Ultima oră

ESENTIAL:Traian Basescu: Romania trebuie sa ia masuri similare celor luate de fostul vicepremier polonez Balcerowicz

Ziarul de Vrancea
10 iun 2010 421 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca in Romania trebuie luate masuri similare celor din perioada fostului vicepremier polonez Leszek Balcerowicz, transmite Agerpres

. Fost guvernator al bancii centrale a Poloniei si vicepremier in Guvernul Tadeusz Mazowiecki, Balcerowicz este considerat arhitectul economiei de piata post-comunista din Polonia. El a implementat asa-numita "terapia de soc a anilor 1990", care a dus la transformarea economiei poloneze.



Seful statului a facut aceste declaratii in timpul intrevederii pe care a avut-o, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.



"Exista experienta lui Balcerowicz in Polonia. Ceea ce s-a facut in Polonia in timpul lui Balcerowicz si chiar al mandatului dumneavoastra de premier trebuie sa facem noi acum: restructurarea costurilor", i-a spus Basescu lui Buzek.



Buzek a spus ca Romania traverseaza momente cruciale pentru istoria sa, care se pot dovedi decisive in contextul in care pot exista oricand perioade de criza sau slabiciune, care insa permit schimbari.



Presedintele Parlamentului European efectueaza, miercuri, o vizita oficiala in Romania, el avand intrevederi cu liderul Camerei Depuatilor, Roberta Anastase, presedintele Senatului, Mircea Geoana, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si premierul Emil Boc.



Jerzy Buzek a fost prim-ministru al Poloniei intre 1997 si 2001, reprezentand formatiunea anticomunista Akcja Wyborcza SolidarnoÅ"æ, continuatoarea politica a sindicatului Solidaritatii.



de A.N. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.