Ultima oră

POLITICA:Emil Boc: Guvernul lucreaza la simplificarea declaratiilor fiscale, se va ajunge la o declaratie unica

Ziarul de Vrancea
26 mar 2010 416 vizualizări
Premierul Emil Boc a anuntat, joi, ca Guvernul lucreaza la simplificarea declaratiilor fiscale depuse de firme, al caror numar este in prezent de aproximativ 25 pe luna, astfel incat sa se ajunga, anul viitor, la o singura astfel de declaratie electronica, dupa model german, transmite Mediafax.


"Lucram acum la simplificarea declaratiilor fiscale, dar nu numai, pe care trebuie sa le completeze oamenii de afaceri in fiecare luna. Sunt 24-25 de declaratii care trebuie completate si care iau timp, bani si energie si care ingreuneaza activitatea economica. Tinta este sa ajungem, in 2011, la o declaratie unica, in format electronic, la un portal national, ca in Germania", a afirmat Boc.


Boc a mai declarat ca, pentru a debloca datoriile statului si ale companiilor care lucreaza cu statul, Executivul lucreaza la o lege "pentru o compensare atipica, in trei - stat, companie, firma, stat, companie de stat, firma care are datorii la stat, pentru a debloca, prin acest mecanism, resursele financiare atat de necesare activitatii economice".


Premierul a afirmat ca Romania are nevoie, in acest moment, "ca de aer, de investitii publice si private" si a multumit "oamenilor de afaceri corecti din tara care isi platesc taxele si impozitele si fac investitii".


"Niciodata Romania nu a ajuns sa inteleaga cat de important este mediul de afaceri pentru viitorul sanatos al acestei tari ca acum. Nu e usor sa stai in fiecare zi sa imparti cate ceva. Pana unde poti sa mergi cu impartirea saraciei? Inainte de a imparti, trebuie sa produci. Am ajuns la concluzia ca nu poti sa imparti daca nu ai o crestere economica sanatoasa, bazata pe eficienta, productie, si nu pe consum si pe datorie", a spus Emil Boc.


Boc a participat, joi, la inaugurarea unui centru al companiei RMB Inter Auto, al carei administrator este fostul ministru de Interne din partea PSD Ioan Rus. Investitia in centru a fost de sapte milioane de euro, acesta fiind in satul Sannicoara, de la langa Cluj-Napoca. Premierul a subliniat ca a constatat ca, la Cluj, "investitiile nu au culoare politica" si a afirmat ca se bucura ca "acest spirit, care ar trebui generalizat la nivelul intregii tari, merge inainte".



de V.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.