Ultima oră

FINANTE BANCI: FMI a aprobat cea de-a cincea transa pentru Romania in valoare de 900 milioane de euro

Ziarul de Vrancea
3 iul 2010 416 vizualizări
Consiliul Executiv al FMI a aprobat, vineri, a patra revizuire a acordului stand-by cu Romania, astfel ca va elibera cea de-a cincea transa din imprumut, in valoare de aproximativ 900 milioane de euro, banii urmand sa intre cel mai probabil luni in contul Bancii Nationale a Romaniei.

Boardul Fondului Monetar InternaÃional, reunit vineri, a a dat unda verde celei de-a cincea transe din creditul contractat de Guvernul de la Bucuresti, in valoare de 900 de milioane de euro. Transa a fost eliberată in conditiile in care Consiliul Executiv al FMI a aprobat cea de-a patra revizuire a acordului stand-by cu Romania.


"Consiliul Director a votat in unanimitate aprobarea celei de-a cincea transe pentru Romania. Semnalul este unul puternic de sustinere a reformelor din Romania care urmeaza să fie implementate si de incredere in modul in care lucrurile se desfasoara. Board-ul a aprobat si derogarea ceruta de Romania privind tinta de arierate", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, citat de MEDIAFAX.


El a arătat că transa va fi eliberată cel mai probabil luni sau cel tarziu marti.


ToÃi banii vor ajunge la BNR, pentru acoperirea deficitului de balanta, ceea ce reprezintă un alt semn de normalitate, pentru că fondurile de la FMI de regulă acolo merg, a adăugat Tănăsescu.


O misiune a FMI va sosi in Romania după data de 20 iulie pentru a evalua performantele economice ale autoritătilor romane pe primul semestru, dar si pentru a analiza noile prognoze pentru acest an si anii viitori. Printre indicatorii care vor fi analizati se regăseste si tinta privind reducerea arieratele statului către companii.


Romania a bătut palma in aprilie anul trecut cu FMI, Uniunea Europeană si Banca Mondială pentru un imprumut in cuantum de 20 de miliarde de dolari.



Sursa:www.realitatea.net















În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.