Ultima oră

POLITICA:Scene incredibile in Parlament: Opozitia a blocat accesul la urne pentru a impiedica votarea

Ziarul de Vrancea
15 iun 2010 498 vizualizări
Injuraturi, imbranceli, amenintari si capace de urne furate. Nu este vorba despre o disputa a galeriilor de fotbal ci despre o noua sedinta tensionata in Camera Deputatilor, acolo unde reprezentantii PSD si PNL s-au pozitionat in fata urnelor pentru a impiedica votarea pentru al doilea judecator ce urmeaza sa fie trimis la Curtea Costitutionala.

Victor Ponta a propus suspendarea sedintei, insa aceasta a fost respinsa. Ion Olteanu, cel care conduce sedinta, ii acuza pe reprezentantii Opozitiei au furat capacele de la urne pentru a impiedica votul.


"A fost ultimul mijloc prin care puteam tine sedinta in limitele legalitatii. Speram ca PDL sa-si vina in simtiri si sa renunte la aceasta atitudine de partid dictatorial.", a explicat Alina Gorghiu "barajul uman" format de Opozitie.


Deputatii au reluat lucrarile in sedinta pentru desemnarea unui nou judecator al CCR pana in jurul orei 21:00, cand au decis prelungirea programului pana la ora 24:00, dupa care au luat o noua pauza de consultari.



Iulia Antoanella Motoc (sustinuta de PDL) este noul judecator al CCR propus de Senat. Iulia Antoanella Motoc a obtinut, luni dupa-amiaza, 71 de voturi in plenul Senatului. Contracandidatul sau, Teodor Melescanu (propunerea PNL), a obtinut 56 de voturi. La Camera Deputatilor, votul pentru desemnarea unui judecator al CCR ar fi trebuit sa se reia luni, la ora 16:00, insa sedinta a intarziat din cauza faptului ca reprezentantii PDL si cei ai opozitiei s-au certat ca la usa cortului.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.