Ultima oră

Luna mai a venit cu incendii in gospodarii

Raluca Manolache
4 mai 2010 705 vizualizări
Pompierii vrinceni nu au avut liniste in acest weekend. Asa se face ca pe 1 mai acestia au mers in Jaristea unde o crama s-a facut scrum. Focul a distrus acoperisul locuintei, al cramei si al unei magazii, dar si 500 kg lemne de foc, 200 kg deseuri textile, plus alte bunuri de uz casnic.

In urma verificarilor s-a constatat ca incendiul a fost provocat de depozitarea cenusii si a jarului nestins in apropierea materialelor combustibile. Si in Nanesti pompierii s-au luptat citeva ore bune cu flacarile izbucnite intr-o gospodarie. Aici au ars un adapost de animale, doua tone de furaje, o stiva de cherestea si lemn de foc, 20 grinzi din lemn si 30 pasari. Din cauza vintului puternic incendiul s-a propagat si la vecinatati unde au ars doua adaposturi de animale si bunurile depozite in sopron. Si la Cotesti au ars acoperisul unei case si 50 tone tescovina depozitata in vecinatate. Cel mai probabil incendiile au fost provocate de focul aprins in spatii deschise. "Avind in vedere faptul ca in ultimele doua zile au avut loc trei incendii, cu pagube insemnate, dar si pentru preintimpinarea producerii unor evenimente cu urmari nedorite, Inspectia de Prevenire recomanda citeva reguli ce trebuie respectate la executarea curateniei de primavara in gospodariile populatiei si anexele gospodaresti: nu utilizeti focul deschis in locuri cu pericol de incendiu, pe timp de noapte si cind bate vintul, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile se face in locuri special amenajate ori pe terenuri pregatite, cu luarea masurilor ce se impun pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati, asigurindu-se supravegherea permanenta a arderii, precum si stingerea jarului dupa terminarea activitatii", recomanda pompierii. De asemenea, utilizarea focului deschis nu se admite la distante mai mici de 40 m fata de locurile cu pericol de explozie, 10 m fata de materiale sau substante combustibile si 100 m fata de liziera padurii fara a fi supravegheat si asigurat prin masuri corespunzatoare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.