Ultima oră

Ionel Popescu - noul sef al Politiei vrincene

Ziarul de Vrancea
20 mai 2010 3204 vizualizări
Comisarul sef Ionel Popescu este noul inspector sef al IPJ Vrancea. Acesta a trecut cu brio examenul sustinut in aceasta dimineata la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane, in prezenta inspectorului sef Petre Toba. Asa cum Ziarul de Vrancea va anuntase in exclusivitate, inca de saptamina trecuta, Ionel Popescu, un ofiter cu multi ani de conducere in politia vrinceana, a fost varianta de mijloc pe care politicienii locali au ales-o pentru functia de virf din politie.

Experienta lui Ionel Popescu, care a fost timp de opt ani adjunct al sefului inspectoratului, a contat in alegerea facuta. Ieri dimineata, candidatii la functia de sef al politiei vrincene au fost chemati de la primele ore pentru a sustine examenul. Doar cinci dintre cei opt candidati inscrisi au venit pina la urma la testarea profesionala care a inceput la orele 7.30. Victor Norocea, care vrea sa-si pastreze postul de adjunct, Danut Bogdan si Neculai Braileanu au renuntat sa mai mearga la examen, informati probabil de decizia luata in culise. In aceste conditii, in fata comisiei de examinare s-au prezentat comisarii sefi Ionel Popescu, George Badiu, Cristache Jipa, Enache Manolache si Ionel Rusu, care au crezut in sansa lor pina in ultima clipa. Fiecare aspirant a sustinut un interviu cu intrebari din toata munca de politie si au luat in serios pregatirea, legitimind astfel un concurs ale carui rezultate se cunosteau dinainte. Dupa o ora si jumatate de intrebari si raspunsuri, comisia a anuntat ca Ionel Popescu este cel care va conduce politia vrinceana in timpul guvernarii PDL. Oficial, cei de la IGPR au spus ca rezultatele nu sint oficiale pentru ca pina miine se pot face contestatii, insa este putin probabil ca acest lucru sa se si intimple. Comisarul sef Ionel Popescu a fost adjunct intre anii 2001 si 2009, sub trei guvernari, iar in prezent lucreza la Politia municipiului Focsani. Pe perioada cit s-a aflat la comanda, Ionel Popescu a stat mai mult in umbra sefilor sai Silviu Crin Grosu, Viorel Serbanoiu si Sandel Doaga, demisionind in urma unui grav accident rutier produs pe soseaua E88, la inceputul anului 2009. Cum Circulatia se afla sub coordonarea sa, Ionel Popescu a fost chemat la ordine de catre fostul prefect Raluca Dan si si-a scris demisia fara drept de apel. Sursele noastre spun ca Ionel Popescu a primit referinte bune si de la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea, dar si de la colegii din structurile interne de informatii, fiind vazut ca "un politist in banca lui". Aceleasi surse spun ca Ionel Popescu a fost chemat la Politia Nationala pentru o discutie preliminara inainte de examen, numirea sa avind si girul ministrului de Interne Vasile Blaga, care a declinat primele propuneri venite de la Vrancea. A existat la un moment dat si solutia numirii unui politist mai "vocal", insa s-a preferat o varianta care sa calmeze eventualele razbunari interne care se anuntau in politia vrinceana. Urmeaza sa se oficializeze si jocurile pentru completarea echipei de conducere cu adjunctii inspectoratului. La aceasta ora se vorbeste doar de oficializarea schimbarii comisarului sef Tomita Pavaloiu. Vom reveni cu informatii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 19 ore, 22 minute, 8 secunde
DUMNEZEU A FACUT DREPTATE PENTRU DL.POPESCU SA SA VA AJUTE BUNUL DUMNEZEU DL.COMANDANT SI SA LA ARATATI LA TOTI CARE VAU FACUT CUM LE VENEAU LA GURA LOR CA NU ESTE ASA SI CA SUNTETI UN BUN COMANDANT. citeste integral
, acum 739399 zile, 19 ore, 22 minute, 8 secunde
Domnule Popescu daca nu erati la pdl,si daca nu era Blaga nu puteati cistiga concursul.Cind cade pdl cade si domnia voastra .Pa
, acum 739399 zile, 19 ore, 22 minute, 8 secunde
300.000 euro
, acum 739399 zile, 19 ore, 22 minute, 8 secunde
Ofer 300.000 euro pentru achizitionarea Ziarului de Vrancea, sau exclusivitate pentru reclama in pagina 37.
, acum 739399 zile, 19 ore, 22 minute, 8 secunde
Intradevar competenta si experienta au invins! Felicitari noului sef al politiei Vrincene! Sa aveti parte numai de succese, sa demonstrati ca intradevar sunteti cel mai bun!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.