Ultima oră

1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei

Raluca Manolache
24 nov 2009 1186 vizualizări
Militarii vor cinsti Ziua Nationala printr-o serie de activitati cultural artistice

Militarii din Garnizoana Focsani, Brigada 8 Artilerie Mixta "Al. I. Cuza"si Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" vor cinsti Ziua Nationala a Romaniei printr-o serie de activitati si manifestari culturale si educative. Marile momente istorice vor fi marcate incepind cu data de 26 noiembrie, cind, la Cercul Militar Focsani, va avea loc un concert de fanfara sustinut de muzica militara. In deschiderea acestui concert, Corul "Mica Pastorala", condus de profesorul Dumitru Sandulachi, va sustine un recital dedicat marii sarbatori de la 1 Decembrie. Pe 27 noiembrie, incepind cu orele 10.00, la Muzeul Unirii din Focsani, in colaborare cu Liceul Pedagogic "Spiru Haret", va avea loc un simpozion dedicat Zilei Nationale a Romaniei, iar pe 1 decembrie, incepind cu ora 10.00, in foaierul Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia", va avea loc vernisajul expozitiei foto cu tema "Militarii garnizoanei Focsani de-a lungul timpului". De la ora 11.00, in fata teatrului se va desfasura un ceremonial militar si religios. Cu aceasta ocazie se va sustine si un moment poetic si artistic sustinut de actorii teatrului si de muzica militara si Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei". "în istoria fiecarui popor exista momente care reflecta solidaritatea si unitatea oamenilor, lupta lor pentru un tel comun. Astfel de momente au cunoscut si romanii, de-a lungul istoriei lor. Iar romanii au trait aceste momente, poate, cu o mai mare intensitate si pentru ca au fost despartiti multa vreme prin granite politice ce le-au fost impuse de vitregiile timpului", a spus maiorul Toni Ene, purtatorul de cuvint al Brigazii 282 Infanterie Mecanizata. Ziua de 1 Decembrie a fost adoptata ca Zi Nationala a Romaniei in 1990 si simbolizeaza unirea tuturor romanilor intr-un singur stat. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.