Ultima oră

Purtatorul de cuvint al Politiei Comunitare s-a impuscat in cap

Raluca Manolache
31 aug 2010 2485 vizualizări
Colonelul Florentin Nache a recurs la acest gest disperat dupa ce a fost diagnosticat cu cancer de esofag, dupa cum lasa sa se inteleaga colegii sai u aflat la a doua tentativa de sinucidere, barbatul a lasat pentru cei dragi un bilet de adio in care isi cere iertare pentru gestul sau u politistul comunitar era armirierul institutiei si a scos arma din depozit luni dimineata

Seful depozitului de arme al Politiei Comunitare, colonelul in rezerva Florentin Nache, totodata purtatorul de cuvint al politistilor comunitari, s-a impuscat in cap cu arma din dotare. Trupul barbatului, in virsta de 50 ani, a fost gasit fara suflare ieri dimineata pe marginea drumului national E85, intre Cotesti si Golesti. Descoperirea a fost facuta de catre un cioban, care a sesizat imediat la 112 ca intre copacii de pe marginea soselei se afla un barbat impuscat in cap si cu mai multe taieturi pe brate. Alaturi se afla si un pistol de tip Glock. La fata locului s-au deplasat imediat politistii, procurorul de serviciu de la Parchetul Tribunalului Vrancea, dar si seful colonelului (r) Florentin Nache, Ion Gheorghe, care cauta sa dea de acesta inca de luni. Seful Politiei Comunitare povesteste ca barbatul nu a mai raspuns la telefon de luni, dupa ce a inaintat o cerere de concediu pentru ca vroia sa mearga la Bucuresti pentru un control medical.

Asta dupa ce acum o luna de zile, Florentin Nache s-a internat la Bucuresti si a suferit o interventie chirurgicala la git. Potrivit colegilor politistului, acesta fusese diagnosticat cu cancer de esofag, afectiune care l-a impins in cele din urma la sinucidere. "Am crezut ca i s-a facut rau in masina. Nici prin gind nu mi-a trecut ca s-a intimplat asa ceva. Dupa ce a fost operat vorbea mai ragusit, s-a simtit o schimbare in comportamentul sau, insa nu ne-am ingrijorat. Era un tip cu un caracter tare si putea sa treaca peste acest moment", ne-a spus Ion Gheorghe. Oamenii legii au gasit la fata locului si arma din dotare, un pistol Glock de calibru 9 milimetri pe care Florentin Nache l-a scos din depozit luni, dar si un bilet in care isi cere iertare pentru cele facute. Se pare ca barbatul nu a fost la prima tentativa de acest gen. In urma cu citeva zile colegii au sesizat ca barbatul avea mai multe taieturi pe miini, dar scuza gasita de acesta a fost ca s-a taiat intr-un glob de sticla ce s-a spart. Trupul barbatului a fost dus la Serviciul de Medicina Legala pentru necropsia obligatorie in asemenea cazuri. Florentin Nache a intrat in 2003 in corpul gardienilor publici, iar in 2005 a devenit politist comunitar. Acesta este divortat si are un fiu care s-a stabilit in Bucuresti. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


Seful depozitului de arme al Politiei Comunitare Focsani, colonelul in rezerva Florentin Nache, totodata purtatorul de cuvint al politistilor comunitari, s-a impuscat in cap cu arma din dotare. Trupul barbatului, in virsta de 50 ani, a fost gasit fara suflare ieri dimineata pe marginea drumului national E85, intre Cotesti si Golesti. Descoperirea a fost facuta de catre un cioban, care a sesizat imediat la 112 ca intre copacii de pe marginea soselei se afla un barbat impuscat in cap. Pe pieptul barbatului s-a gasit si pistolul de tip Glock, arma folosita pentru suicid. Florentin Nache a vorbit ultima data cu seful sau, colonelul Ion Gheorghe, luni, in jurul orelor 11.00. A cerut doua zile de concediu pentru a merge la Bucuresti, unde era programat la radioterapie. Gindurile sale erau altele. Astfel, dupa ce si-a terminat treaba, a mers in depozitul cu arme, a luat un pistol pe care l-a ascuns sub sacou, s-a urcat in masina sa, un Cielo albastru, si s-a oprit in dreptul celei de-a doua pasarele de pe E 85, spre Rimnicu Sarat, unde s-a impuscat, nu inainte de a lasa un bilet de adio. Barbatul a dorit astfel sa-si curme suferinta care se anunta in viata sa.


"Imi cer scuze familiei pentru gestul facut"


Dupa sesizarea ciobanului, la fata locului s-au deplasat imediat politistii, procurorul de serviciu de la Parchetul Tribunalului Vrancea, dar si seful colonelului (r) Florentin Nache, Ion Gheorghe, care cauta sa dea de acesta inca de luni. Seful Politiei Comunitare povesteste ca barbatul nu a mai raspuns la telefon de luni, dupa ce a inaintat o cerere de concediu pentru ca voia sa mearga la Bucuresti pentru un control medical. Asta dupa ce acum o luna de zile, Florentin Nache s-a internat la Bucuresti si a suferit o interventie chirurgicala la git, care i-a afectat corzile vocale. Acesta fusese diagnosticat cu cancer de esofag, afectiune care l-a impins in cele din urma la sinucidere. Barbatul a fost "rapus" de aceasta veste si nu a putut accepta ca sufera de o maladie incurabila. "Dupa ce a fost operat, vorbea mai ragusit, s-a simtit o schimbare in comportamentul sau, insa nu ne-am ingrijorat. Era un tip cu un caracter tare si putea sa treaca peste acest moment", ne-a spus Ion Gheorghe. Gindurile negre l-au cuprins pe Florentin Nache de mai multa vreme. Cumnatul acestuia, Ioan Trifan, spune ca Florentin Nache a devenit deprimat dupa ce a aflat de afectiunea tumorala canceroasa desi "cu psihicul statea foarte bine, cel mai bine dintre toti". Acesta mai spune ca ultima data a vorbit cu el luni dimineata, cind au stabilit sa se intilneasca inainte de plecarea la Bucuresti, insa colonelul nu a mai raspuns la telefon. Desi trebuia sa se intilneasca cu cumnatul sau, Florentin Nache a coborit cu masina sub a doua pasarela de pe E 85, a oprit motorul si a inceput sa scrie biletul de adio. "Imi pare rau si imi cer scuze familiei pentru gestul facut", a scris Nache. S-a asigurat ca nu este vazut de nimeni si s-a impuscat in cap, linga un copac. Oamenii legii spun ca a murit aproape instantaneu. Corpul sau a fost gasit dupa aproape 24 de ore. Seful lui si sora sa au incercat in tot acest timp sa dea de barbat, mergind la spital si chiar la politie. "Am crezut ca i s-a facut rau in masina. Nici prin gind nu mi-a trecut ca s-a intimplat asa ceva", ne-a spus Ion Gheorghe. Primele semne ca ceva nu ar fi in regula au venit saptamina trecuta cind seful sau a observat ca acesta avea taieturi pe ambele miini. "L-am intrebat ce s-a intimplat, dar mi-a spus ca i-a cazut un glob de iluminat peste miini si l-a ranit. Cred ca incercase si atunci sa-si ia zilele", spune Ion Gheorghe. Din pacate, Nache si-a dus planul la capat, luni, inainte ca cineva sa-l indrume catre un psiholog, pentru terapie de sustinere.

"Cu greu mai vedeai un suris pe chipul sau"

Colegii si subalternii lui Florentin Nache au ramas fara cuvinte la aflarea vestii. Unii au povestit ca au simtit ceva schimbat in atitudinea lui Nache, dar niciodata nu si-au inchipuit ca acesta ar putea sa-si ia viata. "La orele de instructie incepuse sa vorbeasca foarte incet. De multe ori folosea microfonul. Din cauza interventiei chirurgicale vocea i se subtiase. Daca pina acum zimbea tot timpul, in ultima vreme, se schimbase. Era ingindurat si cu greu mai vedeai un suris pe chipul sau", ne-a spus un politist comunitar. Colegii cu care s-a intilnit in ultimele zile nu inteleg cum s-a putut intimpla aceasta tragedie, mai ales ca Florentin Nache nu ar fi dat de inteles ca este cu moralul la pamint. De altfel, acesta a trecut cu brio examenul psihologic la care au fost supusi in luna iunie toti politistii comunitari care poarta arma. "Nu pot gindi de ce a recurs la acest gest. Nici nu realizez ceea ce s-a intimplat. Era o fire tare, un luptator. Nu stiu ce s-a intimplat in sufletul lui de a clacat. Am stat de vorba cu el ieri (luni n.r.) si voia sa mearga la Bucuresti. Nici nu mi-a dat impresia ca are probleme", ne-a spus Ion Ionita, seful serviciului de Ordine Publica de la Politia Comunitara. Nici prietenii de familie nu ii inteleg gestul. "Era un om optimist, plin de forta. Era un om foarte destept. Sint socata efectiv de cele intimplate. Toti prietenii m-au sunat si m-au intrebat daca zvonurile sint adevarate", ne-a spus o prietena de familie.

Ofiter la aviatie

Trupul barbatului a fost dus la Serviciul de Medicina Legala pentru necropsia obligatorie in asemenea cazuri. Florentin Nache a fost incadrat pina in 2001 la unitatea de aviatie din Focsani care a fost mutata in garnizoana Brasov din cauza restructurarilor. Aici a lucrat ca "CI-istul" unitatii. In 2003 a intrat in corpul gardienilor publici, iar in 2005 a devenit politist comunitar. Ocupa functiile de sef serviciu de instruire, sef depozit de armament si purtator de cuvint al unitatii. Acesta era divortat si are un fiu de profesie inginer care s-a stabilit in Bucuresti. Acesta urma sa ajunga aseara in Focsani pentru a se ocupa impreuna cu membrii familiei de inmomintarea celui care a fost Nache Florentin. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)

CASETA

Cinci stadii de acceptare a bolilor incurabile

Bolile incurabile au un impact devastator asupra oamenilor, care au nevoie de ajutor specializat dar si de sustinerea celor dragi pentru a merge mai departe. Dr. Marcel Sarpe, de la cabinetul de psihiatrie al policlinicii Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, spune ca, in general, o persoana care afla ca sufera de o boala incurabila trece prin cinci stadii care le macina psihic. Primul stadiu este cel de negare si soc. Pacientul poate sa mearga la alti medici pentru a afla o noua opinie in speranta ca nu sufera de acea boala grava. Al doilea stadiu este cel de furie, de minie. In acest stadiu pacientul devine furios ori pe medicul care l-a diagnosticat ori pe membrii familiei. In al treilea stadiu pacientul negociaza atit la modul simbolic, cit si cu prietenii. In stadiul al patrulea pacientul trece prin depresie, moment in care poate sa aiba si ideatie suicidala. Stadiul cinci este cel de acceptare a situatiei. Parcurgerea acestor stadii depinde insa foarte mult de persoana bolnava, de personalitatea individului, dar si de cit de grava este boala. (R. M.)


Un fost politist s-a spinzurat de grinda casei

Saptamina trecuta, Eugen Burlacu, un fost politist de 47 de ani, tata a sase copii, s-a spinzurat in comuna Cotesti. Eugen Burlacu a lucrat ca ajutor de sef de post la postul de politie din Poiana Cristei, de unde a fost trecut in rezerva ca urmare a unei iesiri violente asupra unui suspect de furt. Disperat de greutatile prin care trecea in ultima vreme, omul si-a pus capat zilelor lasind orfani de tata sase copii. Culmea este ca barbatul se afla in concediu de paternitate dupa ce lucrase o vreme la o firma de paza din Focsani, unde s-a remarcat in prinderea hotilor care furau din supermarketuri. Rudele sale spun ca barbatul era disperat pentru ca nu putea intretine "opt suflete cu 800 de lei pe luna", motiv pentru care se luase si de bautura. Acesta s-a spinzurat de grinda casei in care locuia cu familia. Un alt fost agent de politie din comuna Vidra si-a pus capat zilelor tot anul acesta, ca urmare a unor probleme de familie. In Vrancea au fost si alte cazuri de militari care s-au sinucis. Cel mai cunoscut caz este cel al comisarului sef Dumitru Movileanu, fostul sef al Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Vrancea. Acesta s-a pensionat si s-a mutat la Tg. Mures. Nu a rezistat foarte mult in Ardeal si s-a spinzurat in podul blocului unde locuia impreuna cu sotia sa. La inceputul anului 2006, caporalul Lili Dobre, din comuna Naruja, s-a impuscat in cap, cu arma din dotare, in timp ce se afla cu unitatea in misiune de mentinere a pacii in Irak. Acesta a lasat in urma o fetita care a implinit patru ani. (D. C.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
, acum 739411 zile, 20 ore, 16 minute, 30 secunde
direct in cap...............RIP nu servici interesele cetatenilor ci doar a infractorilor cu dare de mina
, acum 739411 zile, 20 ore, 16 minute, 30 secunde
D-zeu sa-l ierte pentru gestul necugetat! Daca ne gandim dincolo de aparente, gasim si explicatii: durerea si singuratatea din suflet aici l-au adus.Ne-am transformat din oameni in monstri. Am uitat citeste integral
, acum 739411 zile, 20 ore, 16 minute, 30 secunde
il cunostam prin prisma unor prieteni,era o fire optimista ,vesela ,mereu pus pe glume ,totdeauna avea un banc la el sau vorbe de duh.Ar fi putut apela in continuare la prietenii dragi lui,si nu citeste integral
, acum 739411 zile, 20 ore, 16 minute, 30 secunde
dumnezeu sal ierte si sal odihneasca la dreapta sa!!!a fost un cu mult cracter si onoare care sia servit cu credinta tara.ps pt impuscatu>la ce prostii debitezi in asemenea moment trist sper ca domnul citeste integral
, acum 739411 zile, 20 ore, 16 minute, 30 secunde
sa moara toti sefii din politia comunitara focsani
, acum 739411 zile, 20 ore, 16 minute, 30 secunde
BLESTEMATI SA FITI TOTI SEFII CARE TRIMIT PERSONALUL CONTRACTUAL IN SOMAJ CA SA ISI PASTREZE EI LOCUSORUL CALD AU UITAT CA TOT EI IAU ANGAJAT PENTRU O SACOSICA PLINA CU B.....
, acum 739411 zile, 20 ore, 16 minute, 30 secunde
UN OM DE ONOARE FLORENTIN NACHE......RESTUL SEFIILOR MERITA IMPUSCATI..... DUMNEZEU SA-l ierte....
, acum 739411 zile, 20 ore, 16 minute, 30 secunde
dumnezeu sa-i ierte si pe securisti!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.