Ultima oră

Operatie in premiera la maternitatea Spitalului Judetean

Raluca Manolache
6 iul 2010 1672 vizualizări
O femeie din Fitionesti a suferit o operatie, in premiera in Vrancea, pentru tratarea incontinentei urinare generata de nasterile multiple u dispozitivul utilizat, in valoare de 1.400 de lei, este decontat de Casa de Asigurari

Femeile care sufera de incontinenta urinara (pierderea de urina) nu mai sint nevoite sa mearga la alte spitale din tara pentru a se opera. O echipa de medici ginecologi de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, condusa de dr. Marin Popescu, seful sectiei de obstetrica-ginecologie, a operat cu tehnici moderne, pentru prima data in Vrancea, o pacienta diagnosticata cu incontinenta urinara. Este vorba de o femeie de 57 ani din Fitionesti care, dupa o operatie care a durat doar 30 de minute, a scapat de afectiunea care ii ingreuna viata. "Metoda consta in aplicarea unei bandelete suburetrale corectind astfel unghiul uretro-vezical, unghi modificat prin nasteri multiple ce duce la disconfortul femeii in viata de toate zilele. Vechile metode de rezolvare a cazurilor vor ramine de domeniul trecutului. Aceasta tehnica se practica de ani buni in America si in tarile europene, in Romania fiind o abordare recenta. Pacienta care a beneficiat de aceasta interventie are o stare generala foarte buna si a fost externata la 24 de ore de la interventie. Aceasta tehnica se va putea aplica incepind de astazi si la nivelul maternitatii judetene populatia cu astfel de patologie numaifiind nevoita sa se adreseze altor unitati sanitare din tara", ne-a declarat dr. Marin Popescu. Astfel, operatia dureaza in jur de 30 de minute, iar dupa citeva zile de repaus, pacienta se poate intoarce la activitatile cotidiene. Aceasta va trebui insa sa evite unele tipuri de activitati, pentru o perioada, pentru a permite zonei sa se refaca complet. Aceasta operatie a fost realizata la numai o saptamina de la intoarcerea medicului primar ginecolog Marin Popescu de la o conferinta nationala desfasurata la Oradea ce a avut drept tema tratarea incontinentei urinare. Dispozitivul folosit la interventie este gratuit pentru ca se deconteaza de catre Casa de Asigurari de Sanatate Vrancea. Asa se face ca pacienta operata la Focsani nu a trebuit sa dea nici un ban pentru acest dispozitiv care costa in jur de 1.400 de lei. Bandeleta este dintr-un material neresorbabil si ramine la locul implantat tot restul vietii. Doctorii spun ca incontinenta urinara este o afectiune foarte des intilnita la femei, in special la cele in virsta. "Dupa 40 de ani aceasta afectiune este frecventa mai ales la femeile care au nascut natural, dar si la cele care nu au nascut niciodata. Este o afectiune cu infirmitati foarte mari pentru femeile de virsta activa", arata dr. Marin Popescu. Saptamina viitoare doctorii au programata o noua interventie de acest tip. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 20 ore, 1 minut, 51 secunde
sigur..nu a costat-o nici un ban..!doar o mica atentie ..hai sa fim seriosi domnilor! cu totii stim cum sta treaba in spital..mai ales la operatii ..
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.