Ultima oră

POLITICA: Oprisan vrea 15 vicepresedinti la PSD

Ziarul de Vrancea
3 feb 2010 526 vizualizări
Intr-un artcol postat pe wwww.impactnews.ro se precizeaza ca Marian Oprisan a transmis, ieri, Secretarului General al PSD propunerile de modificare si completare a Statutului Partidului Social Democrat, conform unui comunicat remis, miercuri, agentiei Mediafax, .

Presedintele PSD Vrancea propune modificarea Statutului partidului, astfel incat Congresul să valideze 15 vicepresedinÃi, desemnati de către Comitetul Executiv, iar presedintele formatiunii să-si depună mandatul, dacă acesta nu a castigat alegerile, in calitate de candidat.


în adresa de inaintare, Oprisan solicita ca propunerile formulate de PSD Vrancea să fie analizate si supuse aprobării Congresului Extraordinar al Partidului, din februarie.


"Modificările se referă la validarea de către Congresul Extraordinar al unui număr de 15 vicepreºedinti, desemnati de către Comitetul Executiv al PSD, dar si la depunerea mandatului presedintelui PSD, dacă acesta nu a castigat alegerile, in calitate de candidat. în acelasi timp s-a propus modificarea Statutului in sensul in care presedintele PSD să isi depună mandatul dacă la alegerile parlamentare si prezidentiale partidul obtine un scor electoral mai mic fată de alegerile precedente", mentionează sursa citată.


Totodata presedintele PSD Vrancea cere ca cei 15 vicepresedinti ai partidului să fie propusi de organizatiile judetene care au obtinut cel mai bun rezultat in alegeri, rezultatul reiesind din media procentuală a ultimului ciclu electoral (alegeri locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale). Rezultatele vor fi centralizate de către Secretariatul PSD, iar clasamentul va fi stabilit in functie de procentul obtinut de fiecare organizaÃie judeteană.


Cei 15 vicepreºedinti vor fi validati de către Congresul PSD, in urma desemnării acestora de către Comitetul Executiv al PSD. Reprezentatii PSD vor alege la Congres doar presedintele partidului, secretarul general si membrii Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morală si pe cei ai Comisiei Nationale de Control Financiar.


De asemenea, Marian Oprisan propune ca vicepresedintii să coordoneze activitatea politică din maximum trei organizatii judetene, componente a uneia dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei, acestia urmand să asigure si coordonarea unui domeniu de activitate a partidului, in baza specializărilor pe care le au si ca urmare a delegării de către presedintele PSD.


"Cunoasterea realitătilor, a nevoilor celor care sunt chemati la vot si legitimitatea liderilor PSD care castigă alegerile - locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale - sunt principalele motive care ne-au determinat să propunem modificări ale Statutului. Doar cunoscand doleantele cetătenilor si doar bucurandu-te de legitimitatea pe care ti-o dă votul, poti să devii, cu adevărat, un lider politic de nivel national. La conducerea centrală a partidului trebuie să activeze lideri care si-au demonstrat competentele politice prin rezultatele obtinute, prin reprezentativitatea acordată de cetăteni. Dacă avem lideri reprezentantivi la nivelul conducerii partidului, atunci si deciziile luate vor intruni asentimentul unei largi majorităti a membrilor si simpatizantilor PSD", sustine Marian Oprisan in nota de fundamentare care insoteste propunerile de modificare a Statutului PSD.


Sursa:www.impactnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.