Ultima oră

Pompierii din Panciu sint in pericol de a fi dati afara din sediu

Ziarul de Vrancea
16 nov 2009 1035 vizualizări
Electrica a amenintat ca va opri alimentarea cu energie electrica daca nu se hotaraste soarta locatiei din Panciu u cei de la ISU au lucrat miseleste, pe la spate. Noi am facut primii pasi catre ei, dar ei s-au dus la Prefectura sa ne ia casa , spun cei de la Electrica u chiria se ridica la 4.300 de euro lunar, dar timp de doi ani Statia nu a platit nici un ban

Statia de Pompieri Panciu este in pericol de a fi inchisa dupa ce Filiala de Furnizare a Energiei Electrice (FFEE) a anuntat ca nu o sa mai emita energie electrica din cauza datoriilor acumulate dar si pentru faptul ca pompierii ocupa locatia fara un contract de inchiriere. Electrica a cistigat locatia de 2.779 de mp teren si 643 mp constructie in urma falimentului Societatatii de Gospodarire Comunala si Locativa (SCGCL) in 2008 prin executare silita. Timp de doi ani Statia a functionat in aceasta locatie fara a plati chirie. "Problema nu consta in consumul de energie electrica, ci in faptul ca sint tolerati intr-o cladire unde nu au contract de inchiriere. Nu au platit nici un ban timp de 2 ani. Fiind cladirea noastra platim amortismente, impozite, dar nu o folosim noi. Acolo am fi vrut sa facem un punct comercial. Numai impozitele ne-au costat 23.000 lei pe an", ne-a declarat Ionel Preda, directorul FFEE. Acesta a incercat sa incheie un contract cu pompierii panceni admitind ca plata sa inceapa din luna noiembrie a acestui an, iar de datoriile anterioare sa nu fie achitate. "La inceput ISU a incercat sa gaseasca solutii. Au lucrat miseleste pe la spate, s-au gindit mai bine sa ne dea in judecata. Noi am facut primii pasi catre ei, dar ei s-au dus la Prefectura ca sa ne ia casa", a mai spus directorul Ionel Preda. Chiria pentru acest spatiu se ridica la 4.300 de euro lunar. Intreruperea curentului ar putea insemna inchiderea unitatii din Panciu, iar timpul de interventie in caz de urgenta ar fi mai lung. In conditiile in care sezonul rece amplifica pericolul de incendiu, inchiderea unitatii nu ar fi benefica. Mai mult decit atit, pompierii panceni reprezinta unitatea de rezerva a Focsaniului, iar cei 60 de angajati ar trebui mutati in alte unitati sau poate, chiar, concediati.


Primaria Panciu pune umarul la necazul pompierilor


Lt. col. Flaviu-Dorel Chiscop, inspectorul sef de la I.S.U. "Anghel Saligny" Vrancea, sustine ca nu este un moment propice sa mute unitatea. "Deocamdata, intr-un fel sau altul, sintem nevoiti sa raminem acolo unde sintem acum. Vom incheia un contract de inchiriere cu Electrica cu speranta ca, asa cum s-a discutat cu Primaria Panciu, sa platim chiria pina la sfirsitul anului", ne-a spus colonelul Chiscop. Spatiul cu pricina nu este adecvat pentru desfasurarea de activitatilor destinate cazurilor de urgenta. "Nu avem teren pentru instructie, nu indeplineste conditiile de organizare a activitatii de pompier", spune inspectorul sef. Discutiile despre o noua locatie se tin de mai bine de un an, timp in care au fost identificate mai multe spatii si chiar atribuirea din partea primariei a unui teren pe care sa se construiasca o cladire special amenajata. "S-a hotarit saptamina trecuta ca Primaria Panciu sa ofere sprijinul pentru plata chiriei celor doua luni pina la sfirsitul anului, urmind ca in perioada asta sa gasim o solutie pe termen lung. Solutii sint mai multe: de a face un contract de inchiriere in continuare cu Electrica, se poate inchiria un alt spatiu, s-a si identificat un alt spatiu, fostul sediu al SMA-ului, proprietate privata acum, dar ar fi dispus sa-l inchirieze sau sa-l vinda, numai ca acolo sint necesare investitii destul de mari", ne-a declarat subprefectul Sorin Hornea. Cu toate eforturile de a rezolva situatia Statiei Panciu, lucrarile vor incepe abia din primavara. (M. BESLEAGA, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.