Ultima oră

Vrincenii prind gustul pasapoartelor biometrice

Raluca Manolache
20 mar 2010 880 vizualizări
Unii stranieri solicita atit noul pasaport electronic, cit si pasaportul temporar simplu Vrincenii care doresc sa plece in strainatate incep sa se invete cu noul pasaport biometric, lansat la inceputul anului.

De "Ziua pasaportului romanesc", Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple (SPCEEPS) Vrancea a prezentat situatia privind numarul de persoane care au dorit sa intre in posesia noului document. Asa se face ca pina la ora actuala 217 persoane au solicitat noul document electronic. Cu toate acestea, doar 153 de pasapoarte au ajuns in posesia titularilor de drept deoarece nu toti solicitantii le-au ridicat. La mare cautare ramine insa si pasaportul temporar simplu chiar daca este valabil doar un an de zile. In primul rind pentru ca este mai ieftin si se elibereaza mai repede. Acesta a fost dorit de 593 de vrinceni. Cei care au dorit "vechiul" pasaport au fost mai harnici, astfel incit doar sase pasapoarte au ramas neridicate. "Pasaportul biometric romanesc, realizat de specialistii nostri, este unul dintre cele mai sigure din lume. Cele 52 de elemente de securizare ofera un grad foarte inalt de securizare", sustine Ion Oprea, prefectul judetului. De asemenea, unii "stranieri" solicita atit noul pasaport biometric, cit si pasaportul temporar simplu. Un alt motiv de mindrie pentru autoritati este si noul sediu in care s-a mutat la inceputul acestui an Serviciul de Pasapoarte. "In prezent, Serviciul de Pasapoarte isi desfasoara activitatea intr-un spatiu care indeplineste cerintele europene. Este o locatie moderna care poate sa ii primeasca in conditii civilizate pe toti solicitantii", a mentionat Ion Oprea. Si angajatii pot veni la munca cu drag dupa ce au scapat de stresul la care erau supusi zilnic cind sediul institutiei era la IPJ Vrancea. "Avem cele mai frumoase ghisee, nu din falsa modestie ci pentru ca asa este realitatea. Respecta toate conditiile atit pentru cetateni, cit si pentru lucratori", a adaugat comisarul sef Maricica Olaru, sefa Serviciului de Pasapoarte din Vrancea. Noul sediul este situat pe strada Cuza Voda nr. 56, singura problema fiind insa lipsa locurilor de parcare. (Raluca MANOLACHE)


Cit costa un pasaport


Vrincenii care doresc sa intre in posesia unui pasaport biometric, care are incorporat un CIP ce contine amprenta digitala si fotografia tridimensionala a posesorului, trebuie sa scoata din buzunar 266 de lei (234 lei taxa de pasaport si 32 lei taxa consulara). De asemenea, un pasaport temporar simplu costa 212 lei (80 lei taxa de pasaport, 32 lei taxa consulara si 100 de lei tariful suplimentar). (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 14 ore, 38 minute, 52 secunde
D-na Cms.sefOlaru Maricica avem ghisee frumoase dar cu spaga cum stam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.