Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 23.11.2009

Ziarul de Vrancea
23 nov 2009 569 vizualizări
Nu s-a fraudat cat s-a manipulat; Primele arestari din Romania pentru mita electorala; Cum isi repara romanii pe banii asigurarilor masinile lovite in parcare; Romania post-electorala: somera, scumpa, indatorata pana peste cap si lipsita de investitii

Nu s-a fraudat cat s-a manipulat. PSD, prin televiziunile lui Vintu si Voiculescu, a dus o intensa campanie pe tema fraudarii alegerilor. Strategia PSD privind reclamarea fraudarii alegerilor, dezvaluita de EVZ saptamana trecuta, a fost confirmata in intregime. Liderii PSD, in tandem cu cele doua televizuni de stiri controlate de mogulii Vintu si Voiculescu, au avut o singura preocupare: sa alimenteze ideea ca votul a fost viciat, scrie EvZ.


Ce ii motiveaza pe angajatii romani. Pentru ca subalternii sa-si faca treaba bine nu este suficienta o leafa mare. Un factor important il reprezinta si facilitatile oferite. Telefoanele si masina de serviciu ori laptop-ul nu mai sunt demult singurele beneficii pe care angajatii le primesc la job. In ciuda crizei sau tocmai din cauza ei, angajatorii cauta metode mai diversificate de a-si recompensa angajatii si de a-i motiva sa-si faca treaba mai bine, scrie EvZ.


Copiii cer alocatia sub forma de bonuri valorice. La 20 de ani de cand s-a adoptat Conventia Drepturilor Copilului, minorii atrag atentia asupra importantei drepturilor lor, a necesitatii aplicarii principiului interesului superior al copilului, accesul la educatie si impactul negativ al crizei economice asupra copiilor. In cadrul campaniei "Asculta-i si apara-le drepturile!", derulata de UNICEF, "Salvati Copiii" si ANPDC in 15 judete si mai bine de 300 de scoli, fiind implicati peste 10.000 de copii si 300 de voluntari "Salvati Copiii", Grupul National de Initiativa al Copiilor a lansat mai multe semnale de alarma si a propus recomandari pentru solutionarea unor probleme considerate esentiale, scrie Romania Libera.


Primele arestari din Romania pentru mita electorala. Alegerile prezidentiale de anul acesta au adus in premiera arestari pentru mita electorala. S-au intocmit peste 50 de dosare penale si s-au inregistrat peste 1.600 de apeluri la numarul unic de urgenta 112, prin care oamenii au semnalat nereguli in sectiile de votare. Magistratii Judecatoriei Giurgiu au emis ieri mandate de arestare pentru o perioada de 15 zile in cazul a doi barbati din municipiul-resedinta de judet. Cei doi, in varsta de 41, respectiv 51 de ani, au fost retinuti vineri seara, dupa ce au fost acuzati ca ar fi oferit sume de bani in scopul determinarii alegatorilor sa voteze ori sa nu voteze cu un anumit candidat. Integral in Romania Libera.


Romania post-electorala: somera, scumpa, indatorata pana peste cap si lipsita de investitii. Amanarea reducerii cheltuielilor statului in 2009 se va plati scump in anii urmatori iar plata incepe din 2010. Romania va plati anul viitor dobanzi de cel putin doua miliarde de euro in contul datoriei publice. Nota de plata pentru criza din 2009, indulcita de Guvern prin imprumuturi de ordinul zecilor de miliarde de euro, va veni anul viitor, cand se va plati, in bani sau in locuri de munca, decizia autoritatilor romane de a evita masuri nepopulare (disponibilizari, micsorari de pensii si salarii sau mariri de taxe) in anul electoral 2009. Integral in Gandul.


Cum isi repara romanii pe banii asigurarilor masinile lovite in parcare. Interpretand prevederile legale in folosul lor si cazand la mica intelegere cu vreun vecin sau prieten, romanii isi repara pe banii asiguratorilor masinile pe care le-au gasit lovite in fata blocului, chiar daca nu au acest drept. Aceste practici au aparut si s-au dezvoltat rapid odata cu introducerea procedurii de constatare amiabila a accidentelor si au avut ca efect majorarea despagubirilor platite de companiile de asigurari pe segmentul auto, scrie Gandul.


Razboi total la raft: cum ajung alimentele in hipermarketuri. Daca prin oficializarea Codului de Bune Practici producatorii au castigat o batalie in lupta cu marile lanturi internationale de retail, aceasta nu inseamna ca au castigat si razboiul. Dupa ce retailerul Cora l-a dat afara din magazin pe producatorul de mezeluri Angst, producatorii se tem de o razbunare a retailerilor care le-ar putea scoate marfa de pe rafturi. Odata cu publicarea, in aceasta toamna, a Legii 321/2009, producatorii spun ca noul act legislativ nu le-a picat tocmai bine retailerilor, care prin aceasta lege nu mai au voie sa perceapa taxe de listare a produselor. Integral in Adevarul.


Este posibil ca numele presedintelui Romaniei sa fie decis de basarabeni. Romanii din afara tarii si-au exprimat optiunile intr-un numar mai mare ca altadata. Este adevarat ca scrutinul este mai bine organizat si a crescut numarul sectiilor de votare. Cele mai multe au fost in Italia "" 54. Urmeaza Statele Unite cu 37 si Spania 36 de centre. Cozi uriase s-au putut vedea la toate cele patru sectii de votare din Chisinau. Multi basarabeni care au si cetatenie romana s-au adunat inca inainte de deschiderea celor 13 centre electorale. Integral in Gardianul.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.