Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 05.12.2009

Ziarul de Vrancea
5 dec 2009 595 vizualizări
Noul mers al trenurilor - pus in aplicare fara Trenurile Zapezii; Romania are sanse sa respecte acordul cu FMI; Bugetul Justitiei, majorat de Guvern cu 10 milioane de lei; Mofturi de scriitor: Butoiul lui Creanga si masina lui Cormac McCarthy

Anchetatorul lui SOV: Geoană trebuie să fi auzit de Popa. După dezvăluirile legate de intalnirile lui Sorin Ovidiu Vintu cu cei doi candidaÃi la prezidenÃiale, Mircea Geoană ºi Traian Băsescu, noi mărturii vin să intărească "istoriile" legate de influenÃa acestuia, dar ºi faptul că a fost protejat de anumiÃi demnitari in ultimii 15 ani. într-un interviu acordat, ieri, EVZ, colonelul Dumitru Strava, cel care l-a pus sub acuzare pe SOV in dosarul megaescrocheriei FNI, vorbeºte despre influenÃa pe care omul de afaceri o avea asupra foºtilor miniºtri CDR, Dudu Ionescu (fost ministru al internelor) ºi Decebal Traian Remeº (fost ministru al finanÃelor). Potrivit ofiÃerului, Remeº ar fi trebuit chiar să răspundă penal in dosarul "FNI".


Băsescu ºi Geoană au "topit" cate 700.000 de euro numai pe afiºele stradale din 14 oraºe. 700.000 de euro au fost cheltuiÃi rapid, numai pe afiºe stradale din 14 oraºe, de către fiecare dintre staff-urile de campanie ale lui Mircea Geoană ºi Traian Băsescu, potrivit unei evaluări a asociaÃiei Pro DemocraÃia, scrie Gandul.


Mofturi de scriitor: Butoiul lui Creangă ºi maºina lui Cormac McCarthy. Maºina de scris pe care americanul Cormac McCarthy a folosit-o in prolifica sa carieră l-a trădat, după 46 de ani de prietenie fără cusur. Acum, va fi vandută la licitaÃie la un preà de 400 de ori mai mare decat cel plătit de scriitor in 1963. Nu este singurul autor cu astfel de capricii, el alăturandu-se pe listă unor nume mari ca Marcel Proust, George Bernard Shaw, Jack Kerouac sau Ion Creangă. Cormac McCarty, laureat cu Nobelul pentru Literatură pentru "The Road", a cumpărat maºina de scris Olivetti Lettera 32 de la o casă de amanet, in schimbul a 50 de dolari. Integral in EvZ.


Trenurile de navetiºti, \'personalele groazei\' in Romania. HoÃi, frig, mizerie ºi caini maidanezi, un cocktail exploziv in "personalele" din Romania. "Adevărul" vă invită astăzi la călătorii cu trenurile de navetiºti. De la Titan la OlteniÃa, de la Obor la Feteºti ºi de la Iaºi la Buhăieºti, vagoanele sunt dezolante. Trenul 8081 pleacă din gara Titan Sud spre OlteniÃa, dimineaÃa, cand Bucureºtiul se spală pe ochi ºi corporatiºtii incă dorm. Niciun costum de lux nu s-a ºifonat vreodată in "personalul" acesta, noteaza Adevarul.ro


Noul mers al trenurilor - pus in aplicare fara Trenurile Zapezii. CFR Infrastructura baga in faliment CFR Calatori, din cauza lucrarilor care se tot lungesc la calea ferata. Odata cu aparitia noului mers al trenurilor, din 13 decembrie, CFR Calatori ar fi trebuit sa lanseze Trenurile Zapezii pe relatiile Bucuresti-Brasov, Cluj-Vatra Dornei sau Iasi-Vatra Dornei. Oficiali din Ministerul Transporturilor ne-au anuntat ca, anul acesta, nu vor fi introduse Trenurile Zapezii din cauza lucrarilor la infrastructura feroviara de pe Valea Prahovei. "Brandul Trenurile Zapezii nu se pierde, ramane ca oferta comerciala pe perioada de iarna. Nu exista culoare libere pe Valea Prahovei din cauza lucrarilor la infrastructura feroviara. CFR Calatori vine cu oferte speciale la trenurile care circula pe Valea Prahovei, Cluj-Vatra Dornei sau Iasi-Vatra Dornei. In noul mers al trenurilor nu exista Trenurile Zapezii, noteaza Gardianul.


FeriÃi-vă copiii de leagănele morÃii! Tragedia copilului de la Targoviºte, ucis de un leagăn, se poate repeta oriunde, deoarece nicio autoritate nu garantează siguranÃa aparatelor din locurile de joacă. PărinÃii sunt singurii care-ºi mai pot feri copiii de pericolele ce pot apărea in spaÃiile pentru joacă, fie ele vechi sau proaspăt reamenajate. Printre realizările expuse anual, cu mandrie, de către cei mai mulÃi primari din Ãară ºi din Capitală se numără invariabil crearea de spaÃii de joacă. Cu toate acestea, pe forumurile dedicate părinÃilor, plangerile sunt nenumărate: sunt insuficiente, inexistente in anumite zone ori, dacă există, sunt vandalizate sau abia se mai Ãin in ºuruburi, noteaza Adevarul.ro


Romania are ºanse să respecte acordul cu FMI doar dacă "uită" să-ºi plătească datoriile către mediul privat. Pe final de an, Guvernul interimar trebuie să stea cu ochii pe cheltuielile statului pentru a se incadra in Ãinta de deficit bugetar de 7,3% din PIB convenită cu FMI. Analiºtii dau ca soluÃie posibilă "impingerea" unor cheltuieli in 2010. Indiferent cine va veni la Palatul Victoria, Guvernul are o temă importantă de făcut in luna decembrie: Ãinerea sub control a cheltuielilor statului ºi gestionarea eficientă a veniturilor, astfel incat să nu depăºească Ãinta de deficit bugetar de 7,3% din PIB convenită cu Fondul Monetar InternaÃional (FMI), noteaza Gandul.


Bugetul Justitiei, majorat de Guvern cu 10 milioane de lei. Bugetul Ministerului Justitiei a fost suplimentat de Guvern cu 10 milioane lei, pentru cheltuieli de personal la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Banii vor fi alocati din Fondul de rezerva bugetara, conform unei hotarari aprobate de Executiv in sedinta de miercuri. Presedintele Sindicatului National al Lucratorilor de Penitenciare, Stefan Teoroc, a declarat ca sindicalistii din sistem renunta la greva anuntata, deoarece angajatii au primit mare parte din suma pentru echipamente, dar vor incerca sa faca presiuni pentru a obtine toti banii. Sindicalistii au aratat ca, in sedinta de miercuri a Guvernului, Ministerul Justitiei a obtinut 70% din suma pentru echipamente, noteaza Gardianul.


Dovada implicării Elenei Udrea, a lui Stolojan ºi a altor apropiaÃi ai lui Traian Băsescu. într-un film care a fost postat in urmă cu puÃin timp pe site-ul www.sroscas.ro, fostul procuror Ciprian Nastasiu spune totul despre sistemul patronat de Traian Băsescu ºi despre afacerea ALRO SLATINA, atat cat a putut să ancheteze pană la data la care i s-a luat dosarul disjuns din cel al marilor privatizări. Integral in Cotidianul.



de M.C. HotNews.ro





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.