Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
22 mar 2010 584 vizualizări
Vreme superba in week-end

Vrincenii au avut parte de un sfirsit de saptamina varatec. Focsanenii au fost principalii beneficiari ai vremii frumoase, intrucit mercurul din termometre a ajuns ieri la prinz pina la 24 de grade Celsius. Meteorologii spun ca avem cu 8-10 grade mai mult decit normalul perioadei, iar vremea se va mentine in continuare calda, chiar daca saptamina viitoare este posibil sa ploua. Daca unii au renuntat la hainele groase si au iesit la picnic sau in parcuri inbracati in tricouri cu mineca scurta, altii au profitat de soare si au inceput lucrul pamintului in gradini. Primavara a inceput si din punct de vedere astronomic, intrucit pe 20 martie, la ora 13h44m, am marcat si echinoctiul de primavara. In momentul echinoctiului, durata zilei este egala cu durata noptii, atit in emisfera boreala cit si in cea australa. Incepind de la aceasta data, durata zilei va fi in continua crestere, iar cea a noptii in scadere, pina la data de 21 iunie, cind va avea loc solstitiul de vara. De altfel, ne pregatim sa trecem si la ora oficiala de vara in Romania, in week-endul viitor. Duminica, 28 Martie 2010, ora 3:00 va deveni ora 4:00. Doar 70 de tari din lume folosesc la ora actuala ora de vara. (Silvia VRINCEANU)


Pariziencele au pierdut Muzeul de Istorie si in apel


Surorile Nicole Sentilhes si Arlette Vogel nu au avut mai mult noroc nici la Galati privind actiunea de revendicare a Muzeului de Istorie. Celor doua parizience le-a fost respins luna aceasta ca fiind nefondat apelul impotriva solutiei date la Tribunalul Vrancea, instanta care a considerat ca cele doua nu ar avea nici un drept asupra imobilului de pe bld. Garii nr. 5. Pariziencele sustin ca muzeul este mostenirea lasata de tatal lor, Solomon Sebastian Vogel, decedat in 1962, imobilul apartinindu-le initial bunicilor paterni, Maritz si Firma Roza Vogel. Cu toate ca autoritatile locale au precizat ca surorile nu au dovezi ca imobilul de apartine, pariziencele spun ca vina apartine functionarilor publici, care, inca din 2001, le-a impiedicat sa obtina documentele necesare. Imobilul revendicat i-a fost restituit lui Cernatescu Liviu Constantin, in calitate de mostenitor a lui Cernatescu Constantin. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.