Ultima oră

Restaurantul Romantic va fi reconstruit dupa incendiu

Ziarul de Vrancea
18 ian 2010 6255 vizualizări
Una dintre cele patru sali ale restaurantului a fost afectata grav de incendiul violent care a izbucnit simbata dimineata. Pub-ul nu era asigurat, asa incit paguba va fi suportata de patron. In schimb, restaurantul, care a fost mai putin avariat, are asigurare, dupa cum spune administratorul afacerii. Nuntile si botezurile programate la noi vor avea loc fara probleme , ne-a asigurat patronul George Costiniuc, care spune ca a trecut peste soc si ca planuieste sa faca ceva mai frumos . Paguba a fost estimata la citeva sute de mii de euro. Cauza focului, o defectiune la cuptorul de pizza, este contestata de patron

Georgel Costiniuc, proprietarul restaurantului Romantic din Focsani, care a ars simbata dimineata, a anuntat ieri ca se va mobiliza si va redeschide locatia in cel mai scurt timp, mai ales ca are programate o serie de petreceri , iar activitatea din alimentatia publica i-a adus multe satisfactii pina acum. Simbata, in jurul orei 02.30 dimineata, cafeneaua Romantic a fost cuprinsa de flacari, iar acestea s-au extins si la una din cele patru sali ale restaurnatului de pe strada Moldova nr. 8. Incidentul s-a produs la putin timp dupa ce localul a fost inchis de ospatari. Cum zona se cufundase intr-un fum gros, iar locuinta de alaturi risca sa ia foc la rindul sau, la fata locului au ajuns imediat cinci autospeciale de lucru cu apa si spuma si autoscara mecanica din cadrul Detasamentului de Pompieri Focsani, precum si grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. In ciuda interventiei, care a durat peste cinci ore si a fost coordonata de seful ISU, lt.col Flaviu Chiscop si lt Cristi Soare, seful Detasamentului de Pompieri Focsani, cafeneaua a ars in totalitate. A doua zi, in jurul orelor 11.00, flacarile s-au pornit din nou, insa au fost stinse repede. "Cafeneaua era construita in mare parte din lemn si acest lucru a facut ca flacarile sa se extinda foarte repede. A fost afectat si acoperisul salii de restaurant de la mansarda. Apa pe care am folosit-o s-a infiltrat si intr-o a doua sala, care nu este insa afectata", ne-a spus lt. Cristi Soare. In urma contabilizarii pagubelor s-a stabilit ca incendiul a distrus acoperisul cafenelei, confectionat din lemn si invelit cu tabla, pe o suprafata de 350 mp, structura de rezistenta a acestuia construita din lemn, obiecte de mobilier si aparate electrocasnice, printre care patru televizoare LCD, noua combine frigorifice si doua vitrine frigorifice pentru bauturi. In schimb, restaurantul a avut mai putin de suferit. Astfel, acolo au ars acoperisul din lemn invelit cu tabla pe o suprafata de circa 300 mp si planseul din lemn aflat intre etajul al II-lea si mansarda.


Evenimentele festive nu se amina


Pentru ca doar cafeneaua Romantic a avut cel mai mult de suferit dupa acest incendiu, patronul unitatii da asigurari ca toate evenimentele festive care au fost deja programate nu se amina. "Oamenii care au programate nunti sau botezuri la noi nu au de ce sa-si faca probleme. Aceste evenimente vor fi organizate normal, pentru ca trei din cele patru sali ale restaurantului nu au suferit nici un fel de paguba. E o rugaminte ca acestia sa nu se panicheze pentru ca totul va fi pus in ordine foarte repede. De altfel, simbata seara am avut un botez in sala mare, iar acesta s-a desfasurat fara nici o problema", ne-a asigurat patronul firmei PROFIT COMSERV SRL Focsani, George Costiniuc.


Jumatate asigurat, jumatate nu


Valoarea pagubelor se ridica la aproximativ 1,2 milioane de lei (12 miliarde lei vechi), potrivit pompierilor. Proprietarul spune ca-si va recupera o parte din pierdere de la asigurare, in timp ce restul banilor ii va scoate din propriul buzunar. "Doar cafeneaua a ars in intregime. Aici nu aveam asigurare, asa incit o voi suporta din buzunar. Cladirea va fi reconstruita si poate o sa facem ceva si mai frumos! In schimb, restaurantul este afectat in mica masura. Aici aveam asigurare, iar cei de la societatea de asigurare deja au fost contactati, iar expertul va face o analiza in acest caz. Vom vedea cit este estimata paguba la restaurant", ne-a spus administratorul George Costiniuc. Din primele cercetari efectuate de specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta se pare ca "incendiul a fost provocat de burlanul metalic al unui cuptor amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile". Cauza stabilita de pompieri este contestata insa de proprietar, in conditiile in care ce a fost in jurul acestui cuptor a ars intr-o proportie mai mica. "Pompierii spun ca totul a pornit de la cuptorul de pizza. Nu cred insa pentru ca acesta a fost oprit la orele 23.00, iar focul a pornit la 2.30. Nu pot banui nimic, dar cred ca flacarile au izbucnit din alt motiv", ne-a mai spus George Costiniuc. Totusi, ancheta in acest caz nu s-a incheiat. Restaurantul Romantic era preferat pentru organizarea unor nunti, cumetrii sau petreceri onomastice, pentru ca are la dispozitie nu mai putin de patru sali amenajate. Administratorul afacerii a suferit un soc in momentul in care a fost anuntat despre prapad, insa si-a revenit repede si este hotarit sa-si continue munca. Acesta este al doilea local public care arde in Vrancea dupa hotelul Tresor de la Lepsa, care a luat foc anul trecut. Motelul a fost reconstruit din temelii si a fost deschis la sfirsitul anului trecut. Cei care obisnuiau sa mearga la cafeneaua Romantic sau sa faca o baie in piscina aflata in aici spera ca localul sa fie reconstruit in cel mai scurt timp. La fel si cei aproximativ 20 de salariati, care spera sa nu-si piarda locurile de munca. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


cititi si:A ars restaurantul Romantic








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 11

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 16 ore, 54 minute, 8 secunde
pacat de toata munca si efortul pentru a iesi ceva frumos, George ! stiindu-te muncitor si puternic, sper sa reusesti sa readuci complexul la valoarea la care e apreciat in oras.
, acum 739399 zile, 16 ore, 54 minute, 8 secunde
Poate-ar fi trebuit comentat putin si macelul din Sectorul 1 si consecintele rezultatului pentru Vrancea.
, acum 739399 zile, 16 ore, 54 minute, 8 secunde
Pacat ca sa intamplat asa ceva era un local deosebit cu o servire ireprosabila dar se mai poate sa ne incerce cate o intamplare de genul acesta . Trebuie sa invatam ca orice investitie este bine sa citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 54 minute, 8 secunde
Trebuie sa-ti revizuiesti instalatia electrica neaparat George...Stii ca ai avut probleme si in trecut cu instalatia electricca.
, acum 739399 zile, 16 ore, 54 minute, 8 secunde
MOSULE,LAS-O BALTA.NU STIAI CUM SA-TI IEI BANII PE ASIGURARE SI AI APELATLA UN SCENARIU BINE PUS LA POUNCT.SUCCES!
, acum 739399 zile, 16 ore, 54 minute, 8 secunde
nu inteleg cum poate avea autorizatie de funtionare un asemenea local (cu multe locuri la mese si cu multi clienti pe toata perioada anului) fara cel putin 50 locuri de parcare. Probabil multi citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 54 minute, 8 secunde
Nu este o mare problemă pentru d-nul George. pe cîţi i-a tras în ţeapă la nunţi şi botezuri, la câte facturi reale a emis, are destui bani să-l repare citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 54 minute, 8 secunde
Mai de cate ori postezi tu, numai cu semnele alea postezi,ce are pc-ul ala al tau draci pe el?Parca esti nebun...
, acum 739399 zile, 16 ore, 54 minute, 8 secunde
sunt si eu deacord cu cei care stiu ca acest George face multe afaceri necurate si este un tepar . daca citeste articolul sper ca isi aminteste cum a luat un expresor de la ofirma si nu l-a platit.
, acum 739399 zile, 16 ore, 54 minute, 8 secunde
!cineva care conteaza!-sa ma pupi in dos
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.