Ultima oră

POLITICA: Premierul desemnat: un sir de relatii tensionate cu greii PDL

Ziarul de Vrancea
7 nov 2009 600 vizualizări
Liviu Negoita nu a avut si nu are o relatie cordiala cu liderii PD-L. De-a lungul timpului au existat divergente si tensiuni intre primarul sectorului trei si conducerea PD-L

. Democrat-liberalii au fost nemultumiti de activitatea electorala a lui Negoita si i-au reprosat scorul slab obtinut pe Bucuresti in campania pentru europarlamentare. Totusi, Negoita este unul din preferatii lui Traian Basescu. Democrat-liberalii nu l-au nominalizat pentru acest post, propunera venind strict de la seful statului.


Primul meci pe care Negoita l-a avut cu conducerea PD-L a fost in februarie 2008, cand nu a vrut sa candideze pentru Primaria Capitalei. Atunci, s-a discutat intens despre desemnarea candidatului la primaria Capitalei. In calcul erau luate doua nume: Adriean Videanu Liviu Negoita. Potrivit sondajelor de la vremea respectiva, primarul sectorului trei avea sanse foarte mari sa obtina mandatul.


Democrat-liberalii l-au rugat atunci sa candideze la primaria Capitalei, insa Negoita a refuzat categoric motivand ca sanatatea nu-i permite responsabilitatea unei astfel de functii si ca doreste sa-si continue munca la sectorul 3. Liderilor PD-L nu le-a picat prea bine refuzul si nu au uitat ca datorita acestui refuz au pierdut primaria Capitalei.


In decembrie 2008, cand PD-L era in negocieri directe cu PSD pentru formarea guvernului, Liviu Negoita si-a luat concediu si a plecat la schi in Elvetia. La bursa zvonurilor, numele sau aparuse printre nominalizarile pentru postul de ministru al Apararii. Plecarea in vacanta a sefului PD-L Bucuresti a creat noi nemultumiri in randurile democrat-liberalilor de la varf.


Dupa cateva luni, un alt scandal in interiroul PD-L: rezultatul alegerilor europarlamentare. Liviu Negoita a fost coordonatorul campaniei pe Bucuresti, iar rezultatul slab i-a atras critici din partea liderilor PD-L. Bucurestiul a fost o mare dezamagire la europarlamentare, scorul obtinut de PD-L fiind de 30% din Ãinta de 40%. La sedintele Biroului Politic au existat numeroase nemultumiri la adresa lui Negoita, acuzat ca nu s-a implicat in campania electorala pe Bucuresti. In final nu au existat sanctiuni.


In urma cu o luna, cand liderii PD-L incepeau pregatirile pentru campania prezidentiala a existat un mic puci impotriva lui Negoita. Surse din partid au declarat pentru HotNews.ro ca mai multi vicepresedinti au pus in discutie inlocuirea sa de la sefia PD-L Bucuresti. In spatele usilor inchise s-a discutat pe fata de neimplicarea lui Negoita in campaniile electorale trecute si i s-a reprosat acestuia lipsa de activitate electorala in Bucuresti. In final, s-a decis ca Liviu Negoita sa faca parte din staff-ul de campanie al lui Traian Basescu, fara a mai detine titulatura de coordonator pe Bucuresti.



de Luminita Parvu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.