Ultima oră

Primaria a trecut la marcarea parcarilor de resedinta

Doina Ganea
1 sep 2010 538 vizualizări
Potrivit unui proiect initiat de viceprimarul Bogdan Matisan, parcarea pe trotuar va deveni oficial interzisa u alesii locali se gindesc ca la anul sa nu mai incheie parteneriatul cu firma de ridicari auto

In sedinta Consiliului Local de ieri s-a stabilit orarul pe care il vor avea parcarile de resedinta. Potrivit initiatorului de proiect, viceprimarul Bogdan Matisan, focsanenii care vor inchiria prin licitatie locul de parcare, vor avea rezervare doar intr-un anumit interval orar. "In timpul ramas parcarea este libera, acolo putind parca oricine, dar in situatia in care locul este ocupat de altcineva decit cel care l-a inchiriat in intervalul respectiv, autovehiculul stationat va fi ridicat de firma specializata, urmind sa fie recuperata de proprietar contra cost. Ne-am gindit ca nu are rost sa tinem parcarea ocupata pe timp de zi, cind, undeva, in celalalt colt al orasului, poate acelasi chirias cauta un loc de parcare pe care il va gasi, evident, tot intr-o zona de resedinta", a declarat Matisan. Proiectul a fost adoptat cu majoritatea alesilor locali, dar cu amendamentul propus de democrat liberalul Nicu Tanase, care a cerut ca intervalul de rezervare sa fie 16.30-8.00, la fel si in zilele de simbata, duminica si sarbatori legale. In cadrul aceleiasi sedinte s-a completat si regulamentul local prin care pot fi ridicate autovehiculele parcate ilegal, inclusiv din parcarile inchiriate. Proiectul, care a mai fost initiat anul trecut de catre consilierul local PDL Daniel Gongu si nu a fost aprobat, a suscitat unele discutii, alesii acuzindu-se, printre altele, de "plagiat". "Eu cred ca dl Matisan ar trebui sa-i plateasca dlui Gongu drepturi de autor", a fost de parere consilierul Danut Popoiu. La rindul sau, viceprimarul Matisan s-a aparat sustinind ca exista diferente majore intre proiectul sau si cel initiat de colegul de la PDL. "Diferenta consta in faptul ca atunci cind s-a propus proiectul, anul trecut, nu exista cadrul legal, iar noutatea este ca prin locuri de parcare nepermise sint cuprinse si locurile de parcare de resedinta, precum si locurile inchiriate unitatilor de interes public, aspect care nu exista anul trecut", a subliniat Matisan. O alta noutate este faptul ca s-a hotarit prin votul alesilor locali sa nu se mai parcheze pe trotuare, dindu-se astfel oficial mina libera firmei care se ocupa de ridicarile auto. Referindu-se la acest aspect, alesii locali au fost de parere ca anul viitor sa se aloce mai multi bani Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei pentru ca aceasta sa aiba posibilitarea sa achizitioneze utilaje specifice ridicarilor auto si astfel activitatea incredintata pe 2 ani unor particulari sa revina in ograda CL.


600 de cereri de inchirere a parcarilor


In aceasta perioada, Primaria Focsani a trecut la marcarea parcarilor aflate intre blocuri, urmind ca apoi sa fie montate semne de circulatie cu "parcare de resedinta" si apoi acestea sa fie personalizate cu placute de inmatriculare. S-au facut marcaje in acest sens in cartierul Sud, in Centru, pe strazile Plevnei, Vamii si Tudor Vladimirescu. Dupa ce vor fi amenajate parcarile si modificarile la regulament vor fi adoptate de Consiliul Local, se vor organiza licitatii pentru fiecare scara de bloc in parte. Potrivit regulamentului, o persoana fizica poate licita doar un singur loc de parcare. Pina acum nu s-au organizat licitatii, dar s-au primit peste 600 de solicitari din partea cetatenilor care isi doresc un loc de parcare linga casa. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.