Ultima oră

POLITICA: Crin Antonescu a ras pe seama iepurasului Geoana, Traian Basescu a decretat ca este cel mai curajos presedinte, iar Mircea Geoana s-a recule

Ziarul de Vrancea
16 nov 2009 666 vizualizări
Ultimul weekend al campaniei electorale s-a incheiat. Iepurasul Geoana a fost luat de urechi si bagat in casa de gospodarul Hrebenciuc pentru a-l evita pe cainele Basescu -a fost povestioara spusa de Crin Antonescu la mitingul din Piatra Neamt. La Sibiu, Basescu a devenit nostalgic, s-a decretat cel mai curajos presedinte, l-a laudat pe imparatul Cioaba si a cerut sfatul Mitropolitului Ardealui. Mircea Geoana a avut parte de un mars pe strazile Focsaniului, regizat de Marian Oprisan si a promis ca daca ajunge presedinte va face Codul Pensionarilor si va reda demnitatea si onoarea armatei romane.


Weekend electoral



Candidatul PNL la presedintie, Crin Antonescu aflat in turneu electoral in Piatra Neamt l-a ironizat pe liderul PSD, anuntand ca ii va cere permisiunea lui Viorel Hrebenciuc ca Mircea Geoana sa participe la dezbaterile cu ceilalti contracandidati.


"Rog pe domnul Viorel Hrebenciuc, cu tot respectul, sa-i dea voie dlui Mircea Geoana sa vina si domnia sa la o confruntare. Nu poti sa fii presedinte al Romaniei fara sa doresti sa te confrunti decat cu Traian Basescu, iar, cand Traian Basescu te invita, sa fugi la Macin. Sa-i dea drumul o ora lui Mircea Geoana singur. Il aducem acasa, garantam," a comentat Antonescu, citat de agentia Agerpres.


Presedintele PNL l-a provocat pe Geoana sa participe totusi la o dezbatere pana la finalul campaniei, propunandu-i macar sa faca o "semifinala" cu Sorin Oprescu.


"Apropo de declaratiile domnului Geoana, care sunt hazlii ca intotdeauna, domnul Geoana a vorbit de intalnirea mea cu domnul Basescu ca de o semifinala. E posibil, dar desfasoara si domnia sa o semifinala cu Sorin Oprescu, sau vrea direct in finala? Eu propun o semifinala cu Sorin Oprescu," i s-a adresat Antonescu lui Geoana de la Piatra Neamt.


Anecdota lui Antonescu: iepurasul Geoana si cainele Basescu


La mitingul electoral, Antonescu a spus si o povestioara cu iepurasul Mircea Geoana care s-a speriat de "cainele cel mare Traian Basescu" dar, a fost salvat de "gospodarul Hrebenciuc".


"Am vazut acum cateva zile ca viteazul nostru domn Mircea Geoana se plimba liber prin curte, ii dadusera drumul la joaca Hrebenciuc si Vanghelie si, umbland prin curte voios, a sarit pe gard si l-a luat gura pe dinainte. A inceput sa strige la Traian Basescu, a inceput sa latre la cainele cel mare si a spus ca vrea o confruntare in orice oras universitar al tarii, de exemplu la Cluj.


Spre ghinionul lui, cainele cel mare trecea pe ulita si l-a auzit si a latrat scurt: La Cluj, vino maine! A iesit gospodarul Viorel Hrebenciuc si a luat iepurasul de urechi si i-a zis: Treci in casa ca te mananca! si a plecat la Macin si i-a transmis lui Basescu ca a glumit, ca nu acum, ca alta data.", a declarat Antonescu pe scena de la Piatra Neamt.


In cadrul conferintei de presa, Antonescu a continuat ironiile la adresa Geoana. "Domnul Geoana unde e, stiti? Am impresia ca o sa fie nevoie sa ii tinem calea la un moment dat, cand merge pe jos, sa ne deghizam in pesedisti, sa-i iesim in cale si sa-i zicem: Mircea, hai sa facem o dezbatere!."


De la glumite si povestioare, Antonescu a trecut la atacuri serioase impotriva fostului aliat. Din nou Antonescu s-a dezis de orice alianta cu PSD si a declarat ca nu are nici o obligatie sa treaca sub tacere "minciunile" lui Geoana sau "grupurile care se afla in spatele lui".


"Faptul ca eu, in acelasi timp, ma confrunt in acesta campanie electorala cu Mircea Geoana, cu PSD, sper ca nu este greu de inteles. Nu am niciun fel de obligatie sa trec sub tacere minciunile pe care dl Mircea Geoana ni le-a spus si le-a spus tuturor romanilor, n-am niciun fel de obligatie sa trec sub tacere numele, oamenii, grupurile care se afla in spatele lui Mircea Geoana si care ar conduce Romania de fapt daca Mircea Geoana ar ajunge presedinte, pentru ca nu am avut niciodata si nu am cu Mircea Geoana si cu PSD vreo alianta.


De la Geoana la Basescu


Antonescu a trecut apoi la atacuri la adresa lui Traian Basescu tinand sa-i raspunda la faptul ca seful statului l-a numit bibliotecar in dezbaterea de sambata de la Cluj


"Ce crede el despre bibliotecari. Mi-a spus-o: \'ati fost bibliotecar\', adica un fel de boschetar. Asa crede dansul ca-i un bibliotecar. Evident ca nu are de unde sa stie ca civilizatia Occidentului a trait si a inaintat 1000 de ani de la caderea Imperiului Roman pana la Renastere prin bibliotecarii manastrilor. Marii cronicari occidentali medievali, marii invatati, marii filosofi au fost majoritatea lor bibliotecari ai unor manastiri. Nu are de unde sa stie ca Mihai Eminescu a fost bibliotecar\', a afirmat Antonescu.


Liderul liberal a mai spus, ironic, ca un bibliotecar nu-si permite lucruri de lux si de aceea el este, in viziunea lui Traian Basescu, \'un nimic\',


\'Cine e bibliotecar? Un fitecine care castiga foarte putin, care nu are bani sa-si cumpere jeep, care nu are bani sa-si cumpere poseta Luis Vuitton, care nu are bani sa etaleze perle, daca e doamna, pe decolteuri, care nu are cum sa ne sfideze ca domnul Berceanu, ca toti ceilalti domni din anturajul domnului Basescu. Bibliotecarul e un fel de nimic. Cum sa cred ca un astfel de om poate, intr-adevar, sa actioneze ca presedinte sau ce-o fi el in ideea ca educatia e prioritate nationala\', a mai spus Antonescu citat de agentia Newsin.


Basescu, nostalgic la Sibiu a depanat amintiri


Traian Basescu si-a inceput ziua de duminica in Brasov la comemorarea a 22 de ani de la revolta anticomunista a muncitorilor brasoveni. Basescu a evitat atacurile politice asupra adversarilor sai si a vorbit despre eroi si despre datoria de a nu-i uita.


"Nu e suficient sa avem in Romania manuale dupa care se invata aceste lucruri, nu e suficient sa avem o lege care repune in drepturi pe cei care au statutul de detinuti politici si nu e suficient sa comemoram o data pe an aceste momente triste. Trebuie sa ne facem un obiectiv din a explica tinerilor ce a a insemant comunismul si cei 45 de ani in care poporul roman nu a putut sa-si implineasca nazuintele", a afirmat seful statului.


Presedintele si acontinuat ziua electorala la Sibiu in Piata Mare a orasului. Pe scena Basescu a vorbit despre criza economica prin care trece Romania si a comparat tara cu o nava care trece printr-o furtuna puternica dar trecatoare.


"Trebuie sa recunoastem ca este ca intr-o furtuna. Aceasta nava uriasa care se numeste Romania trece prin furtuna. O nava uriasa care are un echipaj de 22 de milioane de oameni. Ce va asigur este ca fie ea, furtuna, la carma navei este un om cu mana sigura\', a spus presedintele, citat de agentia Newsin.


Basescu, nostalgic a depanat amintiri din anii petrecuti pe mare si a vorbit din nou despre tricolorul Romaniei."La fiecare rasarit de soare, se ridica tricolorul la catarg. Seara, tricolorul se coboara. Dar tricolorul il ia fiecare marinar si il pune in suflet si acolo se odihneste."


Basescu: Am fost mai curajos decat ceilalti presedinti


Seful statului a vorbit sibienilor despre despre realizarile si insuccesele mandatului sau si a declarat ca a fost "mai curajos decat fostii presedinti ai tarii de dupa 1990".


\'Romania din 2009 nu mai este Romania lui Nastase si Iliescu din 2004. Am fost presedintele care a avut mai mult curaj decat Ion Iliescu si Emil Constantinescu la un loc. Ion Iliescu nu a luptat cu sistemul comunist dupa 1990, iar Emil Constantinescu nu a invins sistemul ticalosit.(...)


Nu am terminat tot ce era de facut. In primul rand, sunt intr-o confruntare cu sistemul ticalosit. Spre deosebire de Emil Constantinescu, eu nu spun ca m-a infrant sistemul. Dimpotriva, eu sunt gata sa continui lupta cu sistemul ticalosit, pentru ca el nu m-a infrant si trebuie sa recunosc ca nici eu nu am reusit sa-l infrang in primul mandat."


Johannis evitat, imparatul Cioaba apreciat


Acasa la Klaus Johannis, Basescu a avut cuvinte de lauda pentru acesta dar a evitat sa-l viziteze. "Eu nu voi ceda niciodata in fata grupului de la Grivco in defavoarea romanilor. (...) am o apreciere deosebita pentru Iohannis, dar nici macar din respect pentru primarul Iohannis, nu puteam sa las sa se intample un lucru impotriva democratiei. Conform Constitutiei, cel care numeste, desemneaza primul-ministru, este presedintele ales al Romaniei\', a spus Basescu.


In timpul mitingului, alaturi de Basescu, pe scena, a urcat imparatul romilor Florin Cioaba. Basescu l-a invitat pe acesta pe scena in semn de multumire pentru sustinerea pe care i-a acordat-o Cioaba.


Dupa amiaza, presedintele Traian Basescu si sotia sa Maria au efectuat o vizita privata la sediul Mitropoliei Ardealului, unde s-au intalnit cu Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, realteaza agentia Agerpres.


\'Presedintele impreuna cu doamna Basescu au venit intr-o vizita privata. Presedintele a tinut neaparat sa discute cu noi, pentru ca a fost de atatea ori aici\', a declarat Mitropolitul Ardealului.


In urma cu cateva zile mitropolitul Ardealului l-a primit la Sibiu, in vizita si pe Mircea Geoana.


Geoana s-a recules la biserica


Mircea Geoana si-a inceput ziua electorala cu o emisiune la Money Chanel direct din Focsani. Alaturi de Geoana a stat Marian Oprisan. Presedintele PSD i-a cerut premierului interimar Emil Boc sa trimita cat mai repede bugetul in Parlament pentru ca acest lucru ar fi \'un semnal psihologic catre piete, in mod indirect". In ianuarie, Parlamentul va trebui sa dea un buget solid si un semnal ca Romania si-a gasit busola\'.


Inaintea mitingului din Focsani, Geoana a mers la biserica Sapunari unde s-a recules pret de cateva aminute.


Oprisan, regizorul pentru mitingul lui Geoana


Dupa pranz, Geoana a fost prezent la un miting electoral in Piata Garii din Focsani. Potrivit agentiei Agerpres evenimentul a fost regizat pentru a reconstiitui videoclipul electoral al candidatului Mircea Geoana. Trei coloane cu simpatizanti PSD au plecat in mars, simultan, din trei puncte diferite ale orasului si s-au intalnit in fata sediului social-democratilor de unde au mers catre Piata Garii unde a fost amplasata scena. In fruntea coloanei s-aaflat Mircea Geoana flancat de Marian Oprisan si Dan Nica.


In discursul sustinut cu acest prilej, presedintele PSD a lansat o noua invitatie la dezbateri contracandidatilor sai la prezidentiale insa de aceasta data cu locatia stabilita la Academia de Studii Economice din Bucuresti.


Promisiuni de duminica: Codul pensionarilor si demnitate pentru Armata


Geoana a promis ca atunci cand va ajunge presedinte al Romaniei va propune realizarea unui Cod al pensionarilor in care sa se regaseasca toate drepturile acestora. Din nou social-democratul a marsat pe promisiunile pentru pensionari anuntand ca pana la inceputul anului viitor, va fi propusa o lege unitara a pensiilor care sa vina in ajutorul pensionarilor.


"Vom actiona pentru o lege unitara a pensiilor, pe care sa o facem pana la inceputul anului viitor, in care sa putem face mai multa dreptate si sa continuam sa ajutam pensionarii de la CAP, cei din grupele I si II de munca, cei care, dupa o viata de munca, de sacrificiu, barbati sau femei, traiesc astazi la limita supravietuirii."


In viziunea lui Geoana, Codul pensionarilor ar trebui sa cuprinda toate drepturile pe care le au pensionarii si pe care "statul nu le onoreaza"."Este vorba de bilete de tratament, de bilete de CFR, de pensia pentru sotul supravietuitor, medicamente ieftine pentru cei care sunt bolnavi si cei care au bolnavi in grija.


Candidatul PSD+PC la Presedintie, a vorbit si depre armata romana careia i-a promis ca ii "va reda demnitatea", daca va deveni sef al statului, va reda demnitatea Armatei Romane.


"Transmit un mesaj catre ostirea romana, catre cei care reprezinta eroii neamului romanesc. Niciodata nu a fost Armata noastra mai batjocorita si mai tarata in scandal politic decat in timpul acestui mandat de presedinte. De aceea va spun, ca fiu de militar, ca am sa redau demnitatea Armatei Romane pentru ca armata si Biserica sunt institutiile fundamentale ale statului roman."



de Luminita Parvu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.