Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
2 aug 2010 657 vizualizări
Focsanenii au inca doua terase de racorit buzunarele

Cu acceptul Consiliului Local Focsani, locuitorii urbei de pe Milcov mai au la dispozitie doua terase unde sa se racoreasca in serile toride si unde sa lase banii chelneritelor. La sedinta de martea trecuta, alesii municipali au dat aviz favorabil functionarii teraselor de pe str. Pictor Grigorescu nr. 7 si de pe b-dul Unirii nr. 28. Alesii au pus si citeva conditii pentru comercianti. "Pretul de inchiriere va fi indexat cu indicele de inflatie" si "solicitantii sint obligati sa refaca spatiul verde si sa nu obtureze nici o cale de acces secundara catre sau dinspre ansamblul respectiv", dupa cum se arata in proiectul adoptat in unanimitate in cadrul Legislativului focsanean. (I. CRETU)


Spitalele se predau fara datorii


In cadrul videoconferintei de ieri cu prefectii s-a discutat si despre accelerarea masurilor de reforma in administratia publica si despre procedura de descentralizare a spitalelor. "Masurile de reforma si restructurare nu convin nimanui insa daca ele nu sint luate acum va fi dificil sa vorbim de o stabilitate economica. In privinta spitalelor speram ca primarii sa inteleaga ca efectiv ei sint beneficiarii directi ai acestei descentralizari atit pentru ce inseamna conducerea, cit si in privinta actului managerial. Este de acum inainte in atributul lor sa numeasca conducerea unui spital. Spitalele se predau fara datorii. Ce s-a acumulat pina la 31 martie va fi platit conform actelor emise", a declarat prefectul Ion Oprea. (D. GANEA)


Eliberati dupa o luna si jumatate de arest


Cei cinci vrinceni judecati pentru trafic de droguri, in urma flagrantului din Parcul de la Teatru vor fi citati la propriile domicilii pentru urmatorul termen. Initial, doar Valentin Dana era judecat in stare de libertate, insa saptamina trecuta, cind a fost discutata masura preventiva a celorlalti patru, s-a decis eliberarea acestora. Ulterior, si la Galati a fost mentinuta decizia Tribunalului Vrancea, astfel incit cei patru au scapat cu doar o luna jumatate de arest preventiv. Cel mai tinar inculpat din dosar este Mircea B., un liceean de doar 17 ani, prins in flagrant cind vindea stupefiante investigatorilor sub acoperire. Cel care a dus la demararea cercetarilor a fost Emilian Cojocea, zis "Ciorex", in virsta de 19 ani. Tinarul lucra la o frizerie din Focsani, in rechizitoriu precizindu-se ca prin oras se auzea ca acesta ar avea droguri de vinzare. Ulterior, in vizorul anchetatorilor au intrat si Cristi Toma, de 18 ani, dar si Diana Stoica, de 21 de ani. (N. CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.