca verificarea colesterolului (unul dintre principalii factori de risc cardiovascular) si ulterior mentinerea acestuia in limite normale ar trebui sa fie prioritati pentru fiecare dintre noi. "Colesterolul marit reprezinta unul dintre principalii factori de risc pentru bolile inimii. Asta fiindca, din momentul in care depaseste valorile normale, se depune pe peretii interiori ai arterelor si ingreuneaza circulatia sangelui. Astfel, in timp, se dezvolta afectiuni cardio-avasculare", explica dr. Camelia Teleianu, medic primar. Potrivit specialistului, este important de retinut ca exista doua tipuri de colesterol: colesterolul bun adica HDL (High Density Lipoprotein) si colesterolul rau adica LDL (Low Density Lipoprotein). "Cu cat nivelul colesterolului rau este mai mare, cu atat mai mare este si riscul de a dezvolta boli cardiovasculare", sustine dr. Teleianu. Cum luna septembrie este Luna Inimii, peste tot in lume sunt organizate evenimente cu scopul de a atrage atentia si de a-i convinge pe oameni sa ia masuri, sa se protejeze de afectiunile cardiovasculare, anunta Gandul.



; de M.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.