Ultima oră

Ziua Politiei ar putea aduce sef nou la IJP Vrancea

Ziarul de Vrancea
24 mar 2010 3704 vizualizări
Pe linga cei nominalizati deja se mai vehiculeaza numele altor doi ofiteri pentru echipa de conducere u aproape 200 de politisti vor avansa in grad

IPJ Vrancea ar putea avea un nou sef chiar in aceste zile, cind Politia aniverseaza 188 de ani de atestare documentara si vor fi organizate o serie de activitati cu public menite sa marcheze Ziua Politiei Romane. Dupa cum se stie, mai multe nume sint vehiculate pentru a prelua sefia inspectoratului dupa pensionarea precipitata a comisarul sef Sandel Doaga, sustinut de fosta guvernare liberala. Comisarul sef Gabriel Stefanescu, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, este vehiculat pentru postul de inspector sef, din echipa sa urmind sa faca parte ca adjuncti comisarii sefi Enache Manolache, de la Serviciul de Investigatii Criminale, si Georgel Badiu de la Cercetari Penale. Cum Doaga a plecat deja de trei saptamini din post, prin politie este fierbere mare intrucit nu se cunosc motivele pentru care imputernicirea in functia de inspector sef intirzie. Bursa zvonurilor din ultimele zile ii ia in calcul ca sefi si pe comisarii sefi Virgil Cristian si Neculai Braileanu. Surse politice spun ca dosarele de cadre ale "candidatilor" au ajuns deja la Bucuresti insa ultimul cuvint ii apartine Ministrului de Interne, democrat-liberalul Vasile Blaga. Sursele noastre spun ca ministrul ar fi declinat unele propuneri avansate de organizatia PD-L Vrancea din cauza unor "probleme de dosar". Nu lipsit de importanta in acest context este si ultimul control venit de la IGPR si care il vizeaza pe comisarul sef Tomita Pavaloiu, unul dintre cei doi adjuncti ramasi din guvernarea PSD-PD-L, care raspunde de Ordine Publica. Controlul de acum citeva saptamini l-a prins pe acesta in concediu de boala astfel incit ofiterul nu si-a putut spune punctul de vedere oficial vizavi de concluziile verificarilor. Cel mai probabil, inspectorii ii vor cere un raport ofiterului pentru neregulile de management depistate, ca parte a operatiunii de inlocuire a acestuia de la comanda.


Cine va sta in fruntea mesei festive


Astazi, in avanpremiera Zilei Politiei, IJP Vrancea isi deschide portile, intre orele 10.00-13.00, pentru toti cei care doresc sa vada in ce conditii muncesc oamenii legii, dar si echipamentele din dotarea acestora. De "Ziua Portilor Deschise" vor fi prezentate publicului si noile radare care au intrat in dotarea Politiei Rutiere. De la ora 13.00, la baza sportiva "Dagemar" se vor juca cele doua finale ale Cupei IPJ la mini fotbal. In finala mica se vor intilni IPJ Vrancea-SIPI (Unitatea specialia "2 si-un sfert"), iar finala mare se va juca intre Politia Focsani si Politia Odobesti. De asemenea, joi, la sediul Inspectoratului se va organiza o sedinta festiva, la care sint invitate si autoritatile judetului. Cu aceasta ocazie, in jur de 200 de politisti vor urca in grad. Este vorba de 35 de ofiteri si 170 de agenti. Cinci ofiteri si sase agenti vor avansa in grad inainte de termen pentru rezultatele deosebite obtinute pe linie de munca. Sarbatoarea se va incheia cu o masa festiva, in fruntea careia ar putea sta chiar noul sef al Politiei vrincene. In acest moment, de buna functionare a politiei se ocupa primul adjunct Victor Norocea, mina dreapta a fostului sef. (Raluca MANOLACHE, Eduard POPESCU)


Tintele Politiei au fost "ciuruite" ieri


Ziaristii le-au putut demonstra ieri politistilor ca minuiesc bine nu numai condeiul, ci si arma. Cu ocazia zilei de 25 martie cind Politia aniverseaza 188 de ani de atestare documentara au fost organizate o serie de activitati printre care s-a numarat si competitia sportiva "Cupa Politiei la Tir". Jurnalistii au avut la dispozitie sase focuri pentru a demonstra cit sint de buni. Daca in anii trecuti s-a tras cu pistol Glock, de aceasta data arma folosita in poligonul de la Haret a fost una Carpati. In urma concursului, clasamentul a aratat astfel: la baieti locul I "" Tiberiu Condrea Realitatea TV, locul II Catalin Calet de la Radio Dada si locul III Emil Grosu de la Antena1; la fete locul I "" Claudia Talamba Radio Dada, locul II - Ana Manolachi Atlas si locul III Mihaela Mirodoni Focus TV. La veterani si cadre in rezerva locul I a fost obtinut de colonel (r) Constantin Nedelcu, locul II de general (r) Gheorghe Ivu si locul III de colonel (r) Vasile Petrescu. De la politisti cel mai bine a tras agentul principal Daniela Corcoz. Cistigatorii vor primi cupe si diplome de la Asociatia Sportiva "Dinamo" Focsani, condusa de comisarul sef Gabi Stefanescu, vehiculat pentru postul de inspector sef. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739411 zile, 19 ore, 47 minute, 27 secunde
si tata a lucrat in sistem dar nu a avut loc de ei...oamenii cinstiti si corecti sunt dati la o parte.......asta e orasul nostru.....si desi mi-am dorit sa intru si eu in acest sistem nu am citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.