Ultima oră

LIFE:Utile: 5 alimente care-i tin pe barbati in priza;Stresul creste riscul infertilitatii la femei cu 12 la suta

Ziarul de Vrancea
16 aug 2010 573 vizualizări
Splina, apendicele si amigdalele ajuta imunitatea; ; Cinci pasi pentru a-ti pastra bronzul de vara pentru mai mult timp

5 alimente care-i tin pe barbati in priza


Cine vrea sa aiba performantele lui Cassanova nu trebuie sa apeleze la pilula albastra. Stridiile, consumate cum trebuie, fac minuni. Femeile si barbatii isi consuma energia in mod diferit, si de aceea alimentatia fiecaruia trebuie sa corespunda stilului de viata adoptat. "Necesarul caloric al unui barbat este mai mare decat al unei femei. El trebuie ajustat in functie de varsta, greutate, inaltime si este, de regula, mai mare cu 10%", explica Eduard Adamescu, medic nutritionist la Cabinetul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Calea Mosilor" din Bucuresti. Integral pe EVZ.


Splina, apendicele si amigdalele ajuta imunitatea


Organe despre care se credea ca nu sunt importante va ajuta de fapt sa va protejati de microbi si infectii. Splina are un rol major in imunitate, precum si in producerea si distrugerea normala a celulelor sangelui, motiv pentru care nu se scoate decat in cazul unor rupturi cauzate de traumatisme. "La cei cu splina scoasa, producerea celulelor este deficitara, nivelul hemoglobinei este mare si au loc depuneri de fier in tesuturi", spune medicul de familie Calin Ciubotaru. Integral in Romania Libera.


Dislexia, boala celor destepti


Persoanele dislexice invata greu sa citeasca sau sa scrie si nu pronunta corect cuvintele. Bolnavii au insa o inteligenta peste medie, iar daca sunt depistati din timp au sanse sa se recupereze. Dislexicii asimileaza rapid orice alte cunostinte in afara de citit. Desi nu exista cauze concrete, copiii cu istoric familial sau cei care au suferit leziuni neurologice au un risc mai mare sa dezvolte afectiunea. Dislexia poate fi depasita prin psihoterapie, dar nu eliminata. Integral in EVZ.


Neuronii se pot reface sau divide, doar in conditii de laborator


Daca au fost distrusi, sa spunem, printr-un atac vascular cerebral sau alte accidente, acestia nu se mai refac, cu mici exceptii. Sunt arii din hipocamp (de invatare sau orientare) unde anumite celule nervoase pot prelua functia celor distruse. Mai este o zona din mucoasa olfactiva unde se pot dezvolta noi receptori de miros, dar cam atat. In principiu, neuronii nu se pot reface din cauza factorului No-go, care blocheaza diviziunea neuronilor. Exista un singur animal in lumea asta care nu poseda acest factor si ai carui neuroni se pot reface, aspect despre care s-a pomenit in revista Science. Creierul este perfect conceput, iar refacerea neuronilor ar presupune anumite incurcaturi si "cablaje" realizate prost, care mai mult ar dauna omului decat sa ii faca bine. Integral in Romania Libera.


Stresul creste riscul infertilitatii la femei cu 12 la suta


O noua cercetare, realizata de oamenii de stiinta de la Oxford, in colaborare cu specialistii de la Institutul National de Sanatate din Statele Unite ale Americii, a demonstrat ca stresul reduce sansele de a avea un copil cu 12 la suta in cazul femeilor. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii au monitorizat un grup de 274 de femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 40 de ani, care timp de trei luni au incercat mai multe metode de fertilizare pentru a ramane insarcinate. Pentru ca tratamentele nu au avut succes, expertii au masurat nivelul unei substante care apare in organismul in perioadele stresante si au constatat ca femeile cu un nivel ridicat al cortizolului, hormon al stresului, prezinta un risc crescut de a nu putea avea copii. Potrivit oamenilor de stiinta, stresul poate duce la intarzierea ovulatiei sau chiar la absenta acesteia. Integral in Gandul.


Cinci paºi pentru a-Ãi păstra bronzul de vară pentru mai mult timp


Celulele pielii se reinnoiesc o data la 28 de zile, ceea ce face ca bronzul sa dispara repede, mentioneaza expertii in dermatologie. Potrivit specialistilor, folosirea produselor de ingrijire corporala, hidratarea corespunzatoare si suplimentarea dietei cu vitamine ajuᅡta pielea sa-si mentina mai mult timp aspectul bronzat. Gandul va ofera cinci reguli esentiale pentru a ne pastra bronzul de vara pentru o perioada mai mare de timp. Integral in Gandul.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.