Ultima oră

Doar trei posturi pentru fostii militari

Raluca Manolache
8 mai 2010 1239 vizualizări
Sansa de a reveni in sistemul militar pentru soldatii gradati voluntari trecuti in rezerva la 40 de ani, dupa expirarea contractului cu Ministerul Apararii, s-a diminuat.

Cei aproape 30 de gradati care s-au prezentat ieri la Biroul de Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal (CMZ) Vrancea au aflat ca pe Vrancea sint scoase la concurs doar trei posturi in infanterie. Chiar daca sint nemultumiti de aceasta situatie fostii militari ce au virsta intre 40-45 ani nu renunta la sansa lor si doresc sa participe la concursul de selectie. Aceasta urmeaza sa se desfasoare in perioada 17-20 mai la centrul zonal de selectie si orientare Cimpulung Moldovenesc, unde fostii soldati vor fi supusi unui test psihologic si unei probe de pregatire fizica care are doua componente: o proba de rezistenta si una de parcurgere a unui traseu cu obstacole. Aceasta recrutare se face dupa ce a intrat in vigoare Legea 51/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 384/2006 privind statutul soldatilor si gradatilor voluntari si care schimba virsta maxima de la 40 de ani la 45 de ani. Soldatii care si-au incheiat contractul cu armata la 40 de ani nu au primit pensie si au trebuit sa-si continue activitatea in alt domeniu. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 6 ore, 57 minute, 10 secunde
Formularul E302, pentru calculul prestaţiei de 420 euro/lună ÃŽn urma numeroaselor întrebări pe care cetăţenii români care au solicitat ajutorul de șomaj din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.