Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
14 ian 2010 670 vizualizări
Bitca si Rusu se bat pentru sefia Politiei Adjud

Azi va avea loc concursul pentru ocuparea postului de sef al Politiei municipiului Adjud. In lupta pentru acest post se vor ultimii doi sefi ai acestei subunitati de politie. Comisarul sef Ionel Rusu a fost seful Politiei Adjud pina in 2005 si lucreaza in prezent la Politia Transporturi Feroviare. La sfirsitul anului trecut, comisarul sef Ionel Bitca, seful Politiei municipiului Adjud, a renuntat la functia numarul 1 in institutie si a revenit pe pozitia pe care o detinea in urma cu citiva ani. Bitca este in prezent adjunct, dar poate reveni pe functia anterioara in urma concursului de azi. Acesta a renuntat din motive personale, dupa cum a declarat, dar se pare ca motivul real al demisiei sale au fost neintelegerile cu autoritatile locale. Concursul va avea loc la sediul IPJ Vrancea. Cei doi candidati vor sustine concursul in fata unei comisii formata din mai multi ofiteri, printre care si unul dintre cei aflati la comanda inspectoratului. (D. C.)


Spania cauta 200 de agricultori


190 de locuri de munca sint disponibile in judet pentru perioada 13-20 ianuarie. Cea mai mare parte dintre joburile din oferta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, 148, se gasesc in sectorul de fabricare a imbracamintei, respectiv confectioner-asamblor articole din textile, croitor, muncitor necalificat si tehnician in industria textila. Printre cele mai bune posturi se numara cel de subinginer metalurgist, auditor in domeniul calitatii, tehnician echipamente de calcul retele si controlor calitate. Totodata, AJOFM liciteaza si joburi in domenii ca prestari servicii, constructii sau financiar. Agent postal, amanetar, forjor, frezor, gaterist, fochist, sofer sau incasator si cititor contoare sint doar citeva din joburile libere. De asemenea,vrincenii se pot angaja si peste hotare. Domeniul cel mai cautat este cel medical. In mod particular, Spania cauta 200 de agricultori. (D. G.)


16 permise ridicate pentru depasiri


Bilant ridicat pentru politistii vrinceni in prima zi a raziilor care vor dura pina pe 18 ianuarie. Politistii rutieri din intreaga tara au demarat actiunea de combatere a accidentelor rutiere produse din cauza unor depasiri neregulamentare. Actiunea se desfasoara cu efective marite si acest lucru s-a vazut din prima zi. "Marti au fost ridicate 16 permise de conducere pentru depasiri efectuate neregulamentar. De asemenea, politistii au aplicat 290 de sanctiuni contraventionale si au aplicat 328 de puncte de penalizare. Au fost retrase 12 certificate de inmatriculare si a fost constata o infractiune. Actiunile vor continua in zilele urmatoare, cind toate cele cinci masini cu aparate radar din dotarea serviciului nostru vor iesi la treaba. Acestea, dar mai ales masinile neinscriptionate vor fi amplasate in sistem «cascada» pentru ca soferii sa inteleaga riscurile la care se expun", ne-a spus comisarul sef Gheorghe Viorel, seful Serviciului Politiei Rutiere Vrancea. (D. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.