Ultima oră

Vaccinul antigripal se gaseste in farmacii

Raluca Manolache
7 oct 2009 3491 vizualizări
Preparatul costa intre 32 si 35 de lei u campania de vaccinare derulata de Ministerul Sanatatii impotriva gripei se va desfasura intre 15 octombrie - 1 decembrie u din acest an si veteranii de razboi vor fi imunizati in mod gratuit

Pe linga pilulele pentru raceala, vrincenii isi pot cumpara din farmacii si vaccinul antigripal. Unitatile s-au aprovizionat din timp si spera ca odata cu schimbarea vremii sa creasca si solicitarile. Chiar daca medicii recomanda ca vaccinul sa fie facut in perioada octombrie "" decembrie deoarece productia de anticorpi dureaza citeva saptamini nu foarte multi focsaneni au dorit sa se imunizeze impotriva gripei de sezon. "Sint foarte putine persoane care solicita vaccinul antigripal. Multi au intrebat daca a aparut pe piata vaccinul impotriva virusului AH1N1. Exista deja o traditie privind vaccinarea impotriva gripei. O parte din populatie va beneficia de aceasta vaccinare in mod gratuit prin medicii de familie", a spus Fevronia Stoica, presedintele Colegiului Farmacistilor Vrancea. In farmacii, vaccinul antigripal poate fi cumparat cu un pret variind intre 32 si 35 lei de cei care nu se inscriu pe lista persoanelor cu grad de risc. De asemenea, campania de vaccinare derulata de Ministerul Sanatatii impotriva gripei ar urma sa se desfasoare in perioada 15 octombrie "" 1 decembrie. Pentru campania de vaccinare impotriva gripei sezoniere, Ministerul are in plan utilizarea unui numar de 1.600.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu virsta de peste 65 de ani, a celor cu boli cronice, veterani si vaduve de razboi, copii si batrini institutionalizati. "Ministerul Sanatatii va demara in luna decembrie a.c. si campania de vaccinare impotriva gripei A/H1N1. Primele doze de vaccin vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medical, urmind ca din 4 ianuarie 2010, odata cu inceperea orelor de curs in scoli sa inceapa si vaccinarea elevilor, dupa care se va continua vaccinarea celorlaltor categorii de risc", se arata intr-un comunicat al MS. Medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe miini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor . (Raluca MANOLACHE)


Virozele ies la atac


Odata cu debutul lunii octombrie virozele respiratorii au inceput ofensiva. Din cauza fluctuatiilor semnificative de temperatura, mai bine de 100 de persoane au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani dupa ce au racit sau au aflat ca sufera de pneumonie. Cei mai vulnerabili au fost copiii, aproape 70 de micuti ajungind pe mina doctorilor. Cu toate acestea, multi parinti au ales sa isi trateze odraslele acasa, starea lor nefiind foarte grava. "Majoritatea copiilor s-au imbolnavit din cauza diferentelor mari de temperatura intre zi si noapte. Sint copii care au ajuns la spital, dar mai putini in comparatie cu alti ani. Probabil ca numarul copiilor bolnavi va creste", spune dr. Gheorghe Munteanu, seful Sectiei de Pediatrie. Conform evidentelor Spitalului din Focsani 83 de persoane au fost diagnosticate saptamina trecuta cu viroze respiratorii, 34 fiind internate in spital si 53 de bolnavi au fost diagnosticati cu pneumonie, 30 dintre acestia avind nevoie de tratament medical sub stricta supraveghere medicala. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.