Ultima oră

TOP STIRI:Emil Boc a anuntat ca patru persoane au murit din cauza gerului in ultimele zile

Ziarul de Vrancea
24 ian 2010 379 vizualizări
Premierul Emil Boc s-a intilnit cu prefectii si cu ministrii cabinetului sau, la Guvern, pentru a discuta situatia de cod galben de ger din tara, implicind persoanele fara adapost si cele expuse gerului, precum si situatia traficului rutier si feroviar din tara.

Premierul Emil Boc a făcut un apel la prefecti pentru o intensificare a eforturilor de prevenire a deceselor persoanelor fără adpost si a celor expusi frigului extrem dar si referitor la situatia traficului rutier in Romania in această perioadă.


Premierul a prezentat intr-un raport că in ultimele 24 de ore au decedat patru persoane fără adăpost.


Premierula cerut prefectilor "o mare atentie cu privire la cei care sunt in trafic. Unii care răman blocati in situatii fără iesire si trebuie să stea ore in sir blocati in frig sau vant. Acesti oameni trebuiesc adusi in sigurantă".


Boc s-a referit si la situatia oamenilor fără adăpost, mai ales in orase.


"S-au făcut demersuri importante pentru a-i proteja pe cei care nu au un adăpost. în utimele 24 de ore am avut patru decese, dar fără interventia dumneavoastră cred că numărul acestora ar fi fost mult mai mare. Vreau să colaborati cu MAI si cu Politia Romană să identificati toate situatiile in care oameni fără adăpost pot fi pusi in situatii dificile. De noi depinde să salvăm aceste vieti. Dacă nu facem ne putem reporsa pe urmă că nu am făcut tot ce am putut. O viată este extrem de importantă", a completat Boc adresandu-se prefectilor.


De asemena, premierul a făcut un apel la prefecti si la ministri să comunice cu opinia publică prin mijloacele mass-media. "O comunicare foarte bună poate să mai diminueze din blocaje si din situatii rutiere care se pot ivi".


Directorul ANM a anuntat că este posibil ca la ora 15:00 ANM să emită o avertizare cod portocaliu de ger pentru Harghita, Covasna, Brasov, Suceava, Botosani, Neamt si Sibiu. Sandu a precizat că in aceste zone temperatura ar putea cobori pană la minus 31 de grade Celsius.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.