Ultima oră

Politica: PNL cere demisia Ecaterinei Andronescu

Ziarul de Vrancea
11 sep 2009 834 vizualizări
Partidul National Liberal a solicitat, prin intermediul unui comunicat de presa, demisia ministrului Educatiei

Ecaterina Andronescu, pe motiv ca a incalcat Legea Educatiei ca urmare a faptului ca nu au fost publicate normele metodologice pentru examenele nationale inainte de inceperea anului scolar. PNL critica si proiectul legii Educatiei nationale, sustinand ca noile prevederi ar distruge sistemul de invatamant. Totodata, liberalii afirma ca reglementarile stabilite miercuri de Guvern privind bacalaureatul - acest examen se va da la trei probe - \'nu rezolva incalcarea grosolana a legislatiei si a normelor in vigoare\'.


Raluca Turcan : PD-L sustine familia


Mamele de gemeni primesc cate 600 de lei in plus pentru creºterea copiilor, ceea ce demonstrează că Partidul Democrat- Liberal iºi respectă promisiunile electorale ºi susÃine familia din Romania, spune vicepreºedintele PD-L, deputatul Raluca Turcan. Aceasta a precizat că decizia Guvernului de a da bani in plus pentru creºterea copiilor a fost una dintre propunerile sale din 2008. In sedinta din 9 septembrie, Guvernul a adoptat noi Norme metodologice pentru sprijinirea familiilor cu copii nou-nascuti, creand cadrul legal pentru ca mamele care nasc mai mult de un copil la o sarcina (adica gemeni, tripleÃi etc.) sa primeasca bani in plus.


Geoana despre protestele sociale: A schimba regula in timpul jocului poate crea probleme Guvernului


Schimbarea regulii in timpul jocului ar putea crea probleme insurmontabile Guvernului, a declarat presedintele Senatului, Mircea Geoana, referindu-se la perspectiva unor ample proteste sindicale. Potrivit acestuia, lipsa unei dezbateri pe legile asupra carora Guvernul urmeaza sa-si asume raspunderea isi arata acum limitele. In opinia lui Geoana, adoptarea unei asemenea proceduri legislative s-ar fi impus mai mult pe legea salarizarii unice a bugetarilor in perspectiva obligatiilor si angajamentelor luate fata de institutiile financiare internationale. El a subliniat ar fi fost de preferat dezbateri in Parlament, deoarece \'limitele vor aparea foarte curand\', dar si-a exprimat speranta, in acelasi timp, ca exista intelepciunea politica necesara pentru a adopta solutiile cele mai bune in aceasta perioad.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.