Ultima oră

AFACERI: Business report 11.03.2010: Trei romani in Topul Forbes al miliardarilor lumii; Cele mai importante modificari contabile din 2010

Ziarul de Vrancea
11 mar 2010 429 vizualizări
Ce firme mari din Romania isi trag bani din fonduri europene; Logan - locul 3 in topul celor mai bine vandute modele in Rusia

Udrea: Constructorii care au castigat licitatii stiau "cum sa joace" ca sa obtina majorari la contracte


Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a anuntat ca, in urma unui raport de analiza interna, s-a constatat ca peste 90% dintre contractele atribuite de Ministerul Dezvoltarii unor firme de constructii, pentru lucrari publice, au necesitat fonduri suplimentare, iar cuantumul acestora a fost apropiat de 50% din valoarea initiala a contractului. "O asemenea stare de fapt crea doua probleme. Pe de o parte, existau firme care erau deja obisnuite cu contractele publice. Aceste firme stiau cum sa joace, practicau preturi de dumping la licitatii, pentru ca apoi sa le majoreze in urma unor acte aditionale", a declarat Udrea citata de capital.ro.


Trei romani in Topul Forbes al miliardarilor lumii


Dinu Patriciu, Ioan Niculae si Ion Tiriac se numara printre cei 1.011 miliardari prezenti in Topul Forbes SUA. Dintre bogatii lumii, doar 12% si-au vazut averile micsorate in ultimul an. Cei trei romani si-au mentinut ierarhia din Topul Forbes Romania publicat in luna octombrie 2009. Dupa furtuna financiara care le-a facut averile scrum anul trecut, soarele a rasarit din nou pentru cei mai bogati oameni din lume, care au reusit performanta unor reveniri spectaculoase. Trecand de la agonie la extaz, 88% din acestia si-au pastrat averea constanta sau si-au marit-o intre 13 februarie 2009 si 12 februarie 2010, scrie Adevarul.


Rompetrol: nu ne vindem tara. Dar ne cumpara cineva?


RRC are sanse majore sa fie delistata, pachetul ramas la minoritari fiind mai mic de 8% in prezent. Adica majoritarul mai are nevoie de vreo trei procente ca sa o poata delista. Ca incheiere, vin cu o idee: dupa ce cumpara kazahii cam tot ce e in piata, nu ar putea face o oferta secundara la bursa, prin care sa atraga si niste bani pentru rascumpararea obligatiunilor? Ba ar putea, mai ales ca ei erau multumiti cu cele circa 75% din actiuni, nu aveau nevoie de toate, scrie Business Cover.


Companiile spun ca exista viata dupa insolventa, chiar daca bancile opresc creditarea


Specialistii in insolventa au spus ieri la un seminar organizat de Ziarul Financiar ca in ultimii cinci ani nu exista cazuri de firme care sa fi reusit sa obtina credite bancare dupa declansarea procedurii, astfel ca "banii proaspeti" necesari in firme trebuie sa provina din alte parti. Adrian Olteanu, directorul general al Flamingo, a prezentat situatia firmei la trei luni de la declansarea procedurii de insolventa, spunand ca "exista viata dupa insolventa", in sensul ca firma desi a inchis doua magazine, a deschis altele trei in ultima perioada. Dificultatea a fost cea de a convinge furnizorii, clientii si chiar propriii angajati ca insolventa nu este acelasi lucru cu falimentul, iar firma are sanse reale de a se reorganiza.


Creditarea pentru locuinte, accesibila si fara Prima casa


Ratele pentru un astfel de imprumut variaza intre 470 si 530 de euro, in functie de institutia de finantare. Fortate de masurile luate de Banca Nationala a Romanie (BNR), favorabile dezghetarii creditarii, bancile au inceput sa scoata pe piata produse de creditare imobiliare cu dobanzi destul de apropiate de programul "Prima casa". Principalele institutii de finantare din Romania si-au scos ofertele pe masa si isi asteapta clientii, care nu pot opta pentru "Prima casa", scrie evz.ro.


Logan - locul 3 in topul celor mai bine vandute modele in Rusia


Modelul Logan al grupului francez Renault a ocupat pozitia a treia in topul celor mai bine vandute 25 de marci pe piata auto din Rusia in ianuarie - februarie 2010, cu 7.177 unitati, in crestere cu 31%, de la 5.491 autovehicule in primele doua luni din 2009, pe o piata in declin cu 34%, potrivit Mediafax. Logan este singurul model dintre primele cinci incluse in clasament cu o evolutie pozitiva in 2010 si singurul reprezentant al Renault in top 25, potrivit datelor Comisiei Constructorilor Auto, din cadrul Asociatiei Companiilor Europene in Federatia Rusa, scrie StiriAuto.ro.


Solutie pentru buget: impozitarea corecta a marilor companii


Fostul ministru al controlului, Ionel Blanculescu, acum consultant financiar, explica, intr-o analiza, pentru ziarul Bursa, ce solutii are statul pentru a-si reface veniturile bugetare prin reducerea "optimizarii fiscale" practicata de marile companii. "Printr-o impozitare corecta a veniturilor obtinute de corporatii in Romania, numai in anii 2007 si 2008, la bugetul de stat ar fi putut ajunge cel putin si repet, cel putin, intr-un scenariu pesimist, cu 5 miliarde de euro mai mult, si inca pe atat ca impozit pe dividende, daca profitul net s-ar fi distribuit in acest mod", declara Blanculescu.


Cele mai importante modificari contabile din 2010


Una dintre modificarile intrate in vigoare la inceputul anului se refera la faptul ca, de exemplu, datele din bilant trebuie sa fie prezentate tinand cont de fondul economic al tranzactiei si nu doar de forma juridica. Un al doilea principiu introdus la inceputul acestui an, cel al pragului de semnificatie, prevede ca se pot combina anumite informatii din bilant sau din contul de profit si pierdere, daca acestea sunt nesemnificative pentru imaginea fidela a situatiilor financiare sau ofera un nivel mai mare de claritate, scrie Startups.ro.


Dacia Duster primeste botezul desertului in Maroc


Dupa pistele inghetate ale Trofeului Andros si halele Salonului de la Geneva, campania de promovare a noului SUV Dacia Duster continua cu inscrierea a doua echipaje feminine intr-un rally-raid organizat in Maroc. Duster primeste botezul desertului in cea de-a 20-a editie a Rallye Aicha des Gazelles, o competitie 100% feminina, desfasurata in sudul Marcoului. Traseul de 2.500 km combina dunele de nisip ale Desertului Sahara cu terenul accidentat de la poalele Muntilor Atlas, scrie 24auto.ro.


Ce firme mari din Romania isi trag bani din fonduri europene


Mai multe intreprinderi mari din Romania au facut apel la fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene. Banii sunt destinati unor proiecte de investitii majore. capital.ro va prezinta cele 13 contracte care vor fi semnate maine. Aceste prime 13 contracte de finantare au o valoare totala de 131.523.455 lei. Printre ele se afla si Elvilla SA, Matrite Dacia sau Vrancart.


Gaselnita anticriza: Fondul de Investitii Nationale


Fondul de Investitii Nationale este solutia la care lucreaza Guvernul pentru a putea finanta investitii publice in economie evitand constrangerile tintelor de deficit bugetar, dupa ideea ministrului economiei Adriean Videanu, afirma surse oficiale. Deocamdata, doar numele viitoarei structuri este relativ stabilit, insa proiectul starneste numeroase semne de intrebare privind modalitatea de finantare, investitiile care vor fi facute si paralelismul cu institutii-structuri existente, scrie Ziarul Financiar.



de I.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.